«Χρυσή» σύμβαση για στενή συνεργάτιδα του Άδωνι

Κέρδη ουτοπικά για τα ελληνικά δεδομένα φαίνεται ότι θα εξασφαλίσει δικηγόρος, πρώην υποψήφια της ΝΔ και συνεργάτιδα του Άδωνι, μετά την υπογραφή σύμβασης με την ΕΑΒ. Με ωρομίσθιο στα 50 ευρώ και έως 60.000 ευρώ ετήσιες απολαβές, η κυρία Καραμπατσώλη κατοχύρωσε το μέλλον της, με αναξιοκρατικές, ενδεχομένως διαδικασίες. Και εμείς δουλεύουμε για 600 ευρώ.

«Χρυσή» σύμβαση για στενή συνεργάτιδα του Άδωνι
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Χρυσή» σύμβαση φέρεται να υπογράφει η δικηγόρος Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, πρώην υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας και συνεργάτιδα του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), με ωρομίσθιο στα 50 ευρώ και πρόβλεψη για μετατροπή της σε αορίστου χρόνου, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές.

Όπως αποκαλύπτουν έγγραφα που φέρνει στη δημοσιότητα η «Αυγή» και ο δημοσιογράφος Κώστας Πουλακίδας, η σύμβαση αυτή θα εξασφαλίσει στην δικηγόρο 60.000 ευρώ ετήσιες απολαβές έως το 2027 (συνολικά πάνω από 300.000 ευρώ!), καθώς η διοίκηση που έχει διορίσει στην ΕΑΒ η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να παρατείνει τη σύμβασή της.

Η κ. Καραμπατσώλη ήταν υποψήφια βουλεύτρια της ΝΔ στην Εύβοια, ωστόσο δεν εκλέχθηκε. Δημοσιεύματα, επίσης, υπογραμμίζουν την στενή πολιτική της συνεργασία με τον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος μάλιστα τη διόρισε στο Δ.Σ. του Κέντρου Προγραμματισμού Οικονομικών Ερευνών του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το ρεπορτάζ της «Αυγής», η σχέση της κ. Καραμπατσώλη με την ΕΑΒ κρατά τουλάχιστον από το 2021, όταν υπογράφουν σύμβαση για «την παροχή εξειδικευμένων νομικών υπηρεσιών και συμβουλών προς την ΕΑΒ».

Η σύμβαση αυτή λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2023, ωστόσο υπάρχει η πρόνοια να μετατραπεί σε αορίστου διαρκείας αν δεν υπάρξει καταγγελία της σύμβασης, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι έως τέλος του χρόνου μπορεί να μονιμοποιηθεί.

Ωστόσο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποκατάσταση της δικηγόρου, τον Μάρτιο του 2023 υπογράφεται νέα σύμβαση εργασίας, για «την παροχή εξειδικευμένων νομικών υπηρεσιών και συμβουλών προς την ΕΑΒ», η διάρκεια της οποίας είναι έως το 2027, με την πρόνοια να γίνει αορίστου υπάλληλος στην ΕΑΒ, να παραμένει, αν δεν καταγγελθεί η σύμβασή της.

Ταυτόχρονα, το ρεπορτάζ αποκαλύπτει και άλλες συμβάσεις στην διάρκεια του 2022, με τα ποσά για τα οποία υπογράφει η κ. Καραμπατσώλη να δημιουργούν πονοκέφαλο.

Στις 10 Νοεμβρίου 2022 η ΕΑΒ υπογράφει σύμβαση με την Κ. Καραμπατσώλη για την εκπόνηση νομικής έρευνας και μελέτης για την ίδρυση θυγατρικής εταιρείας της ΕΑΒ που θα αναλάβει την εκπαίδευση των μηχανικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και συνολικά την εκπαίδευση. Η διάρκεια της σύμβασης είναι από τις 10 Νοεμβρίου 2022 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 και η αμοιβή είναι 100 ευρώ για κάθε ώρα απασχόλησης.

Στις 10 Νοεμβρίου 2022 η ΕΑΒ υπογράφει με την Κ. Καραμπατσώλη σύμβαση για την εκπόνηση νομικής έρευνας και μελέτης για την ίδρυση συλλογής-μουσείου της ΕΑΒ στο πλαίσιο της δημιουργίας χώρου γνωριμίας με την ιστορία και τη δράση της ΕΑΒ. Η διάρκεια της σύμβασης είναι από τις 10 Νοεμβρίου 2022 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 και η αμοιβή είναι και πάλι 100 ευρώ για κάθε ώρα απασχόλησης.

Και στις δύο περιπτώσεις, η δικηγόρος έλαβε από τις συμβάσεις από 15.000 ευρώ, που ήταν και το μέγιστο ποσό που θα μπορούσε να λάβει βάση σύμβασης.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ