Αδιανοήτο: Στο «ασφαλές» Telegram 15.000 χρήστες διακινούν -και- υλικό παιδικής πορνογραφίας (screenshots)

15.000 μέλη διακινούν παιδική πορνογραφία, γυμνές φωτογραφίες πρώην συντρόφων, συγγενών, αλλά και άγνωστων γυναικών.

Αδιανοήτο: Στο «ασφαλές» Telegram 15.000 χρήστες διακινούν -και- υλικό παιδικής πορνογραφίας (screenshots)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το Telegram δεν είναι deep ή dark web. Είναι μια ασφαλής εφαρμογή επικοινωνίας όπως το Viber. Μέσω αυτής της εφαρμογής δημιουργήθηκε μια συνομιλία στην ομάδα Sextortion με παραπάνω από 15.000 χρήστες και βιβλιοθήκη που περιέχει άπειρες φωτογραφίες και βίντεο καταχωρισμένα σε ονομαστικούς φάκελους.

Μέσα στον τεράστιο όγκο του υλικού διακινείται παιδική πορνογραφία, γυμνές φωτογραφίες πρώην συντρόφων, συγγενών, αλλά και άγνωστων γυναικών. Όχι μόνο προσωπικές, αλλά και κοριτσιών που είδαν τυχαία στο δρόμο, στην παραλία, σε μαγαζιά. Φωτογραφίες κλεμμένες από λογαριασμούς Instagram, Facebook ή το Only Fans, οι οποίες έχουν διαρρεύσει χωρίς συναίνεση, ή έχουν δεχθεί επεξεργασία, ή έχουν κατέβει από τις πλατφόρμες παράνομα. Φωτογραφίες μανάδων και αδελφών χρηστών.

Από χθες υπάρχουν δεκάδες screenshots από αυτές τις κλειστές ομάδες. Η αποθήκευση γίνεται σε συγκεκριμένες εταιρείες file hosting. Έχουν γίνει άπειρες καταγγελίες. Μεμονωμένοι χρήστες έκαναν καταγγελίες, οι φάκελοι έπεφταν και εμφανίζονταν πολλαπλάσιοι. Η εταιρεία άφαντη. Σήμερα η ομαδική με τα 15.000 μέλη δεν υπάρχει. Έχει μείνει όμως ενεργό το link με την βιβλιοθήκη που έχει άπειρους φακέλους με ονόματα φωτογραφίες και βίντεο.

Η ομάδα Yperoxes.gynaikes στο Instagram έχει δεχθεί εκατοντάδες καταγγελίες έκανε την εξής ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες ώρες λαμβάνουμε δεκάδες μηνύματα για ένα έγκλημα κατά των γυναικών που συμβαίνει αυτήν τη στιγμή. Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, διακινούνται στο διαδίκτυο πάνω από 100.000 γυμνές φωτογραφίες γυναικών από το Instagram, το Facebook ή το Only Fans, οι οποίες έχουν δεχθεί επεξεργασία ή έχουν «κατέβει» από τις πλατφόρμες παράνομα. Οι «επεξεργασμένες» γυμνές φωτογραφίες γυναικών που ως επί των πλείστον είναι ανήλικες, επεξεργάζονται μέσω συστήματος τεχνητής νοημοσύνης έτσι ώστε να αφαιρεθούν τα ρούχα. Σύμφωνα με έρευνες, οι φωτογραφίες τροποποιούνται σε ρεαλιστικές εικόνες και βίντεο, με βάση ένα πραγματικό πρότυπο. Αυτό συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό, όμως τις τελευταίες μέρες, έχουν δημιουργηθεί αρκετά ομαδικά γκρουπ που ονομάζονται «Ανταλλαγή Γυμνών Φωτογραφιών Πρώην» και άλλες ομαδικές με ανυποψίαστες γυναίκες στην Ελλάδα! Όποια γυναίκα ή κορίτσι πέσει θύμα αυτού του χυδαίου εγκλήματος να ξέρει αρχικά ότι είναι ΘΥΜΑ και δεν έχει κάνει κάτι λάθος ή κάτι κακό, καθώς είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας να μοιράζεται ότι υλικό επιθυμεί η ίδια! Χρειαζόμαστε αυστηρότερες ποινές για αυτά τα εγκλήματα που για ακόμα μια φορά έχουν ως θύματα τις γυναίκες!

Εάν είστε θύμα αυτής της παράνοιας, επικοινωνήστε με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος:

☎: 11188

✉:

✉:

Εάν είστε ανήλικη επικοινωνήστε άμεσα με κάποιον ενήλικα που θα μπορέσει να σας βοηθήσει! #yperoxesgynaikes

Γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι καινούριο και ότι η πλατφόρμα Telegraph δεν είναι φτιαγμένη για τέτοιο σκοπό, όπως και το discord και άλλες πλατφόρμες, αλλά κοινοποιούμε ξανά, καθώς κάποιες γυναίκες της κοινότητας μας έπεσαν θύματα πρόσφατα σε καινούρια τσατ.

Στους διαλόγους που έχουν κατακλύσει το Twitter και δημοσιεύουμε -με ακάλυπτα τα ονόματα τα χρηστών- αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος του αδιανόητου γεγονότος, στα σχόλια των χρηστών: «Ξέρω σε ποιο σχολείο πάει», «έχω από τη μάνα μου αν θέλει κάποιος».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ