Ιστορίες κακοδιαχείρισης: Τι συμβαίνει στον Δήμο Αμαρουσίου;

Στο Μαρούσι κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο νέας δημοτικής περιοδικής έκδοσης, το οποίο είναι αποκαλυπτικό, όσον αφορά ιστορίες κακοδιαχείρισης.

Ιστορίες κακοδιαχείρισης: Τι συμβαίνει στον Δήμο Αμαρουσίου;
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στο Μαρούσι κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο νέας δημοτικής περιοδικής έκδοσης, το οποίο είναι αποκαλυπτικό, όσον αφορά ιστορίες κακοδιαχείρισης.

Το γεγονός δεν αρέσει στον τοπικό άρχοντα, τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου, που σπεύδει να μπλοκάρει τη δωρεάν διανομή του, καταθέτοντας μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων κατά του Τάσου Γιαννακόπουλου, πρ. Αντιδημάρχου Οικονομικών και των διανομέων του, χωρίς ωστόσο να προσωποποιήσει τους διανομείς.

Οι καταγγελίες που δημοσιεύονται είναι της δικηγόρου Νικολέτας Βλασσιώτου και δεξί χέρι -μέχρι πρότινος- του δημάρχου και του Τάσου Γιαννακόπουλου για τους χειρισμούς στην υπόθεση της «Άθμονον Ακινήτων Α.Ε.», μοναδικός μέτοχος της οποίας είναι ο Δήμος Αμαρουσίου. Την παρακάτω υπογράφει ο Τάσος Γιαννακόπουλος, πρ. Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αμαρουσίου:

«Ανεξήγητα παρακμιακή η κατάσταση στο Δήμο. Η δημόσια ζωή στο Μαρούσι εμφανίζεται αυτήν την περίοδο σε μεγάλο βαθμό ιδεολογικά λιπόθυμη, πολιτικά αμήχανη, διοικητικά ανίκανη και ηθικά ασφυκτική. Ο δημόσιος βίος, η διοίκηση του Δήμου έχει πέρα για πέρα αλλοιωθεί από δυνάμεις οικονομικής εκμετάλλευσης και πολιτικού τυχοδιωκτισμού.

Ο Μαρουσιώτικος λαός είναι στο περιθώριο, κολλημένος στον τοίχο κάτω από μία προσπάθεια πλύσης εγκεφάλου για τα ανύπαρκτα έργα της διοίκησης, που χρησιμοποιεί τα χρήματά του, τα υπέρογκα δημοτικά τέλη για να ξεπλύνει τις δικές της αδυναμίες στην κακοδιαχείριση και στην αδυναμία συντονισμένου και αναγνωρίσιμου παραγωγικού έργου. Δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί, ακόμα και να ερμηνεύσει κάποιος τα όσα τελευταία λαμβάνουν χώρα αλλά πλέον και ζωτικό πολιτικό χώρο στο Μαρούσι. «Το δεξί αλλά και το αριστερό χέρι του κ. Αμπατζόγλου, η δικηγόρος κ. Βλασσιώτη από την αρχή της διοίκησης το 2019, παρεμπιπτόντως διατείνεται ότι χειρίζεται και προσωπικές του αλλά και της οικογενείας του νομικές υποθέσεις, βάλλει με κεραυνούς εναντίον του, περιγράφει με μηνυτήριες αναφορές και υπομνήματα τόσο στον Εισαγγελέα όσο και στον Οικονομικό Εισαγγελέα Διαφθοράς ανήκουστα γεγονότα που αφορούν στη νεφελώδη διοίκηση που ασκείται…». Τον κατακεραυνώνει για τα θέματα που χειρίστηκε ως Δήμαρχος για την ακίνητη περιουσία του Δήμου και κάνει ευθεία αναφορά σε ζημία του Δήμου σε βαθμό κακουργήματος από δόλο. «Περιουσία του Δήμου σε ακίνητα 14 εκατομμυρίων ευρώ εποφθαλμιά κατά τις δηλώσεις της και τα έγγραφα που επικαλείται ότι έχει στην κατοχή της, επιχειρηματίας αντί ποσού 4 εκατομμυρίων ευρώ σε συνεννόηση με τη διοίκηση του Δήμου. Το μόνο που θα περίμενε κανείς να συμπληρωθεί από την ίδια είναι το γιατί…».

Αυτό ομολογουμένως πρώτη φορά συμβαίνει στο Μαρούσι, πρώτη φορά συμβαίνει σε Δήμαρχο ίσως και ανά την Επικράτεια, μάλιστα με καταγγελίες από έναν εξ απορρήτων άνθρωπο που χειρίζεται δημόσιες σοβαρές υποθέσεις νόμιμα για λογαριασμό του Δήμου. Είναι αλήθεια, ξαφνιάζει… το λιγότερο. Και παρέχει μάλιστα το υλικό των καταγγελιών όχι ανώνυμα αλλά επώνυμα και στη Δικαιοσύνη την αρμόδια να το επεξεργαστεί και να αποφασίσει. Αντίστοιχα, περιέργως προς το παρόν ο κ. Αμπατζόγλου σιωπά, αυτοσφραγίζεται μετά της «κουστωδίας» του και λόγω των ημερών ως να μην άκουσε, απομονώνεται από το δρόμο της λογοδοσίας ως δημόσιο πρόσωπο σε τόσο σοβαρές καταγγελίες. Το αντίθετο εκτιμούμε θα όφειλε να δώσει και πρέπει να προσφέρει εξηγήσεις, να τοποθετηθεί δημοσίως, να δώσει λογαριασμό εδώ και τώρα και όσο είναι νωρίς στους δημότες.

Η αλήθεια είναι μία και μοναδική. Είναι πικρή αλλά συνάμα και απλή. Η διοίκηση του Δήμου την τετραετία πορεύτηκε χωρίς όραμα, χωρίς στόχους, χωρίς κανόνες και προπαντός χωρίς ηθική στην οικονομική διαχείριση, χωρίς ικανότητες στιβαρής διαχειριστικής ευθύνης, χωρίς σεβασμό στο δημοτικό χρήμα. Και οι αποδείξεις πολλές, θα επανέλθουμε με ατράνταχτα στοιχεία. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν τελικά ζούμε στην αρχή ή στο τέλος μια μεγάλης δοκιμασίας;».

Και το παρακάτω κείμενο είναι της δικηγόρου Σωτηρίας Κουμπούλη για το υφιστάμενο καθεστώς του δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται επί της οδού Χατζηαντωνίου 24, του κληροδοτήματος Κακούλα. Αφορά την κακοδιαχείρισή του και το ότι δεν έχει αξιοποιηθεί προς όφελος των δημοτών.

«Σε μία χώρα που οι πολίτες της νιώθουν ότι αυτή δεν ενδιαφέρεται για τους ζωντανούς της, ίσως η αδιαφορία για τη βούληση των νεκρών της, να είναι ένα θέμα χωρίς ενδιαφέρον. Ωστόσο, όταν "βούληση των νεκρών" είναι η εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος μέσω δωρεάς της αποκτηθείσας εν ζωή περιουσίας τους, τότε αυτή όχι μόνο αποκτά ενδιαφέρον, αλλά  προστατεύεται και συνταγματικά. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 109 του Συντάγματος επιβάλλεται θεσμικά η προστασία των κληροδοτημάτων, μέσω της απαγόρευσης τροποποίησης του σκοπού τους.

Είναι προφανές λοιπόν ότι ο κοινωφελής σκοπός των κληροδοτημάτων για έναν Δήμο που βιώνει φαινόμενα έντονης διαφθοράς, είναι πρόσκομμα στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των "αρχόντων" του. Κι επειδή "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα", ο Δήμος Αμαρουσίου δε δίστασε στην περίπτωση του κληροδοτήματος Μιχαήλ Κακούλα (ο οποίος κατέλιπε μία ολόκληρη πολυκατοικία επί της οδού Χατζηαντωνίου για κοινωφελή σκοπό) να αγνοηθεί παντελώς. Μάλιστα, δεν αγνοήθηκε μόνο από τους "άρχοντές" του, οι οποίοι ελλείψει γνώσεων μπορεί να δηλώσουν ίσως "εξαπατημένοι", αλλά και από τους ίδιους τους νομικούς συμβούλους του και τους συνεργαζόμενους με αυτόν συμβολαιογράφους, γεγονός το οποίο αποτελεί αυτοτελές ποινικό αδίκημα.

Τι κι αν νουθετήσαμε έξω από τη δικαστηριακή αίθουσα έμπειρη νομική σύμβουλο του Δήμου Αμαρουσίου, να ξαναδεί την υπόθεση και ζητώντας ίσως μια αναβολή, να το ξανασκεφτεί, εκείνη με πείσμα αναποδογύρισε τον φάκελο δικογραφίας που έγραφε με τεράστια μαύρα γράμματα "Κληροδότημα Μιχαήλ Κακούλα" και ευθαρσώς εμφανίστηκε ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου επιδιώκοντας παραπλανήσει την κ. Δικαστή, εφευρίσκοντας διάφορα… ευφυολογήματα.

Ωστόσο, αν "υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας", είναι βέβαιο ότι υπάρχουν και στο Μαρούσι. Αναμένουμε λοιπόν σύντομα μία δικαστική απόφαση που θα "ανοίξει τον ασκό του Αιόλου" για ποινικές διώξεις σε κάθε εμπλεκόμενο που προσπάθησε να παραβιάσει το ίδιο το Σύνταγμα». 

Μια παλιά ιστορία

Ο τρόπος διαχείρισης, όπως φαίνεται, είναι παλιά ιστορία. Τον Σεπτέμβριο του 2020 η εφημερίδα Αμαρυσία δημοσιεύει την ερώτησή των δημοτικών σύμβουλων του συνδυασμού «Eνωμένο Μαρούσι» Πέτρου Κούκουζα και Σπύρου Μπόγδανου προς το Δημοτικό Συμβούλιο, με την οποία ζητούν ενημέρωση από την δημοτική Αρχή. 

Χθες προπηλακίστηκε συνεργάτης του Τάσου Γιαννακοπούλου που διένειμε το έντυπο στο Δημαρχείο Αμαρουσίου από αντιδήμαρχο της Διοίκησης Αμπατζίδη. Καταλήξανε στο ΑΤ Αμαρουσίου αλλά κανείς (σε ένδειξη πολιτικού πολιτισμού) δεν ήθελε να υποβάλει μηνύσεις και να οδηγηθούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου στην Ευέλπιδων, δίνοντας μεγαλύτερη έκταση στο συμβάν.

Η Σωτηρία Κουμπούλη σχολιάζει:

«Για την ταμπακιέρα κουβέντα

Το ΔΗΘΕΝ υβριστικό, συκοφαντικό έντυπο που διένειμε ο κ. Γιαννακόπουλος στους δημότες Αμαρουσίου, περιλαμβάνει αποσπάσματα από την ποινική δικογραφία της κ. Βλασσιώτη εναντίον του κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου, Δήμαρχου Αμαρουσίου. Εάν αυτή είναι υβριστική και παραπλανητική, οφείλουμε να ενημερωθούμε για την μήνυση που έχει υποβληθεί και εναντίον της κ. Βλασσιώτη.

Στο εν λόγω έντυπο υπάρχει και δικό μου άρθρο, η αλήθεια του οποίου βεβαιώθηκε από το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου σήμερα, με την υπ’ αρ. 61/2023 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, ενώ αντίστοιχη αναγνώριση της αλήθειας των λεγομένων μου έχω φροντίσει να λάβω και από το αρμόδιο Τμήμα Κληροδοτημάτων, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Δεν κατατέθηκε ΚΑΜΙΑ μήνυση κατ’ εμού.

Από τον Ιανουάριο του 2023, μέσω της θέσης που μου εμπιστεύτηκε ο κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου ως μέλος της ΔΕΠΙΣ Αμαρουσίου, παλεύω να αναγνωριστεί ο «κοινωφελής σκοπός» του Κληροδοτήματος Κακούλα, προτείνοντας να αξιοποιηθεί ως Κέντρο Φιλοξενίας Άπορων ή/και Κακοποιημένων Γυναικών.

Καλώ για μία ακόμη φορά το Δήμο Αμαρουσίου να ενσκύψει στο δίκαιο αίτημά μου και να το εξετάσει.

Οι δε "αιχμές" περί προσπάθειας πολιτικής ανάδειξής μου, μέσα από αυτόν ή οιονδήποτε αγώνα μου, με τιμούν. Είναι ακράδαντη πεποίθησή μου ότι σε αυτόν τον τόπο θα έπρεπε να αναδεικνύονται στην πολιτική ζωή του τόπου, ενεργοί, ηθικά ακέραιοι και αδιάβλητοι πολίτες».

Σε απάντηση των όσων διατυπώνει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και τον αφορούν, ο Τάσος Γιαννόπουλος απαντά:

«Το έντυπο που διανεμήθη έφερε στη δημοσιότητα τις καταγγελίες στην Ελληνική Δικαιοσύνη της εξ απορρήτων του δήμου Νομικής Συμβούλου κ. Βλασσιώτου. Η ίδια τυγχάνει και Νομική Σύμβουλος σε προσωπικές του υποθέσεις…. Θα επανέλθω αργότερα!

Κ. Αμπατζόγλου, μη θορυβήσθε ακόμα. Είναι πολύ νωρίς. Έχετε για την ώρα να πείτε δημόσια κάτι για όσα λέει η στενή σας συνεργάτης διότι το αποφεύγετε προς το παρόν… Σύντομα εκτιμώ θα είστε σε αδιέξοδο και ασφαλώς με όσα θα ακολουθήσουν … Γνωστή η μέθοδος της λάσπης στον ανεμιστήρα που επιλέξατε … Δεν πιάνει σε όλους, το αντιλαμβάνεστε και ειδικά όταν υπάρχουν έγγραφα.

Με την ευκαιρία, θα θέλατε να μας πείτε κάτι σήμερα και για τα εικονικά και ανύπαρκτα τιμολόγια 1.100.000 € που πληρώθηκαν από το δήμο το 2021; Αυτό το καταγράφει η Ορκωτός του δήμου σας, κ. Μαλαβάζου. Και έπεται συνέχεια.

Καλή επιτυχία δήμαρχε στην περίπτωση που φτάσετε στις εκλογές του Οκτωβρίου. Α, και μη ξεχάσω τα συγχαρητήριά μου για τη διοίκησή σας. Απλά scripta manent.

Και τέλος, αν επιθυμείτε όπως λέτε δημόσιο διάλογο μαζί μου, απλά επιλέξτε το χώρο και τα μέσα και, ειδοποιείστε με μια ώρα νωρίτερα μέχρι να φτάσω».

Πηγή φωτογραφίας: xtypos.gr

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ