Υπόθεση Κολωνού: Ανίκανοι ή ύποπτοι; Το κράτος προστατεύει τους θύτες και όχι το θύμα πολλαπλών βιασμών

Έξι μήνες πέρασαν αφότου αποκαλύφθηκε η δράση του κυκλώματος στον Κολωνό. Έξι μήνες που οι πληροφορίες για τον Ηλία Μίχο και τους συνεργούς του πέφτουν με το σταγονόμετρο. Σε αντίθεση με τα προσωπικά στοιχεία της 12χρονης, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το βήμα της Βουλής.

Υπόθεση Κολωνού: Ανίκανοι ή ύποπτοι; Το κράτος προστατεύει τους θύτες και όχι το θύμα πολλαπλών βιασμών
ΠΡΟΒΟΛΗ

Τι κι αν φωνάζουν οι αλληλέγγυοι, ή δικηγόροι της οικογένειας και τα κινήματα; Τι κι αν κάνουν επερωτήσεις τα αριστερά κόμματα; Τι κι αν σε οποιοδήποτε έννομο κράτος η Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Τάκης Θεοδωρικάκος θα είχαν παραιτηθεί έστω μετά τη χθεσινή επίθεση στο σπίτι του παιδιού;

Γιατί να το κάνουν όμως, μήπως δεν είναι εκείνοι που την άφησαν να μένει χωρίς καμία προστασία με τη θεία και τον μικρότερο αδελφό της σε άθλιες συνθήκες; Μήπως άλλοι την τραβολογούν ακόμα σε πολύωρες ακατάλληλες καταθέσεις και την επανατραυματίζουν; Μήπως εκείνοι δεν είναι που προφυλάκισαν χωρίς στοιχεία τη μητέρα της; Ή είναι άλλοι που υφαίνουν την απολογία του Μίχου: «Είμαι κακός άνθρωπος μετανιώνω πικρά, αλλά δεν είμαι μαστροπός».

Η επιτροπή αλληλεγγύης για το 12χρονο παιδί φωνάζει από την πρώτη στιγμή. Φωνάζει και σήμερα με την παρακάτω ανακοίνωση. Και υψώνει τείχος γύρω της και γύρω από την οικογένειά της. Το ελάχιστο που μπορούμε είναι να τους δώσουμε βήμα. Το μέγιστο να απαλλαγούμε από μία κυβέρνηση που προστατεύει τους θύτες και όχι τα θύματα. Και δεν διστάζει ούτε και μπροστά στο ιερότερο όλων. Ότι είναι παιδιά.

«Δολοφονική επίθεση στη 12χρονη, για να της κλείσουν το στόμα.

Τα κυκλώματα και οι "υψηλοί" προστάτες τους κλιμακώνουν τις επιθέσεις απέναντι στην 12χρονη από τον Κολωνό. Η παρέμβαση κράτους και παρακράτους χτύπησε για 7η φορά την πόρτα τους. Από τα κρούσματα εκφοβισμού και τρομοκράτησης για να κλείσει το στόμα το 12χρονο κορίτσι, περνούν πλέον σε απόπειρες δολοφονικών επιθέσεων. Το νέο κρούσμα αφορά  επίθεση αγνώστου ανδρός, με καλυμμένα χαρακτηριστικά και καλυμμένα τα παπούτσια. Προσπάθησε να μπει από την πόρτα, η μικρή την έσπρωξε και πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι! Το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σπεύσει να φύγει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά απειλούνται, με κύριο στόχο να μην μιλήσουν. Έξι μήνες μετά την αποκάλυψη των βασανιστηρίων της 12χρονης, η Πολιτεία διά μέσου της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου φρόντισε να κοινοποιήσει δημόσια τον τόπο διαμονής της αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου την πολιτική ευθύνη για τα γεγονότα τρομοκράτησης που επαναλαμβάνονται ενάντια στη 12χρονη. Μήνες τώρα εξοντώνουν ψυχικά, οικονομικά, ηθικά τη 12χρονη και την οικογένεια της.

Η τακτική τρομοκράτησης συμβαδίζει απόλυτα με την εγκατάλειψη της λαϊκής πολυμελούς οικογένειας και την απουσία οποιασδήποτε στήριξης της από θεσμοθετημένους φορείς και όργανα προστασίας ανηλίκων. Το 12χρονο κορίτσι επανατραυματίζεται συνεχώς, η οικογένεια τιμωρείται με την παραμονή της μάνας στη φυλακή παρά την απουσία αποδείξεων για την κατηγορία της μαστροπείας και τις κατηγορημαατικές δηλώσεις των παιδιών της οικογένειας.

Το τελευταίο επεισόδιο με την επίθεση με μαχαίρι στη 12χρονη, γίνεται ακριβώς μετά την επιμονή της 12χρονης να καταθέσει συμπληρωματικά, ενώ οι αρχές βιάζονται να κλείσουν την υπόθεση. Κράτος και παρακράτος με κάθε μέθοδο ή και μαφιόζικο τρόπο επιχειρούν να εξοντώσουν την οικογένεια και το 12χρονο κορίτσι, επιδιώκοντας να στείλουν μήνυμα πως όποιος καταγγέλλει τους παιδοβιασμούς και τα κυκλώματα trafficking, συμβάλει στην αποκάλυψη των ισχυρών κυκλωμάτων παιδικής εκμετάλλευσης και εμπορίας είναι στο στόχαστρο. Δεν θα το επιτρέψουμε. Στεκόμαστε στο πλευρό των παιδιών, των συγγενών που ανέλαβαν τη φροντίδα τους και των οικογενειών τους.

Μετά το τελευταίο επεισόδιο, καλούμε την κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να λάβουν μέτρα προστασίας των παιδιών και καθιστούμε υπεύθυνους όλους τους θεσμικά και πολιτικά αρμόδιους για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά! Να σταματήσει αμέσως ο βασανισμός και η επαναθυματοποίηση της 12χρονης επιζώσας βιασμού, να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας της οικογένειας. Το κράτος και οι θεσμοί, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, η αστυνομία αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που ξεδιάντροπα βγάζουν τις καταθέσεις και προσωπικά στοιχεία της 12χρονης φέρουν ακέραια την ευθύνη για όσα συμβαίνουν.

  • Καμία συγκάλυψη του κυκλώματος μαστροπείας και εμπορίας ανθρώπων και των σχέσεών του με κέντρα εξουσίας που δρουν και στη γειτονιά του Κολωνού.

  • Άμεση αποφυλάκιση της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού

  • Καμία άλλη καθυστέρηση για την ολόπλευρη στήριξη του 12χρονου κοριτσιού και όλης της οικογένειας της από τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς δήμου και κράτους.

Κάτω τα χέρια σας από τα παιδιά! Θα τα υπερασπίσουμε με κάθε τρόπο».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ