Το αυγό του φιδιού συνεχίζει να εκκολάπτεται: Μεγάλη άνοδος της ακροδεξιάς και στη Βουλγαρία

Τρόμο προκαλεί η μεγάλη άνοδος της άκρας δεξιάς σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μετά την Ιταλία, τη Γαλλία ήρθε και η σειρά της γειτονικής μας Βουλγαρίας. Με την «Αριστερή Συμμαχία» να παραμένει στο 8,9% και την αποχή να αγγίζει το 60%, το ακροδεξιό κόμμα της «Αναγέννησης» έκανε άλμα στις βουλευτικές εκλογές από το 9,8% στο 14,3%.

 

Το αυγό του φιδιού συνεχίζει να εκκολάπτεται: Μεγάλη άνοδος της ακροδεξιάς και στη Βουλγαρία
ΠΡΟΒΟΛΗ

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεωντα  ποσοστά του ακροδεξιού φιλορωσικού κόμματος «Αναγέννηση» του Κοσταντίν Κοσταντίνοφ φαίνεται πως έχουν αυξηθεί κατά πολύ σε σχέση με το παρελθόν, καθώς από το 9,8% που έλαβε στις προηγούμενες εκλογές, το οποίο από μόνο του τρόμαζε, σκαρφάλωσε αυτή τη φορά στο 14,3%. Εντύπωση επίσης προκαλεί η τεράστια αποχή από την εκλογική διαδικασία, η οποία έφτασε στο 60% των ψηφοφόρων, οι οποίοι έδειξαν με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκειά τους στις πολιτικές που εφαρμόζονται. Ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα στη γειτονική αποτελεί και το γεγονός ότι τα αποτελέσματα δεν αποτελούν εχέγγυο πολιτικής σταθερότητας, πράγμα που αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί» της ακροδεξιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να φτάσει σε αυτό το σημείο έπρεπε επί χρόνια η Βουλγαρία να ανεχτεί τις αισχρές πολιτικές της δεξιάς και της Ευρώπης, με αποτέλεσμα την τεράστια αποχή, αλλά και την άνοδο της ακροδεξιάς «Αναγέννησης». Παράλληλα, η αριστερά δεν κατάφερε να συσπειρώσει τον κόσμο, μένοντας στάσιμη στο 8,9%, ποσοστό που είχε λάβει και στις προηγούμενες εκλογές.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Κεντροδεξιός Συνασπισμός: 26,47%

Κεντρώος Συνασπισμός: 24,96%

Ακροδεξιά Αναγέννηση: 14,39%

Κίνημα Για Τα Δικαιώματα Της Ελευθερίας: 12,96%

Αριστερή Συμμαχία Για Τη Βουλγαρία: 8,95%

ΙΤΝ: 4,16%

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ