Για ακόμα 6 μήνες παρατείνεται η κράτηση της μητέρας της 12χρονης

Με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών παρατείνεται για άλλους 6 μήνες η κράτηση της μητέρας της 12χρονης θύματος βιασμών και trafficking από τον Κολωνό.

Για ακόμα 6 μήνες παρατείνεται η κράτηση της μητέρας της 12χρονης
ΠΡΟΒΟΛΗ

Οι δικαστές του Συμβουλίου συνεδρίασαν ενόψει της συμπλήρωσης των έξι μηνών κράτησης της μητέρας που κατηγορείται για μαστροπεία σε βάρος της 12χρονης και αποφάσισαν ότι η 34χρονη πρέπει να παραμείνει στη φυλακή.

Η 12χρονη σε όλες τις καταθέσεις που έχει δώσει στις αρχές για την υπόθεση, υποστηρίζει πως η μητέρα της δεν γνώριζε απολύτως τίποτε για όσα συνέβαιναν σε βάρος της και έχει κατηγορήσει αποκλειστικά τον Ηλία Μίχο. Πλην του βασικού κατηγορούμενου Ηλία Μίχου και της μητέρας του παιδιού, περίπου 20 κατηγορούμενοι έχουν κατηγορηθεί ως «πελάτες» του Μίχου που πλήρωναν για να κακοποιήσουν την μικρή.

Το σκεπτικό της πρώτης προφυλάκισης ανέφερε πως η 37χρονη είχε τον πλήρη έλεγχο του λογαριασμού της στον οποίο είχαν γίνει καταθέσεις από φερόμενους πελάτες, ενώ η εισηγήτρια είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως η 12χρονη υποχρεώνονταν σε μια ιδιάζουσα επαιτεία, χωρίς όμως να εκδίδεται εν γνώσει της μητέρας της.

Χαρακτηριστικά η εισηγήτρια είχε αναφέρει πως «Από το αποδεικτικό υλικό απουσιάζει οποιαδήποτε παρότρυνση εκ μέρους της κατηγορουμένης προς την ανήλικη κόρη της που να κατατείνει είτε άμεσα είτε έμμεσα ή υπαινικτικά στην τέλεση πράξεων πορνείας. Ναι μεν προκύπτουν φορτικές πιέσεις της κατηγορουμένης προκειμένου η ανήλικη να της φέρει χρηματικά ποσά από τρίτα πρόσωπα, ωστόσο προκύπτει ότι τα πρόσωπα αυτά είναι κατά κύριο λόγο γυναίκες, όπως και συγγενικά πρόσωπα της οικογένειας» και «πράγματι η ανήλικη αναφέρει στη μητέρα της ότι επικοινωνεί με μία κυρία, η οποία εργάζεται και την οποία περιμένει συχνά να επιστρέψει από τη δουλειά της προκειμένου να της ζητήσει από 25 έως και 70 ευρώ. Η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό της κατηγορουμένης, καθώς και τη συναφή κατάθεση της ανήλικης περί ύπαρξης μίας κυρίας εργαζόμενης, που κατοικεί στην ευρύτερη περιοχή και από την οποία, κατόπιν προτροπής της μητέρας της, ζητάει και λαμβάνει χρήματα τα οποία στη συνέχεια παραδίδει στη μητέρα της». 

Όμως τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου έκριναν πως η μητέρα είχε πλήρη γνώση και αναφέρουν πως είχε γίνει ανάληψη χρημάτων ακόμα και όταν ο Ηλίας Μίχος έλειπε διακοπές.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ