4 εκατ. ευρώ για απολυμάνσεις με απευθείας αναθέσεις από την ΟΣΥ

Μητσοτάκης και Καραμανλής μοίραζαν σωρηδόν χρήμα για απολυμάνσεις με απευθείας αναθέσεις από την ΟΣΥ, ακόμα και κατά την διάρκεια της πανδημίας. Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση, στο όνομα της «ασφάλειας», καταχράται δημόσιο χρήμα για να ευνοήσει τους καλούς της φίλους.

4 εκατ. ευρώ για απολυμάνσεις με απευθείας αναθέσεις από την ΟΣΥ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κάνει λόγο για δαπάνες 4 εκατομμυρίων ευρώ από την ΟΣΥ για απολυμάνσεις, χωρίς να έχει γίνει διαγωνισμός για την ανάθεση των απολυμάνσεων.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το ποσό αυτό δαπανήθηκε στο διάστημα 2020 - 2023, ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας το ποσό αυτό είχε ήδη ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια.

Πρόκειται για ακόμα ένα ζήτημα που εγείρει έντονο προβληματισμό για θέματα διαφάνειας του τρόπου με τον οποίο μοιράζονται χρήματα, και επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την αναξιοπιστία της κυβέρνησης.

«Σε διάστημα μόλις 3 ετών (2020-2023) δαπανήθηκαν από την ΟΣΥ, χωρίς διαγωνισμό (ελέω covid), 4 εκατ. ευρώ για απολυμάνσεις των οχημάτων των αστικών συγκοινωνιών.

Μόνο το 2022, όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε κηρύξει τη λήξη της πανδημίας, τα ποσά αυτά ήταν πέραν των 3 εκατ. ευρώ!

Μητσοτάκης και Καραμανλής θα δώσουν εξηγήσεις θέλουν δεν θέλουν.

Η νέα Βουλή δε θα καλύψει όσα έκαναν οι «γαλάζιες ακρίδες».

Ο ελληνικός λαός θα ρίξει φως με την ψήφο του» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του τομέα Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, στην οποία παραθέτονται και όλα τα στοιχεία που αφορούν τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τις απολυμάνσεις.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ