Ντροπή επί 22.333 - Υποδοχή ήρωα στον Καραμανλή για την επανεκλογή του (video)

Ο υπουργός που εγγυόταν την ασφάλειά μας στα τρένα, έχοντας στο συρτάρι του εξώδικα από τους μηχανοδηγούς, πανηγυρίζει σήμερα. Γιατί να μην το κάνει άλλωστε; 22.333 σταυροί είναι πολλοί παραπάνω από 60 νεκρούς.

Ντροπή επί 22.333 - Υποδοχή ήρωα στον Καραμανλή για την επανεκλογή του (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το είχα δει μία φορά. Το βίντεο όπου ο υπουργός Μεταφορών από το βήμα της Βουλής, λίγες ημέρες πριν το δυστύχημα στα Τέμπη, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, δηκτικά τον εγκαλούσε στην τάξη.

Σήμερα μετά την πανηγυρική επανεκλογή του, τη θριαμβευτική επιστολή του και την υποδοχή του ως ήρωα στο γραφείο του στις Σέρρες, το είδα άπειρες φορές. Άπειρες.

«Εμείς δεν αφήνουμε μία ιδιωτική εταιρεία όπως την Hellenic Train να αποφασίζει μόνη της. Διότι όταν της δίνουμε χρήματα και όταν εντάσσουμε το δρομολόγιο σε ΥΔΥ (Υποχρέωση Δημόσιας Υπηρεσίας), όπως έχουμε κάνει και με τον “Οδοντωτό” στα Καλάβρυτα και με το ιστορικό τρένο στην Αρχαία Ολυμπία, ελέγχουμε πλήρως πολλά ζητήματα που αφορούν αυτό το δρομολόγιο. Τη δεσμεύουμε δηλαδή ότι θα γίνονται κατ’ ελάχιστον κάποια δρομολόγια, ότι οι τιμές θα διαμορφώνονται σε συνεργασία με το υπουργείο και ότι η εταιρεία θα ελέγχεται από τον ΟΣΕ. Και όλα αυτά χωρίς να θίγεται καθόλου ο ανταγωνισμός, αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε μόνο μία σιδηροδρομική επιχείρηση».

«Ντροπή που θέτετε θέματα ασφαλείας»

 «Ένα-ένα, λοιπόν, να τα πάρουμε με τη σειρά. Είναι ντροπή -και ντρέπομαι- που θέτετε θέματα ασφαλείας και θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή όταν σας εξήγησα -και το ξαναλέω- ότι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι ΥΔΥ, διασφαλίζουμε την ασφάλεια».

Σήμερα αισθάνομαι τεράστια ντροπή. Ντροπή επί 22.333, όσες και οι ψήφοι που επιβράβευσαν την πολιτική του, την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, και κυριαρχεί στις Σέρρες με ποσοστό 47,04%.

Αισθάνομαι τεράστια ντροπή βλέποντας το βίντεο με τους πανηγυρισμούς και διαβάζοντας τις δηλώσεις του.

«Οι πολίτες με ωριμότητα επέλεξαν την πολιτική της ευθύνης και των αποτελεσμάτων. Επέλεξαν σταθερότητα και συνέχεια… Να κρατήσει με ασφάλεια το τιμόνι της πατρίδας, όπως αυτή η παράταξη έχει μάθει να κάνει στις πιο κρίσιμες περιόδους για τον τόπο… δεν μπορώ να κρύψω και τη βαθιά μου συγκίνηση για την ηχηρή απάντηση που έδωσαν οι Σερραίες και οι Σερραίοι, στις χωρίς μέτρο προσωπικές επιθέσεις που δέχτηκα».

Ήταν άλλωστε σαφής, αφού μετά το τραγικό δυστύχημα και μετά την εκ νέου υποψηφιότητά του με τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια δήλωνε: «Γιατί να χρεωθώ εγώ τα εγκληματικά λάθη των προηγούμενων;».  

Γιατί να χρεωθεί τα λάθη του; Μπήκαν στα συρτάρια με τις δεκάδες καταγγελίες για την ασφάλεια και σκεπάστηκαν με 22.333 σταυρούς. Και στα Τέμπη οι ευθύνες σκεπάστηκαν με τσιμέντο, γρήγορα και σκοτεινά, όπως όλη η διακυβέρνηση της παράταξής του. Δεν σκεπάστηκαν όμως οι ψυχές των εξαϋλωμένων συνανθρώπων μας. Πώς να σκεπαστούν, πώς να ησυχάσουν, αφού που εκεί που μυρίζει η αγριότητα της τραγωδίας, οι άνθρωποι χωρίς ίχνος σεβασμού πήγαν στις κάλπες και έβγαλαν πρώτο κόμμα τη ΝΔ.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ