Συνελήφθη αστυνομικός στον Έβρο που πυροβόλησε ύποπτο πισώπλατα στο κεφάλι

Άλλη μια χρυσή σελίδα στις απόπειρες δολοφονίας γράφει η Ελληνική Αστυνομία. Στη Μέστη Έβρου τα ξημερώματα 3ης Μαΐου στις 04:30, αστυνομικοί έκαναν σήμα σε αυτοκίνητο να σταματήσει, αυτό συνέχισε την πορεία του και τράκαρε σε στάνη. Οι ύποπτοι βγήκαν από το όχημα και αστυνομικός πυροβόλησε τον έναν πισώπλατα στο κεφάλι. Για την τιμή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συνελήφθη αστυνομικός στον Έβρο που πυροβόλησε ύποπτο πισώπλατα στο κεφάλι
ΠΡΟΒΟΛΗ

Οι πληροφορίες προέρχονται από την Αστυνομία, οπότε καταλαβαίνετε πως έχει γίνει ένα μικρό πάρτι παραπληροφόρησης. Οπότε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε πως ο Αστυνομικός πυροβόλησε το αυτοκίνητο καθώς διέφευγε και για αυτό τράκαρε. Σύμφωνα με την επίσημη δικαιολογία της αστυνομίας για μια ακόμα απόπειρα εξωδικαστικής εκτέλεσης υπόπτου, το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε σε σήμα και έπεσε σε στάνη.

Ύστερα 8 άτομα βγήκαν από το αυτοκίνητο και προσπάθησαν να διαφύγουν, ώσπου ένας από τους αστυνομικούς του μπλόκου προσπάθησε να ακινητοποιήσει τον ένα ύποπτο πυροβολώντας τον πισώπλατα στο κεφάλι. Γιατί όπως όλοι ξέρουμε η σφαίρα στο κεφάλι σε ακινητοποιεί. Κλασικά εικονογραφημένα, θα διαβάσετε την είδηση με σχόλια όπως «ανταλλαγή πυροβολισμών», «δεν σταμάτησαν σε σήμα», «προσπάθησαν να διαφύγουν» και τις κλασικές δικαιολογίες της Αστυνομίας όταν δολοφονεί πολίτες, υπόπτους, αθώους και ενόχους. Ο αστυνομικός έχει συλληφθεί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας ενώ η ανακοίνωση γράφει το επίσης κλασικό «δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα σε ποιμνιοστάσιο της περιοχής και τράπηκε πεζός σε φυγή με άλλους επτά μη νόμιμους μετανάστες».

Υποθέτουμε πως με την έκφραση για τους επικίνδυνους ελιγμούς η Αστυνομία θέλει να δείξει πως ο επίδοξος δολοφόνος ήταν σε αυτοάμυνα. Φοβήθηκε μωρέ το παιδί. Κάτι που δεν προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία. Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας που θα δείτε παρακάτω, υπαινίσσεται πως μια σφαίρα στο κεφάλι είναι πυροβολισμός ακινητοποίησης. Σε κάθε περίπτωση η πληροφορία έχει αποκρυφθεί από την Ελληνική Αστυνομία του Τάκη του Θεοδωρικάκου, που είναι πάντα δίπλα στο επίδοξο δολοφόνο και τον δολοφόνο Έλληνα αστυνομικό.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Σήμερα, 3 Μαΐου 2023 και ώρα 04:30 σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, πλησίον του οικισμού Μέστης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης εντόπισαν να κινείται Ι.Χ.Ε. όχημα εμφανώς έμφορτο, το οποίο αποφάσισαν να ελέγξουν ως ύποπτο για τη μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.

Ο οδηγός διακινητής αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα σε ποιμνιοστάσιο της περιοχής και τράπηκε πεζός σε φυγή με άλλους επτά μη νόμιμους μετανάστες. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να ακινητοποιήσουν τα άτομα, κατά την εξέλιξη του περιστατικού, ένας εξ αυτών έκανε χρήση του ατομικού του οπλισμού πραγματοποιώντας βολές, με αποτέλεσμα ο οδηγός διακινητής να διακομισθεί σοβαρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με σταθμό του ΕΚΑΒ, ενώ συνελήφθησαν οι επτά μη νόμιμοι μετανάστες.

Για το συμβάν ενημερώθηκε η οικεία Εισαγγελική Αρχή, η οποία εποπτεύει την διενεργούμενη προανάκριση, ενώ για τον τραυματισμό του οδηγού διακινητή συνελήφθη ο εμπλεκόμενος αστυνομικός σε βάρος του οποίου σχηματίζεται σχετική δικογραφία. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.


Ο Τάκης ο Θεοδωρικάκος δεν έχει σχολιάσει ακόμα, καθώς το περιστατικό δεν αφορούσε γάτα που έγινε viral στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ