Μπαμπινιώτης: Ούτε λέξη για το περιστατικό bullying στο Αρσάκειο - «Στα κάγκελα» γονείς και κηδεμόνες

Ο θυμόσοφος λαός έχει παροιμία για την περίπτωση του Γιώργου Μπαμπινιώτη, είμαι δε σίγουρη ότι κάπου θα έχει περίοπτη θέση στο λεξικό του. Δεν θα τη χρησιμοποίησω, θα προτιμήσω να είμαι περιφραστική και περιγραφική.

Μπαμπινιώτης: Ούτε λέξη για το περιστατικό bullying στο Αρσάκειο - «Στα κάγκελα» γονείς και κηδεμόνες
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, ακολουθώντας τη γνωστή τακτική όσον αφορά τα εν οίκω των Αρσακείων, αποδεικνύεται και πάλι -τι οξύμωρο- φτωχός στις λέξεις, όσον αφορά το άγριο bullying που έγινε σε 15χρονο μαθητή από συμμαθητές του μέσα σε σχολική αίθουσα των σχολείων που διοικεί.

Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων των Αρσακείων Σχολείων -στα κάγκελα- εξέδωσε ανακοίνωση silver alert, καθώς παρέμενε άφαντος και δεν είχε τοποθετηθεί για το άκρως επικίνδυνο περιστατικό, εκφράζοντας την έντονη αποδοκιμασία της για το συμβάν και καταγγέλλοντας τον πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι δεν τους έχει ενημερώσει επίσημα.

«Ζητείται άμεσα και διά ζώσης επίσημη και αναλυτική ενημέρωση από τον κ. πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής αναφορικά με τα τρέχοντα γεγονότα. Ως γονείς και κηδεμόνες αισθανόμαστε την ανάγκη να αποδοκιμάσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο όσα έλαβαν χώρα στο σχολείο μας» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, επισημαίνοντας πως «μέχρι την έκδοση της παρούσας ανακοίνωσης, η ομοσπονδία μας δεν έχει την παραμικρή επίσημη ενημέρωση από τον κ. πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας», καθώς «όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για το γεγονός αυτό, προέρχονται από δημοσιογραφικές πληροφορίες και από διάσπαρτες φήμες».

Το παραπάνω ανάγκασε τη διοίκηση -και όχι τον πρόεδρο- να απαντήσει στις 5/3/13, πέντε ημέρες μετά, το εξής:

«Η Διοίκηση των Αρσακείων Σχολείων δεν έχει προβεί σε δηλώσεις, αποφεύγοντας να παρέμβει σε μια διαδικασία που βρίσκεται εν εξελίξει, ακολουθώντας αυστηρά τη σχολική νομοθεσία και μάλιστα μια διαδικασία που αφορά σε ανήλικους μαθητές και τους γονείς τους. Η Διεύθυνση του συγκεκριμένου Σχολείου μάς πληροφορεί ότι περατώθηκε ήδη η προβλεπόμενη διερευνητική διαδικασία (λήψη καταθέσεων των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους καθώς και εκπαιδευτικών) και το θέμα υποβάλλεται στον Σύλλογο Διδασκόντων του συγκεκριμένου Γυμνασίου, αρμόδιου να λάβει αποφάσεις επί του θέματος. Ο Σύλλογος έχει κληθεί να συνέλθει την ερχόμενη Τρίτη (11 Απριλίου) με παράλληλη προβλεπόμενη κλήτευση των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους. Παράλληλα χωρεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε και η Διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας από την Εκπαιδευτική Διεύθυνση της Περιφέρειας, ώστε να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών».

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης εμφανίστηκε χθες το βράδυ έξι ημέρες μετά, με ανάρτησή του για να… διαφημίσει την εκπομπή του στο κανάλι της Βουλής με τίτλο «Σε προσκυνώ γλώσσα».

ΥΓ. Το χτένισμα και ο καλλωπισμός είναι μία μάλλον περιττή πολυτέλεια όταν έρχεται η συντέλεια του κόσμου λόγω πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ