Αξιολόγηση θέλετε. Αξιολόγηση στην Αστυνομία δεν θέλετε; (video)

Η αλλαγή Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο κρίθηκε επιβεβλημένη. Δεν κρίθηκε επιβεβλημένη για την άσκηση συνεχούς βίας προς τους διαδηλωτές, αλλά για πιο «αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιχειρησιακών σχεδίων της Ελληνικής Αστυνομίας».

Αξιολόγηση θέλετε. Αξιολόγηση στην Αστυνομία δεν θέλετε; (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Αυτό έρχεται μόλις 45 ημέρες μετά τις Κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία, όπου οι επιλογές άνηκαν στο απελθόντα αρχηγό Κωνσταντίνο Σκούμα του οποίου την θέση πήρε ο Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος. Ενώ λοιπόν στην Αστυνομία παίζουν τις μουσικές καρέκλες  (όποιος προλάβει έκατσε, όποιος δεν προλάβει βγήκε στην σύνταξη) και ενώ η Ελλάδα γνωρίζει ένα κύμα αστυνομικής βίας, κανείς από τους λάτρεις της «αξιολόγησης», δεν τολμά να την φέρει στην Ελληνική Αστυνομία.

Η Αστυνομία είναι ο κύριος κατασταλτικός μηχανισμός εναντίον μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων μέχρι και συνταξιούχων, με λιγότερους από 10 ψυχολόγους (ήταν 4 πριν λίγα χρόνια) για κάποιες χιλιάδες ένοπλους αστυνομικούς. Τα σκηνικά με τον γερανό, την κοπέλα που χτυπήθηκε με την ασπίδα επειδή... υπήρχε και την επίθεση στον ΣΒΕΟΔ την Πέμπτη, είναι μόλις λίγα που έγιναν προχθές. Σε μια ακόμα πιο τραγική συγκυρία που δεν μάθατε, ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Λιάκος έχασε την ακοή του και περιμένουμε να δούμε αν και κατά πόσο θα αποκατασταθεί.

Δεν είναι μόνο αυτά που γνωρίζετε, αλλά και αυτά που δεν γνωρίζετε.

«Ναι αλλά τον έβρισε». Η γνωστή επωδός που ακούμε από αστυνομικούς ή φασίστες για σοβαρούς τραυματισμούς και βία ενάντια σε διαδηλωτές. Ας δούμε τι συνέβη πριν ο αστυνομικός χτυπήσει την κοπέλα με την ασπίδα: Δύο διαδηλωτές, εκ των οποίων ο ένας συνελήφθη, χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ. Ο ένας στο κούτελο, σύμφωνα με μαρτυρίες με γκλομπ. Καλύτερα οι αυτόκλητοι υπερασπιστές των βασανιστών της Ελληνικής Αστυνομίας να μας λένε «Δεν του άρεσαν τα μούτρα σου, για αυτό σε βάρεσε». Ας μην ακούμε άλλες ηλιθιότητες που σχετικοποιούν και ξεπλένουν την αστυνομική βία.

Τι προσφέρουν οι χειροβομβίδες κρότου-λάμψης;

Αντιγράφουμε από τον λογαριασμό του Γιάννη Λιάκου στο Facebook:

Καταγγελία για τραυματισμό του Φωτορεπόρτερ Λιάκου Γιάννη στην διάρκεια των επεισοδίων στην Πορεία της Γενικής Απεργίας της 16 Μαρτίου στο Σύνταγμα

«Κατά την διάρκεια των επεισοδίων στην πορεία της γενικής απεργίας την 16 Μαρτίου στο Σύνταγμα και ενώ κάλυπτα την εξέλιξη των επεισοδίων οι αστυνομικές δύναμης ρίξανε πάνω στο κεφάλι μου και το σώμα μου 2 χειροβομβίδες κρότου λάμψης οι οποίες εξερράγησαν πάνω μου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μου», σημειώνει ο Γιάννης Λιάκος και προσθέτει:

«Την επόμενη μέρα το πρωί μετά, από πόνους και ενοχλήσεις στο δεξί αυτί επισκέφθηκα το Παμμακάριστος Νοσοκομείο που είχε εφημερία ΩΡΛ.

Η διάγνωση είναι η εξής: Κάκωση ακουστικού νεύρου - τυμπάνου.

Υποβλήθηκα σε ακοόγραμμα με διάγνωση απώλειας ακοής. Μου χορηγείται θεραπευτική αγωγή για 5 ημέρες.

Εμείς οι φωτορεπόρτερ καταγγέλλουμε για ακόμα μια φορά την επικίνδυνη χρήση όπλων (χειροβομβίδες κρότου λάμψης) από την Ελληνική Αστυνομία τόσο για μας όσο και για την σωματική ακεραιότητα των πολιτών που συμμετέχουν σε ειρηνικές πορείες και συγκεντρώσεις.

Θυμίζω ανάλογα περιστατικά επικίνδυνης αστυνομικής βίας και χρήση χειροβομβίδων: Μανωλης Κυπραίος ο δημοσιογράφος που έχασε την ακοή του από κρότου-λάμψης των ΜΑΤ ενώ κάλυπτε στις 15 Ιουνίου του 2011 τις  διαδηλώσεις στο Σύνταγμα».

Με την σειρά μας θα αναρωτηθούμε: Τι προσφέρουν οι χειροβομβίδες κρότου-λάμψης; Η πιο πιθανή απάντηση είναι πως τρομάζουν τους ειρηνικούς διαδηλωτές και προκαλούν κώφωση στους δημοσιογράφους πουυ στοχοποιούνται. Συνεχώς χρησιμοποιούνται ως όπλο από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, όπως στην περίπτωση του Λιάκου ή του Κυπραίου που μάλιστα την έριξαν σε στοά, για σίγουρα αποτελέσματα.

Με το να ρίχνουν την ευθύνη στον Αρχηγό της Αστυνομία, την ώρα που ο κάθε ένστολος αφήνεται να παραβιάζει το Σύνταγμα και τους νόμους και να περνά μια ψευτοΕΔΕ από τον κάθε Χρυσοχοΐδη ή τον κάθε Θεοδωρικάκο, δεν αλλάζει κάτι. Έχουμε ένα σαφές καθεστώς αστυνομικής ατιμωρησίας, ατιμωρησίας προς μια στρατιωτικοποιημένη αστυνομία, που βγάζει τα χειρότερα ένστικτα στους μπαχαλόβιους με στολή. Σίγουρα δεν θέλανε βοήθεια για να εκφράσουν αυτά τα ένστικτα, αλλά φανταστείτε.

Το έχουμε ξαναγράψει, θα έχουμε νεκρό διαδηλωτή και τότε θα έχετε πρόβλημα.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ