Χυδαία προπαγάνδα: Υψηλόβαθμα στελέχη ΟΣΕ και ΝΔ προσποιούνται τους επιβάτες σε τρένο (video)

Τα όρια της χυδαιότητας αγγίζει η κυβέρνηση, καθώς, έχοντας εξαντλήσει κάθε τρόπο επιρροής, επιδίδεται πλέον και σε εξόφθαλμη προπαγάνδα, σε μια προσπάθεια να πείσουν για την ασφάλεια των τρένων. Ο διευθυντής συντήρησης του ΟΣΕ και ο συντονιστής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της ΝΔ εμφανίζονται ως επιβάτες και εξυμνούν την ασφάλεια του σιδηροδρόμου.

Χυδαία προπαγάνδα: Υψηλόβαθμα στελέχη ΟΣΕ και ΝΔ προσποιούνται τους επιβάτες σε τρένο (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο διευθυντής συντήρησης του ΟΣΕ Ζαχαρίας Στουρνάρας και ο συντονιστής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της ΝΔ Λευτέρης Μωυσιάδης εμφανίστηκαν ως... επιβάτες και προσπάθησαν να περάσουν μήνυμα ασφάλειας στους πολίτες για τα τρένα!

Όπως βλέπουμε στο βίντεο, αρχικά εμφανίζεται ο συντονιστής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της ΝΔ Λευτέρης Μωυσιάδης, που παρουσιάζεται ως επιβάτης του τρένου Intercity, το οποίο εκτελούσε χτες το πρώτο δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Μάλιστα, σχολιάζει ότι «δεν μπορείς να έχεις συνεπιβάτη τον φόβο, την ανασφάλεια και την οργή για την αυριανή μέρα», ενώ αμέσως μετά βλέπουμε τις φωτογραφίες του με τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αργότερα, ο διευθυντής συντήρησης του ΟΣΕ, Ζαχαρίας Στουρνάρας, μιλώντας στην κάμερα τηλεοπτικού σταθμού, ερωτηθείς αν θα έμπαινε στο τρένο, σχολιάζει, χωρίς να αναφέρει την ιδιότητα του, «βεβαίως - βεβαίως, πολλή ασφάλεια παιδιά. Θα πάω μέχρι Οινόη, αλλά το παίρνω άνετα».

Να σημειωθεί ότι ο Ζαχαρίας Στουρνάρας είχε λάβει εντολή από τον υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, να σταματήσει η ζωντανή σύνδεση από το κέντρο τηλεδιοίκησης των τρένων, όταν ο πρώτος είχε αναφέρει ότι η τηλεδιοίκηση σταμάτησε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2019.

Τότε, ο κ. Παπαδόπουλος επισκέφτηκε το δήθεν κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα μαζί με εργαζόμενους σε αυτό. Ο σταθμάρχης Λάρισας είχε δηλώσει live ότι η τηλεδιοίκηση σταμάτησε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2019, προκαλώντας την αμηχανία του υφυπουργού Μεταφορών, ο οποίος εκείνη τη στιγμή ήταν δίπλα του.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μία χάραξη δρομολογίου από την είσοδο του σταθμού μέχρι την έξοδο. Δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση. Υπάρχει ο τοπικός χειρισμός. Βλέπει 3,5 από την έξοδο του σταθμού και 1,5 με 2 από το νότιο τμήμα. Αν υπήρχε τηλεδιοίκηση θα έβλεπε μέχρι το Πλατύ. Βγήκε εντελώς εκτός λειτουργίας τον Ιούλιο του 2019. Από το 2019 μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση. Το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργεί».

Η απάντηση προκάλεσε έντονη αντίδραση στους δημοσιογράφους, οι οποίοι συνέχισαν να ρωτούν επίμονα για την κατάσταση λειτουργίας της τηλεδιοίκησης, καθώς το έως τότε κυβερνητικό αφήγημα βασιζόταν στο γεγονός ότι λειτουργεί «τοπική τηλεδιοίκηση».

Τότε ο Ζαχαρίας Στουρνάρας, μετά από νεύμα του υφυπουργού Μεταφορών, ακούγεται στο βίντεο να λέει «τέλος».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ