Θέατρο Ολύμπια: Εκκένωση της καταλήψης με δέκα συλλήψεις

Κάλεσμα έξω από τη ΓΑΔΑ

Θέατρο Ολύμπια: Εκκένωση της καταλήψης με δέκα συλλήψεις
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στις 6 το πρωί η αστυνομία μπήκε στο θέατρο «Ολύμπια» στην οδό Ακαδημίας, και εκκένωσε την κατάληψη από εργαζόμενους και σπουδαστές καλλιτεχνών σχολών.

Κατά την επιχείρηση δέκα άτομα, πέντε άνδρες και πέντε γυναίκες συνελήφθησαν. Αυτή τη στιγμή  σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης της λειτουργίας Υπηρεσίας, της παράνομης βίας και της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

 Η ανακοίνωση του Συντονιστικού Εργαζομένων και Σπουδαστών στο Χώρο του Χορού

«Σήμερα Πέμπτη 6.4 στις 6 το πρωί δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στην Κατάληψη Ολύμπια και προσήγαγαν τους χορευτές-ριες που βρίσκονταν μέσα. Οι προσαγωγές έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις. Η έφοδος αυτή αποτελεί επίθεση προς τον καλλιτεχνικό χώρο από τον Δήμο Αθηναίων και την κεντρική διοίκηση του θεάτρου. Χωρίς καμία προειδοποίηση εκκένωσης ένστολοι μπήκαν στο κτίριο, συνέλαβαν τους χορευτές/ριες εν ώρα ύπνου και τους οδήγησαν στη ΓΑΔΑ.

Μια εβδομάδα νωρίτερα ο Δήμος Αθηναίων είχε απευθυνθεί για πρώτη φορά προς την Κατάληψη με αίτημα την λύση της μέσω μιας παντελώς ασόβαρης ανάρτησης στα social media. Το επόμενο πρωί πέρασαν έξω από το θέατρο Ολύμπια, απολογούμενοι για τις ανακρίβειες του κειμένου τους και διατεινόμενοι ότι είναι ανοιχτοί στο διάλογο και στηρίζουν τους καλλιτέχνες αλλά με αίτημα και πάλι να λυθεί η κατάληψη. Ούτε μια εβδομάδα μετά, η πρόθεση διαλόγου τους μετασχηματίζεται σε βίαιη επίθεση  εκκένωσης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ/ΙΣΣΩΝ ΜΑΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΓΓΕΛΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΥΦΘΕΝΤΕΣ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΡΙΕΣ

Όλοι/ες έξω από τη ΓΑΔΑ!

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Ο αγώνας συνεχίζεται!».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ