Και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ κατηγορεί ευθέως την Ελλάδα (video)

Όσο οι δολοφόνοι κατηγορούν όσους δεν νιώθουν όμορφα να σκοτώνουμε πρόσφυγες και μετανάστες στις θάλασσές μας, ο διεθνής Τύπος, οργανώσεις και πλέον η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ κατηγορούν την Ελλάδα. Το αξιοπερίεργο είναι πως το damage control της ελληνικής πλευράς είναι μονάχα για εγχώρια κατανάλωση, καθώς μόνο η δημοσιογραφία της θέσης 107 μπορεί να εγγυηθεί πως όποιος κατηγορεί τις αρχές για μαζική δολοφονία, το κάνει γιατί θέλει το κακό της χώρας.

Και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ κατηγορεί ευθέως την Ελλάδα (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Εθνικοί μειοδότες, προδότες και άνθρωποι που θέλουν το κακό της πατρίδας, λογίζονται πλέον όλοι όσοι αρνούνται να δολοφονούνται πρόσφυγες στο όνομά τους. Για να μην ξεφύγουμε από το θέμα μας, ο Vincent Cochetel ειδικός απεσταλμένος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, σε συνέντευξή του στο CNN ξεφτίλισε την χώρα σε όλο τον κόσμο, αναφέροντας πως όχι μόνο το ναυάγιο θα μπορούσε να αποφευχθεί, αλλά πως η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που όχι απλά δεν συνδράμουν σε διασώσεις, αλλά μπορούν να δώσουν τρόφιμα, νερό και καύσιμα στα πληρώματα των διακινητών, ώστε να μην χρειαστεί να δέσουν στην Ελλάδα για διάσωση και να οδηγηθούν στην χώρα μας. Να φύγετε να πάτε αλλού! Η σοβαρότερη εκ των κατηγοριών που διατυπώθηκε αφορά μανούβρα εκ μέρους του λιμενικού προκειμένου να το απομακρύνουν από την ελληνική ζώνη έρευνας και διάσωσης, με αποτέλεσμα να πάρει κλίση και να βυθιστεί το αλιευτικό που αποτελεί την μεγαλύτερη μαζική δολοφονία στην Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια.

Ο ειδικός απεσταλμένος της Ύπατης Αρμοστείας για την δυτική και κεντρική Μεσόγειο αναφέρει πως η Ελλάδα αγνόησε τις εκκλήσεις για βοήθεια, τονίζει πως η Ελλάδα θα έπρεπε να διασώσει τους πρόσφυγες ανεξαρτήτως του αν οι δουλέμποροι αρνήθηκαν και ζητάει ανεξάρτητη έρευνα. Ο κύριος Cochetel υπογραμμίζει πως υπήρχαν άτομα κλειδωμένα στο κάτω μέρος του αλιευτικού, πως το σκάφος δεν μπορούσε να μην εντοπιστεί από τις αρχές της Λιβύης στο ξεκίνημα, αλλά τόσο η Frontex όσο και η Ελλάδα είχαν την εποπτεία της κίνησης του αλιευτικού, μπορούσαν και έπρεπε να δράσουν, ενώ ήταν σαφές πως ήταν ένα υπερφορτωμένο σκάφος το οποίο ελέγχονταν από traffickers και δεν μπορούσε να πλέει ανενόχλητο προς τον επιθυμητό προορισμό.

Τέλος είπε πως η Ελλάδα και άλλες νησιωτικές χώρες με αυτή τους την πολιτική, την πολιτική της μη επέμβασης ακόμα και σε μη αξιόπλοα μέσα, αδικούν ουσιαστικά την Ιταλία που σηκώνει υπέρμετρο βάρος της ευρωπαϊκής ευθύνης, την ώρα που ο χάρτης πίσω του δείχνει με σαφήνεια τον αριθμό των αφίξεων για το 2023 (σε άτομα) από ξηρά και θάλασσα: Ιταλία 54.205, Ισπανία 10.361, Ελλάδα 6.498, Κύπρος 1.622 και Μάλτα 92.

Μετά λοιπόν τα ψέματα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το άρθρο και το βίντεο των ΝΥΤ με την επαναπροώθηση στην Κριστιάν Αμανπούρ, για ακόμα μια φορά οι ίδιοι άνθρωποι εκθέτουν ανεπανόρθωτα την χώρα. 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ