«Χωρίς προσωπικό δε θα τα καταφέρουμε» - Αφημένος στην τύχη ο Προαστιακός Πάτρας

Ούτε για τα τυπικά πια… Σημαντική έλλειψη προσωπικού στον Προαστιακό Πάτρας καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του ΟΣΕ και ζητά άμεσα προσλήψεις. Λίγο το προσωπικό, πολλές οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες. Αφήνουμε στην τύχη ένα ακόμα ενδεχόμενο ανθρώπινο λάθος.

«Χωρίς προσωπικό δε θα τα καταφέρουμε» - Αφημένος στην τύχη ο Προαστιακός Πάτρας
ΠΡΟΒΟΛΗ

Εκπέμπουν SOS οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό σιδηρόδρομο της Πάτρας, καθώς, όπως επισημαίνει το Σωματείο Εργαζομένων του ΟΣΕ, υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων του ΟΣΕ, Σταύρος Πήλιος, μιλώντας στο thebest.gr, είναι αναγκαία η άμεση ενίσχυση του προσωπικού στον Προαστιακό, αφού το υπάρχον δεν φτάνει ούτε για τις πιο απλές δουλειές, όπως ο καθαρισμός και το άνοιγμα της γραμμής από τα χόρτα.

«Ενώ έχουμε μηχανήματα, δεν έχουμε χειριστές», αναφέρει χαρακτηριστικά και εξηγεί ότι «εν όψει των υψηλών θερμοκρασιών που έχουμε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορεί να έχουμε στρεβλώσεις στις γραμμές, λόγω διαστολής σιδηροτροχιών», συμπληρώνοντας πως «χωρίς προσωπικό δε θα τα καταφέρουμε».

Ο ίδιος καταγγέλλει ότι ενώ οι ιθύνοντες έχουν ενημερωθεί για την κατάσταση και έχουν υποσχεθεί την ενίσχυση του προσωπικού, «δεν έχει γίνει τίποτα».

«Χρειαζόμαστε άτομα για να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση και όσα θα προκύπτουν. Αυτοί που είμαστε τώρα, όση δύναμη και να βάλουμε, δε θα μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες που θα παρουσιαστούν. Η έλλειψη προσωπικού είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας».

Ο κ. Πήλιος εξήγησε ότι «σε περίπτωση στρέβλωσης μπορεί να μη μπορούμε να προχωρήσουμε σε άμεση αποκατάσταση και να πρέπει να περιμένουμε μέχρι το πρωί που θα κρυώσουν τα σίδερα για να προχωρήσουμε σε επισκευή. Αν έχουμε προσωπικό όμως θα βρούμε μία προσωρινή λύση μέχρι την οριστική».

«Δημοπρατήθηκε μεν μία εργολαβία από το Ρίο μέχρι την Κάτω Αχαΐα που θα δώσει λύση για αρκετά χρόνια. Υπάρχει ανάδοχος πλέον ο οποίος όμως μέχρι να συμβασιοποιηθεί θα καθυστερήσει, δε θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι» κατέληξε ο γραμματέας του Σωματείου.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ