Πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου προωθείται ως "αχυράνθρωπος" του Κασιδιάρη

Κάποια πράγματα μπορεί να σε εκπλήξουν, η τοποθέτηση ενός πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην Προεδρεία του υπό εξέταση εθνικιστικού μορφώματος, όχι. Τι λέτε να αποφασίσει ο Άρειος Πάγος;

Πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου προωθείται ως
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στον προεδρικό θώκο του κόμματος Έλληνες (πρώην Έλληνες ΓΤΠ) αναμένεται να «ανέλθει» ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος. Ναι, ο Άρειος Πάγος με τον αδερφό του Θεόδωρο Κανελλόπουλο στην θέση του Αντιπροέδρου, θα αποφασίσει αν θα γίνει αποδεκτό το κόμμα του Κασιδιάρη με τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο στην θέση του Προέδρου του «πολιτικού κόμματος». Βέβαια, για να είμαστε αντικειμενικοί, ο Θ. Κανελλόπουλος προεδρεύει στο Α΄2 Τμήμα του Αρείου Πάγου, όπου την απόφαση θα δώσει το Α΄1 Τμήμα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, όταν το τμήμα θα αποφασίσει για έναν πρώην Αρεοπαγίτη και αδερφό του Αντιπροέδρου. Ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος παρότι ήταν δυνατό φαβορί, δεν εμφανίστηκε στην Βουλή στη συζήτηση για την θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, θέση που κατέλαβε ο Ισίδωρος Ντογιάκος. Ο Θαυματοποιός της Κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Πελοπόννησος, εφόσον (στις αρχές Μαΐου) ο Άρειος Πάγος επιτρέψει την συμμετοχή του κόμματος Έλληνες στις εκλογές, αυτού θα προεδρεύσει ο Επίτιμος αντιεισαγγελέας του Α.Π. Αναστάσιος Κανελλόπουλος αντί του Ηλία Κασιδιάρη. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται την Τρίτη 11 Απριλίου.

Ποιος είναι ο Κανελλόπουλος - Πάρτε Primperan, ακολουθούν εμετικές εθνικιστικές θέσεις

Τον Φεβρουάριο του 2022 ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος ίδρυσε τον πολιτικό φορέα «ΕΑΝ». Τι είναι/ήταν το ΕΑΝ; Ένας ξενοφοβικός και ρατσιστικός πόλος που πρόσκειται στον εθνικιστικό χώρο.

Αντιγράφοντας: «Για το ΕΑΝ δεν υπάρχει δίλημμα. Εάν κανείς σήμερα υποστηρίξει την συνοχή της οικογένειας, την προστασία της Νεότητας από την επιθετική προπαγάνδα των ΛΟΑΤΚΙ, ως και από τα ναρκωτικά, αν υποστηρίζεις το Έθνος σου, την Πατρίδα σου, την Θρησκεία σου, την Ιστορία σου, την Σημαία σου, ακόμα και την σωστή Ελληνική Γλώσσα, θα σου βάλουν την ταμπέλα του οπισθοδρομικού, του συντηρητικού και ίσως βαρύτερου χαρακτηρισμού (σ.σ. μάλλον υπονοεί αυτή του φασίστα). Και εκείνοι που θα σου βάλουν την ταμπέλα αυτή, θα αυτοχαρακτηρίζονται "προοδευτικοί". Σε όλους αυτούς απαντάμε ότι εμείς επιλέγουμε τις αιώνιες εθνικές, πατριωτικές, θρησκευτικές και οικογενειακές Αξίες, ως και τα ιδεώδη, τα οποία καθοδήγησαν το Έθνος από της Ανεξαρτησίας του».

(Ακολουθεί ιδρυτική Δήλωση ΕΑΝ)
Διότι η ίδρυση ενός νέου Κόμματος, μη έχοντας ουδεμία εσωτερική ή εξωτερική εξάρτηση, ικανού και αποφασισμένου να πραγματοποιήσει βαθιές, δραστικές, σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, στα πολιτικά πράγματα, στο Κράτος, στην Οικονομία και την Κοινωνία, ώστε η Ελλάδα να ξαναγίνει ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ,

  • που θα εξασφαλίζει σε όλους του Έλληνες πολίτες, Ισονομία, Παιδεία, Υγεία, Εργασία, Ευημερία, Τάξη και Ασφάλεια,
  • που με αμείλικτη αυστηρότητα θα πατάξει το έγκλημα και την βία,
  • που θα ξεριζώσει κάθε εστία διαφθοράς και κάθε θύλακα αντικοινωνικής συμπεριφοράς,
  • που θα προστατεύσει την κοινωνία και πρωτίστως την Νεότητα από τα ναρκωτικά,
  • που θα αναρριπίσει το Πατριωτικό και Θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων,
  • που θα θέσει τέρμα στον Λαθρομεταναστευτικό Εποικισμό της χώρας,
  • που με νόμιμα μέσα θα απαλλάξει το Κέντρο της Πρωτευούσης και άλλες περιοχές αυτής, ως και της λοιπής Ελλάδος, από την πνιγηρά ατμόσφαιρα, που πηγάζει από την πλημμυρίδα των Λαθρομεταναστών (σ.σ. Χρυσαυγίτικη λογική και φρασεολογία).

και θα απαλλάξει, επίσης, την χώρα, από την αφόρητη τυραννία, που προκαλεί η αχαλίνωτη ανομία συγκεκριμένης μερίδος του πληθυσμού, η οποία με την ενθάρρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και του κυρίου Μητσοτάκη, έχει αποθρασυνθεί – Η δημιουργία επαναλαμβάνουμε, ενός τέτοιου Κόμματος, αποτελεί υπέρτατο εθνικό χρέος.

«Αγιογραφία» Α. Κανελλόπουλου
«Ο αφελληνισμός, η διάλυση της οικογένειας, ο αφανισμός της Ελλάδος από την Ομόνοια, τα Πατήσια, την πλατεία Βάθης, οι οιωνεί απόπειρες εθνοκάθαρσης, η ακρίβεια, η κατάσταση παράκρουσης στην οποία βρίσκεται η Ελληνική κοινωνία και το σύνολο των θέσεων μας που εμπεριέχονται στην ιδρυτική μας διακήρυξη, είναι επαρκείς λόγοι για να αντισταθούμε πολιτικά, με απώτερο στόχο ν’ αναπνεύσουμε πάλι σε ατμόσφαιρα Ελλάδος».

Ο Καλαβρυτινός Αρχηγός του Κασιδιάρη από το site Πελοπόννησος

Με τα δικά τους λόγια: «Κύκλοι άμεσα προσκείμενοι στον επικεφαλής, θεωρούν ότι ο Άρειος Πάγος θα επιτρέψει τη συμμετοχή των «Ελλήνων» στις εκλογές, διότι είναι «ακαταμάχητο το τεκμήριο αθωότητος του καταδικασθέντος Χρυσαυγίτη Κασιδιάρη, μέχρις ότου αμετάκλητα κριθεί ο ρόλος του στην εγκληματική οργάνωση, με πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση. Επιπροσθέτως, τονίζεται ότι «σχετική Κοινοτική Οδηγία κατισχύει του ελληνικού Συντάγματος και ο αποκλεισμός των «Ελλήνων» από τις εκλογές θα συνιστά συνταγματικό πραξικόπημα, για πρώτη φορά από το 1864».

Ευθεία σύνδεση Χρυσής Αυγής και Ελλήνων ως διάδοχης κατάστασης

Βέβαια ας δούμε τι λέει η σελίδα Banking News:
Βλέποντας την άνοδο του εθνικού κόμματος Έλληνες, το οποίο έχει αποσυνδεθεί πλήρως από τη Χρυσή Αυγή, της οποίας δεν υπάρχουν μέλη στον νέο πολιτικό σχηματισμό, ο Μητσοτάκης επεχείρησε... (εθνικιστικό μπλα μπλα)

Το Banking News μας ενημερώνει για πλήρη αποσύνδεση με την Χρυσή Αυγή. Στο μόρφωμα «Έλληνες», πλην του Η. Κασιδιάρη άλλα στελέχη, αρθρογράφοι και κατά περιπτώσεις υποψήφιοι είναι ο ιδεολογητής καθοδηγητής της Χ.Α. Γιώργος Μάστορας και ο πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος της Χ.Α. Χρήστος Ρήγας, ο Σταύρος Μπιτσικόλης υποψήφιος με την Χ.Α. στην Αχαΐα, ο Χρήστος Μουλάς επίσης υποψήφιος με την Χ.Α., πλέον θα κατέβει στη Δυτική Αθήνα. Ο Χαράλαμπος Γιώτης, υποψήφιος Περιφερειάρχης της Χρυσής Αυγής και περιφερειακός σύμβουλος εμφανίζεται ως μέλος των ...«Έλληνες». Η Αγγελική Ντρίκου ήταν υποψήφια με την Χρυσή Αυγή στην Πρέβεζα και ανήκει και αυτή στο μόρφωμα «Έλληνες», πλέον υποψήφια στην Ανατολική Αττική.

Είναι σαφές πως η ρατσιστική και ακροδεξιά γραμμή του κόμματος ΕΑΝ ταυτίζονταν πλήρως με την γραμμή των Ελλήνων και θα μπορούσε να αποτελεί μια λογική επιλογή. Όμως αν λάβουμε υπ’ όψιν πως πρόκειται για πρώην Αρεοπαγίτη, με αδερφό Αντιπρόεδρο και ο Άρειος Πάγος θα λάβει την τελική απόφαση να κατέβει το πολιτικό μόρφωμα των Ελλήνων στις εκλογές, είναι τουλάχιστον προκλητικά χαρακτηριστικός ο λόγος που θα πάρει την προεδρία «με εντολή Κασιδιάρη».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ