Νεοφιλελεύθερος Τρόμος: Οι φυλακές Κορυδαλλού μετεγκαθίστανται στον Ασπρόπυργο ως ιδιωτικές!

Η κατασκευή των νέων φυλακών αναμένεται να γίνει εξ ολοκλήρου από ιδιώτες (δηλαδή με χρήμα από τις τράπεζες που σας παίρνουν τα σπίτια) ή με εισφορά 50 εκατ. ευρώ από το δημόσιο, με σύμβαση διάρκειας 30 ετών! Προφανώς η πληρωμή θα γίνεται με το «κεφάλι». 

Νεοφιλελεύθερος Τρόμος: Οι φυλακές Κορυδαλλού μετεγκαθίστανται στον Ασπρόπυργο ως ιδιωτικές!
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η διεθνής εμπειρία και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ έχει δείξει πως καθώς οι εταιρείες-φυλακές πληρώνονται με το «κεφάλι», οι δικαστές στις πολιτείες με ιδιωτικές φυλακές, φυλάκιζαν αφροαμερικάνους ή ισπανόφωνους με πολυετείς ποινές, κυρίως για χρήση ή κατοχή ναρκωτικών, πολλές φορές για κάνναβη. Ο Άδωνης Γεωργιάδης και ο Τάκης Θεοδωρικάκος εγκαινιάζουν έναν εφιάλτη πέρα από κάθε φαντασία, σε σημείο να έχουμε αρχίσει να ανησυχούμε σοβαρά για τις υπόλοιπες υπουργικές αποφάσεις των τελευταίων ημερών που έχουμε να δούμε.

Αντιγράφοντας από το ΑΠΕ-ΜΠΕ που υπάγεται στο Γραφείο του Πρωθυπουργού

Την υπαγωγή του έργου της μετεγκατάστασης του Συγκροτήματος Σωφρονιστικών Καταστημάτων Κράτησης Κορυδαλλού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας.

Το έργο αφορά στη μετεγκατάσταση Συγκροτήματος Σωφρονιστικών Καταστημάτων Κράτησης Κορυδαλλού στο πρώην στρατόπεδο Αμερικανικής Ευκολίας στον Ασπρόπυργο, σε έκταση περίπου 100 στρεμμάτων. Το νέο συγκρότημα θα περιλαμβάνει 14 πτέρυγες, χωρητικότητας 200 ατόμων έκαστη, το Κτίριο Μεταγωγών, Γενική και Ψυχιατρική Κλινική, Σχολικό Συγκρότημα, Βιβλιοθήκη, Χώρους Λατρείας κ.ά.

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 30 έτη (4 έτη κατασκευή και 26 έτη συντήρηση) ενώ ο προϋπολογισμός του έργου θα ανέρχεται στα 617 εκατ. ευρώ με χρηματοδοτική συμβολή του Ελληνικού Δημοσίου 50 εκατ. ευρώ, ή, εναλλακτικά, στα 700 εκατ. ευρώ, χωρίς συμβολή του Δημοσίου.

Η πρόταση υπαγωγής του έργου στον ν. 3389/2005 περί ΣΔΙΤ προετοιμάστηκε από τη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του ΤΑΙΠΕΔ. Εντός των επόμενων μηνών πρόκειται να εκκινήσει από το ΤΑΙΠΕΔ η διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή του αναδόχου υλοποίησης του εμβληματικού αυτού έργου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε «ιδιαίτερα περήφανος που στην ολοκλήρωση της θητείας μου ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων με απόφασή μας υπάγεται το εμβληματικό αυτό έργο στο πλαίσιο των ΣΔΙΤ». «Είμαι σίγουρος ότι με τη συνεργασία των υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Προστασίας του Πολίτη και την καθοριστική συμβολή του ΤΑΙΠΕΔ το έργο θα ολοκληρωθεί με υψηλές προδιαγραφές, ταχύτητα και διαφάνεια, εκσυγχρονίζοντας το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας και συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη της περιοχής του Κορυδαλλού» προσέθεσε.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε: «Είναι μεγάλη η χαρά μας που εντάσσουμε στο πλαίσιο των ΣΔΙΤ το στρατηγικής σημασίας έργο της μετεγκατάστασης του Συγκροτήματος Σωφρονιστικών Καταστημάτων Κράτησης Κορυδαλλού, ενός έργου με θετικό κοινωνικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό αποτύπωμα για την ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Η Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να εκκινήσει άμεσα η διαγωνιστική διαδικασία και το έργο να παραδοθεί στην κοινωνία το συντομότερο δυνατό».

Για «άλλο ένα σημαντικό θεσμικό βήμα που μας φέρνει πιο κοντά στην υλοποίηση του στρατηγικής σημασίας έργου της μετεγκατάστασης του Συγκροτήματος Σωφρονιστικών Καταστημάτων Κράτησης Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο» έκανε λόγο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου και σημείωσε: «Η υπαγωγή του έργου στο πλαίσιο των ΣΔΙΤ με την εισήγηση του αρμόδιου Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση του Έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την αξιοποίηση του εργαλείου των ΣΔΙΤ για την υλοποίηση ενός έργου υψηλών προδιαγραφών που θα συντηρείται από τον ιδιώτη εταίρο για 26 έτη ανελλιπώς. Είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα, με την πολύτιμη αρωγή του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσουμε άμεσα στην εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας».

Τέλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, δήλωσε: «Η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ εργάστηκε με συνέπεια, τεχνογνωσία και ιδιαίτερη ταχύτητα για την προετοιμασία της Πρότασης Υπαγωγής του έργου της μετεγκατάστασης του Συγκροτήματος Σωφρονιστικών Καταστημάτων Κράτησης Κορυδαλλού στο πλαίσιο των ΣΔΙΤ. Είναι μεγάλη η τιμή μας που η προσπάθειά μας αυτή ευοδώθηκε με την εγκριτική απόφαση της αρμόδιας Κυβερνητικής Επιτροπής. Θα συνεχίσουμε το έργο μας με αμείωτη προσήλωση για την προετοιμασία και εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας το συντομότερο δυνατό».

Εδώ τελειώνει το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Γραφείο του Πρωθ… εεεε το ΑΠΕ-ΜΠΕ και είναι φανερό πως πρόκειται για μια από τις πιο τρομακτικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης μέχρι στιγμής, μαζί με τις υποκλοπές, την υπαγωγή ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΕΥΠ στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και την κατάργηση της βάσης του 10 στην Παιδεία. Αν με αυτό τον τρόπο η Κυβέρνηση εγκαταλείπει την θητεία της, φανταστείτε με ποιον τρόπο θα έρθει. Πλέον κάθε άτομο που ανήκει σε μειονότητες, που αντιμετωπίζεται εχθρικά από δικαστές βρίσκεται σε κίνδυνο. Αν κάποιος έχει το «λάθος» χρώμα επιδερμίδας, είναι Ρομά, διώκεται για πολιτικούς λόγους, είχε την «ατυχία» να γεννηθεί γυναίκα, κάνει χρήση ναρκωτικών ή είναι αλλοδαπός μικροπαραβατικός, πλέον γνωρίζει πως η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Σφύρα το διαιτητή, λήξ’ το!

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ