Απάντηση Κατσέλη σε Μητσοτάκη για πλειστηριασμούς: «Ο Πρωθυπουργός δεν έχει επίγνωση της πραγματικότητας»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «θα τσακίσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές», αποκαλύπτοντας στην ουσία ένα επικείμενο τσουνάμι πλειστηριασμών, ενώ σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει πλειστηριασμοί. Η Λούκα Κατσέλη τον καλεί να μπει στο eauction.gr, για να διαπιστώσει τι συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Απάντηση Κατσέλη σε Μητσοτάκη για πλειστηριασμούς: «Ο Πρωθυπουργός δεν έχει επίγνωση της πραγματικότητας»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ, σχετικά με τους πλειστηριασμούς, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ ο Πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι δεν γίνονται πλειστηριασμοί, ενώ δήλωσε ότι θα «τσακίσει» τους κακοπληρωτές.

Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη εξέδωσε η Λούκα Κατσέλη, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «εμφανίζεται να μην έχει επίγνωση της πραγματικότητας που βιώνουν χιλιάδες νοικοκυριά στη χώρα μας».

Η κ. Κατσέλη υπογραμμίζει ότι «μέσα στο 2023 πραγματοποιήθηκαν ή δρομολογούνται έως τέλη Μαΐου πάνω από 30.000 πλειστηριασμοί, οι οποίοι σταμάτησαν μόνο για 2 βδομάδες πριν και μετά τις εκλογές». 

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε, με αρκετά σκληρό και απόλυτο τρόπο, ότι πολλοί στρατηγικοί κακοπληρωτές βρήκαν καταφύγιο στο Νόμο Κατσέλη. Η Λούκα Κατσέλη σημειώνει ότι με αυτό που είπε ο Μητσοτάκης «μέμφεται από τη μια μεριά την ελληνική δικαιοσύνη, γιατί Έλληνες δικαστές εκλήθησαν να εφαρμόσουν το νόμο στη βάση των προσκομισθέντων στοιχείων, αλλά και τις ίδιες τις Τράπεζες, που ως αντίδικοι, όφειλαν να τα προσκομίσουν».

«Ας αναλογιστεί ο πρωθυπουργός πόσες χιλιάδες νοικοκυριά διέσωσαν τη πρώτη τους κατοικία και σε πόσους συμπολίτες μας δόθηκε μια πραγματική δεύτερη ευκαιρία αξιοπρεπούς διαβίωσης» προσθέτει η κ. Κατσέλη. 

Μιλώντας «Στο Κόκκινο», η Λούκα Κατσέλη, η οποία έχει επιμεληθεί το ολοκληρωμένο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ που παρουσίασε πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας, ανέλυσε τα πρώτα βήματα για την προστασία της κύριας κατοικίας από μια προοδευτική κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων, προβλέπονται:

  1. άμεση κατάργηση του πτωχευτικού κώδικα,
  2. αυστηροί κανόνες στην λειτουργία των funds,
  3. αυστηρή εποπτεία και σύσταση Δημόσιας Εποπτικής Αρχής για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, που θα υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λούκας Κατσέλη

Λυπάμαι ειλικρινά γιατί ο Πρωθυπουργός με τις σημερινές του δηλώσεις εμφανίζεται να μην έχει επίγνωση της πραγματικότητας που βιώνουν χιλιάδες νοικοκυριά στη χώρα μας. 

Δήλωσε ότι δεν γίνονται πλειστηριασμοί. Τον καλώ να μπει στο eauction.gr. Μέσα στο 2023 πραγματοποιήθηκαν ή δρομολογούνται έως τέλη Μαΐου πάνω από 30.000 πλειστηριασμοί, οι οποίοι σταμάτησαν μόνο για 2 βδομάδες πριν και μετά τις εκλογές. 

Δήλωσε πως πολλοί στρατηγικοί κακοπληρωτές βρήκαν καταφύγιο στο Νόμο Κατσέλη. Με αυτή τη δήλωση μέμφεται από τη μια μεριά την ελληνική δικαιοσύνη, γιατί Έλληνες δικαστές εκλήθησαν να εφαρμόσουν το νόμο στη βάση των προσκομισθέντων στοιχείων, αλλά και τις ίδιες τις Τράπεζες, που ως αντίδικοι, όφειλαν να τα προσκομίσουν. Ας αναλογιστεί ο Πρωθυπουργός πόσες χιλιάδες νοικοκυριά διέσωσαν τη πρώτη τους κατοικία και σε πόσους συμπολίτες μας δόθηκε μια πραγματική δεύτερη ευκαιρία αξιοπρεπούς διαβίωσης. 

Δήλωσε ότι η εξωδικαστική διαδικασία που υιοθετήθηκε έχει οδηγήσει σε 50 δις ευρώ ρυθμίσεις. Ας ρωτήσει τον υπουργό Οικονομικών του. Στα 100 δις. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων, έχουν ρυθμιστεί μόλις 2,5 δισ. 

Τέλος, δήλωσε ότι το σχέδιο νόμου που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ανεδαφικό και οδηγεί στην κατάπτωση εγγυήσεων. Ας το μελετήσει προσεκτικά ο κ. Μητσοτάκης και το επιτελείο του, και όταν με το καλό εφαρμοστεί και παράξει αποτελέσματα, θα είμαστε εδώ να το συζητήσουμε.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ