Εκλογικό ντέρμπι: Στο 0,5% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Κόντρα σε όλες τις δημοσκοπήσεις που βγάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχεδόν αυτοδύναμο, ήρθε η δημοσκόπηση του Euractiv να ανατρέψει πλήρως τα δεδομένα.

Εκλογικό ντέρμπι: Στο 0,5% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Με τις Εκλογές να πλησιάζουν όλο και περισσότερο, φαίνεται πως ο δρόμος προς τις κάλπες, αλλά και η έξοδος από αυτές, θα έχουν σασπένς. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, η εκλογική αναμέτρηση αναμένεται να είναι ένα πραγματικό ντέρμπι μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση του Euractiv που, σύμφωνα με την εταιρεία, τα στοιχεία της αντλούνται από εταιρείες που έχουν δράση στο χρηματιστήριο Αθηνών «χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή και πιο κοστοβόρα μέθοδο, όπως τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων, αλλά και τη χρήση ειδικών αλγορίθμων με τα ευρήματα άλλων δημοσκοπήσεων» εμφανίζει τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο 0,5% ή, ακόμα ακριβέστερα, στις 30.000 ψήφους.

Πιο αναλυτικά η πρόθεση ψήφου:

ΝΔ: 33,4%

ΣΥΡΙΖΑ: 32,9%

ΠΑΣΟΚ: 9,02%

ΚΚΕ: 6,02%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 4,77%

ΜέΡΑ25: 3,72%

Σημειώνεται μάλιστα στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση ότι: «Οι Έλληνες ψηφίζουν στις 21 Μαΐου σε μία από τις πιο απρόβλεπτες εθνικές εκλογές των τελευταίων ετών, με το σχηματισμό νέας κυβέρνησης να είναι αβέβαιος και τους κορυφαίους πολιτικούς να διαφωνούν για την αξιοπιστία των σημερινών δημοσκοπήσεων που ευνοούν τους κυβερνώντες συντηρητικούς».

Η παραπάνω δημοσκόπηση φυσικά, όπως προείπαμε, πάει κόντρα στις... ντόπιες δημοσκοπήσεις που μέχρι πρότινος παρουσίαζαν το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με 6 έως και 8 μονάδες μπροστά και τον ίδιο ως καταλληλότερο πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ