Η ΝΔ έπεισε τους φτωχούς να ψηφίσουν φοροελαφρύνσεις για τους πλούσιους!

Τα ύστερα του κόσμου...

Η ΝΔ έπεισε τους φτωχούς να ψηφίσουν φοροελαφρύνσεις για τους πλούσιους!
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η Νέα Δημοκρατία και τα τηλεοπτικά της κανάλια κατάφεραν να πείσουν τους φτωχούς να ψηφίσουν φοροελαφρύνσεις για την επιχειρηματική ελίτ της χώρας. Λες και ο φόρος στο 0,7% των Ελλήνων που έχουν το 42% των καταθέσεων είναι άδικος την ώρα που το 72,5% των καταθετών έχει στην τράπεζα μόνο τον μισθό τους (κάτω από 1.000 ευρώ) και το 1,4% των συνολικών καταθέσεων!

Ζώντας την πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και ακόμα χειρότερα, από τον χώρο της δημοσιογραφίας, δεν μπορείτε να διανοηθείτε την οργή μας, όταν οι δημοσιογράφοι που παριστάνουν τους... τροχονόμους στα ψέματα των κυβερνητικών, εγκαλούν πολίτες και καλεσμένους ρωτώντας «Δηλαδή εσείς θέλετε περισσότερους φόρους;»! Οι φόροι που έχουν τα κόμματα στα προγράμματά τους, το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμένω για το ζήτημα των μερισμάτων και το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ25 συνολικότερα, δεν απευθύνονται στην κατεστραμένη τάξη μας που δεν έχει μαντήλι ή σπίτι να κλάψει. Απευθύνονται σε δικαιούχους μερισμάτων των 100.000€ και του 1.000.000 ευρώ! Τα κόμματα δεν ζητούν φόρους για τους φτωχούς, ζητούν φόρους για τους κερδοσκόπους και όσους πίνουν το αίμα του λαού.

Διαβάζοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής του Ομίλου MYTILINEOS, Ευάγγελου Μυτιληναίου, στην Γενική Συνέλευση των μετόχων να απειλεί πως θα φύγει από την χώρα και πως ακόμα και η λέξη «φόροι» του προκαλεί αποστροφή, η μεγαλοαστική τάξη της χώρας έδειξε τα δόντια της.

Ας δούμε το αφήγημα από την πλευρά του πλούτου

(Οι επεξηγηματικές παρενθέσεις δικές μας)

«Η περίπτωση αλλαγής έδρας είναι εσωτερική επιλογή και πίεση μεγάλων μετόχων της εταιρείας (σ.σ. Οι άλλοι όχι εγώ) οι οποίοι θεωρούν ότι η εταιρεία, παρ’ όλη την άνοδο της μετοχής διαπραγματεύεται σε εξευτελιστικά επίπεδα και ότι στην Ελλάδα οι προϋποθέσεις για να πάρει την αποτίμηση που δικαιούται είναι πολύ πιο δύσκολες από ό,τι στις ανεπτυγμένες αγορές του εξωτερικού. Αλλά αυτό κανείς πρέπει να το δει γενικά. Το να πάει κανείς στο εξωτερικό και να πέσει σε πτωτική αγορά και η Ελλάδα να αρχίσει να πετάει, μπορεί να είναι μεγάλο λάθος» (σ.σ. Η Ελλάδα με τον Κυριάκο μας θα «πετάει»).

«Η επενδυτική βαθμίδα είναι κάτι σπουδαίο αλλά υπάρχει και κάτι πιο σημαντικό που είναι η τοποθέτηση της Ελλάδας στις ανεπτυγμένες αγορές από τις αναδυόμενες που βρίσκεται σήμερα. Η ελληνική είναι η μοναδική αγορά στην ευρωζώνη,αν όχι στην ΕΕ, που είναι αναδυόμενη. Όταν συμβεί αυτό θα υπάρξει τεράστια εισροή επενδυτικών κεφαλαίων (σ.σ. Ψηφίστε Κυριάκο, θα φέρει λεφτά να φαν' κι οι κότες!). Σας το λέω μετά λόγου γνώσεως. (σ.σ. Trust me I am rich) Υπάρχουν μεγάλοι οίκοι που θέλουν να έλθουν στην Ελλάδα αλλά δεν τους το επιτρέπει το καταστατικό τους. Μόλις η χώρα πάρει επενδυτική βαθμίδα τα ποσά δεν θα έχουν όριο» (σ.σ. Το ελληνικό όνειρο με τον Κυριάκο).

«Τώρα που ξεμπερδέψαμε από τα μνημόνια, να βρούμε άλλους φόρους; (σ.σ. Αφήστε μας μωρέ ήσυχους στις επαύλεις και τις βιλάρες που θα μας βάλετε έξτρα 5% φόρο στα μερίσματα) Αφήστε την οικονομία λίγο να αυγατίσει (σ.σ. Ψηφίστε Κυριάκο να μην πληρώσουμε). Έχουμε επιπλέον έσοδα από ΦΠΑ (σ.σ. Εξαιτίας της εξωφρενικής ακρίβειας) επειδή η οικονομία πάει καλύτερα. Η Νέα Δημοκρατία επέβαλε εκατοντάδες εκατομμύρια φόρων στην ενέργεια (σ.σ. Στην νέα μας σειρά Πράγματα που Δεν Συνέβησαν Ποτέ), αλλά προεκλογικά δεν έκανε σημαία τους φόρους (σ.σ. Φορολογήστε μας αλλά μην το λέτε, κάνετε κακό στην οικονομία μας. Αλεπουδάκι ο κος Μυτιληναίος). Η συζήτηση από κάποια κόμματα για το θέμα των κερδών ήταν καταστροφική (σ.σ. ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ για τα μερίσματα), γιατί καλώς ή κακώς στο μυαλό του μέσου Έλληνα οι φόροι είναι συνδεδεμένοι με μνημόνια 10 ετών».

Το τελευταίο δεν μπορεί να περάσει έτσι. Όχι άλλη διαστρέβλωση. Ο φόρος στους πλούσιους δεν συνδέεται στο μυαλό μας με τα Μνημόνια. Τα Μνημόνια ήταν μειώσεις μισθών και συντάξεων, κατάρρευση Υγείας, Παιδείας και κοινωνικού Κράτους. Κανείς από εμάς, κύριε Μυτιληναίε, δεν θα διαμαρτυρηθεί αν τα μερίσματά σας από τις μετοχές σας, φορολογηθούν στο 1/3 της Γαλλίας και της Γερμανίας ή στο 1/5 της Ιρλανδίας που τα φορολογεί με 51% για να μην υπάρχει αποεπένδυση. Κανείς.

Οι άνθρωποι πουλάνε το Ελληνικό Όνειρο, σε ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και οι απελπισμένοι το αγοράζουν! Η Ελπίδα πια είναι το ελληνικό Ελ Ντοράντο πως θα γίνουμε οικονομική δύναμη και πλούσιοι με σκληροί δουλειά (σ.σ. Λες και τα λεφτά γίνονται με σκληρή δουλειά στις μέρες μας), την ώρα που οι περισσότεροι από εμάς ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. Δεν θα πάμε διακοπές γιατί οι 5 ημέρες θα μας κοστίσουν 1.000 ευρώ για δύο άτομα. Ταυτόχρονα πανηγυρίζουμε για τις τουριστικές αφίξεις, που είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. Δεν πειράζει. Ας είναι. Ας έρθει η ανάπτυξη για τους δυνάστες μας και εμείς θα την ψηφίσουμε. Ιδανικά θα θέλαμε ακόμα περισσότερες δηλώσεις μεγαλοβιομήχανων, πετρελαιάδων και λοιπών, μπας και ο κόσμος δει ποιου το συμφέρουν πλήτεται από την φορολογία στους βαθύπλουτους. Σίγουρα όχι του 99,3% των πολιτών.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ