Πρόγραμμα «Εξοικονομώ από καρκινοπαθείς» προαναγγέλλει η ΝΔ

Διαφωνούμε κάθετα με κάθε φωνή της αντιπολίτευσης περί κρυφής ατζέντας της Νέας Δημοκρατίας στον χώρο της Υγείας. Η ατζέντα είναι ολοφάνερη από όλη την προηγούμενη τετραετία.

Πρόγραμμα «Εξοικονομώ από καρκινοπαθείς» προαναγγέλλει η ΝΔ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Από την περίπτωση του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ, για τον οποίο ο Βασίλης Κικίλιας και το Υπουργείο Υγείας αρνήθηκε να δώσει τα απαιτούμενα χρήματα για την ειδική θεραπεία στο εξωτερικό με το πρόσχημα των -δήθεν- χαμηλών πιθανοτήτων θεραπείας, την σχέση κόστους οφέλους, μέχρι τις ΜΕΘ πολυτελείας του Σκέρτσου και τις δομές για τα νησιά που χρειαζόμαστε μόλις για 4 μήνες τον χρόνο όταν έρχονται τα τουριστάκια τα ζουμπουρλούδικα, η ατζέντα είναι ολοφάνερη. Απλά θυμίζουμε πως ο Παναγιώτης-Ραφαήλ είναι καλά και με την οικογένειά του με απόφαση του ελληνικού λαού που έδωσε τα χρήματα από την τσέπη του.

Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα σε έξοδα πολιτών στην ιδιωτική υγεία. Από άρνηση αγοράς Αξονικών και Μαγνητικών τομογράφων, ώστε ο ασθενής να εξαναγκάζεται να πληρώνει ιδιωτικά, μέχρι ραντεβού του... χρόνου και χειρουργεία μετά από 6 μήνες, η Νέα Δημοκρατία χτυπάει τα ντραμς στον ρυθμό της κερδοσκοπίας πάνω από την υγεία. Έχει κουρελιάσει το ΕΣΥ και κοροϊδεύει τους πολίτες περί προσλήψεων, όταν στην τεττραετία που μας πέρασε προσέλαβε λιγότερους από τις αποχωρήσεις.

Είναι ο Πνευματικός «μαρτυριάρης»; Τα ΜΜΕ λένε όχι!

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που πολιτεύονται με τα non paper της Νέας Δημοκρατίας, δεν θεωρούν τις δηλώσεις πνευματικού σημαντικές. Μετά από ένα μπαράζ κακών ειδήσεων στον χώρο της υγείας που αγρίεψε τις διαφημιστικές που μοιράζουν τον διαφημιστικό χρόνο της Νέας Δημοκρατίας, δεν υπάρχει χώρος για αλήθειες. Και αυτή είναι η δημοσιογραφία της χώρας που βρίσκεται στην θέση 107! Αν ένας απλός πολίτης μιλούσε για διαλογή καρκινοπαθών τελικού σταδίου στην βάση του κόστους, κατά 99% σε όλα τα σόσιαλ και τα παραδοσιακά μίντια θα μιλούσαμε για σκατοψυχιά τελικού σταδίου. Τώρα που την δήλωση την έκανε ο Πνευματικός του Κυριάκου Μητσοτάκη και εξέχων μέλος της Νέας Δημοκρατίας στον χώρο της Υγείας, ήταν απλά μια Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή. Κάποιοι δεν ανέφεραν την δήλωση, ενώ άλλοι -οι πιο θρασείς- χωρίς να αναφέρουν την δήλωση, ανέφεραν την διάψευση, τα περί διαστρέβλωσης των λεγομένων του και τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Π. Μαρινάκη που του μετέφερε την δυσφορία του. Τον ισοπέδωσε! Του στέρησε την αξιοπρέπεια. Ώπα κάπου παιδιά, δεν μπορούμε να μεταφέρουμε την δυσφορία μας έτσι αφιλτράριστα χωρίς δεύτερη σκέψη! Ο Σ.Πνευματικός όχι μόνο παραμένει υποψήφιος αλλά είναι η πεμπτουσία της σκέψης της ΝΔ για την Υγεία (σ.σ. Στις 11:30 περίπου βρέθηκε εκτός ψηφοδελτίων).

Πέρα από την ειρωνεία λοιπόν, τα περισσότερα ΜΜΕ έθαψαν την είδηση, είτε για λόγους επιβίωσης, είτε για λόγους νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας. Είναι τα ίδια ΜΜΕ που δεν έβγαλαν την είδηση για την φοροεπιδρομή, είναι τα ίδια ΜΜΕ που δεν έβγαλαν άχνα για την αντιστοιχία 1 ευρώ σε άμεσους φόρους και 1,8 ευρώ σε έμμεσους φόρους προς όλους. Είναι τα ίδια ΜΜΕ που ρωτούν γιατί να μην μισθώνουμε τα ιδιωτικά ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Είναι το Fox News σε κάθε τηλεοπτική γειτονιά. Γιατί το ζήτημα ήταν, είναι και θα είναι ταξικό. Δεκάρα δεν δίνουν αν ο άνθρωπός σου λιώνει από τον καρκίνο. Η Νέα Δημοκρατία θα τον αφήσει χωρίς καν την παρηγορητική θεραπεία (να μην πονάει ρε, τι συζητάμε;) και δεν θα παλέψει για το 1% της πιθανότητας να υπάρξει ύφεση της εξάπλωσης.

Μιλάμε για ανθρώπους που μπορεί να έπαιρναν 3 και 6 μήνες ζωής και τα σκυλιά να βγάζουν 3 χρόνια παλεύοντας. Με τους δικούς τους ανθρώπους δίπλα τους. Πώς μπορεί λοιπόν η Νέα Δημοκρατία να λέει: «Πεθάνετε σε μια γωνιά ή πληρώστε ιδιωτικά. Δεν αξίζει να το παλέψετε;». Να αναφέρουμε πως όλα αυτά ειπώθηκαν την στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκονταν στον Άγιο Σάββα. Ναι, το ογκολογικό.Τον Άγιο Σάββα που ήταν το μόνο νοσοκομείο που δεν έδωσε παράταση σε έναν και μόνο γιατρό σε όλη την χώρα εν μέσω Covid-19, τον Πρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων, του αγωνιστή γιατρού Κώστα Καταραχιά, που διαμαρτύρονταν για τις ελλείψεις στην Υγεία και συγκεκριμένα για την υγεία των καρκινοπαθών. Τι συζητάμε;

Η δήλωση απανθρωπιάς του Σπύρου Πνευματικού ήταν η εξής: «Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων» ενώ στη συνέχεια παρουσίασε το παράδειγμα της Αμερικής, όπου γίνεται επιλογή βάσει cost benefit ratio. Δηλαδή αναλογίας κόστους-οφέλους.

Κάθε ένας άνθρωπος έχει πάνω του ένα ταμπελάκι με τιμή. Την κοστολόγιση της αξίας μας και αν αξίζει να ζήσουμε (αν έχεις λεφτά πας ιδιωτικά επειδή αξίζει να ζήσεις) την κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

*Για όποιον έχει ζήσει άνθρωπό του με καρκίνο, αυτό το ζήτημα είναι βαθιά προσωπικό. Δεν είναι πολιτικό. Είναι προσωπικό και είμαστε οργισμένοι.
**Στην χώρα της Alt Right διαλεκτικής υπάρχει και ο Κουμουτσάκος: «Αυτά έχουν κριθεί. Υπάρχει μια κατατειθεμένη λαϊκή εντολή της τάξεως του 40%».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ