Αντί να πάρουν ασθενοφόρα, επιστρατεύουν τον στρατό και την πυροσβεστική για μεταφορές ασθενών στα νησιά!

Θα είναι σαν να έχεις ΕΚΑΒ, αλλά δεν θα έχεις...

Αντί να πάρουν ασθενοφόρα, επιστρατεύουν τον στρατό και την πυροσβεστική για μεταφορές ασθενών στα νησιά!
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η δεύτερη τετραετία Νέας Δημοκρατίας και Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να μας χαρίσει πολύ περισσότερες σουρεάλ καταστάσεις από ότι αυτή του 2019-2023.

Και αυτό γιατί ήδη από τις πρώτες της μέρες φαίνεται αποφασισμένη να κάνει τα πάντα ώστε να μας δείξει το πιο σκληρό πρόσωπο της και το πόσο απέναντι στον άνθρωπο θέλει να βρίσκεται.

Τρανή απόδειξη για τα παραπάνω, σύμφωνα με πολλά ρεπορτάζ που κυκλοφόρησαν το πρωινό της 29ης Ιουνίου, είναι η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να "ενεργοποιήσει" τον στρατό και την πυροσβεστική στα νησιά για να "βοηθήσει" το αρκετά υποστελεχωμένο ΕΚΑΒ.

Πιο συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός, πατώντας πάνω σε ένα μνημονιακό αντίμετρο που ψηφίστηκε το 2016 από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν και δεν υπήρχαν οι πόροι για κάτι διαφορετικό, αποφάσισε στη μεταμνημονιακή εποχή αντί να στελεχώσει τα νησιά με ασθενοφόρα να πορευτεί με "μπαλώματα" άλλων εποχών.

Αυτά είναι η ενεργοποίηση των οδηγών του στρατού και της πυροσβεστικής, οι οποίοι από εδώ και πέρα στις απομακρυσμένες περιοχές και τα νησιά όπου έχουν έλλειψη ή και μονάχα ένα (!) ασθενοφόρο θα αναλάβουν τα χρέη «μεταφορέων» στα έκτακτα περιστατικά.

Έτσι, με αυτό το μέτρο η Κυβέρνηση φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει το μπαράζ τραγωδιών όπου είδαμε τον τελευταίο καιρό στα νησιά .

Το πρόβλημα φυσικά στο παραπάνω μέτρο είναι πασιφανές. Μπορεί να φαίνεται ως μια λύση στο μεγάλο πρόβλημα όπου υπάρχει, αλλά αν υπολογίσει κανείς ότι τα συγκεκριμένα οχήματα δεν διαθέτουν τον απαραίτητο χώρο και τα μηχανήματα για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών καταλαβαίνει κανείς εύκολα πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ της απαξίωσης του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Καθώς παίρνοντας ένα αντίμετρο εν μέσω μνημονίων και εφαρμόζοντας το 2023, όπου υποτίθεται ότι έχουμε βγει απ' αυτά, μας δείχνει ξεκάθαρα τους σκοπούς της.

Μάλιστα, μέσα σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και η συγκλονιστική συνέντευξη του Κώστα Καρακατσιανόπουλου, πρώην προέδρου του ΕΚΑΒ, στο ραδιόφωνο του «Κόκκινο». όπου μιλάει ξεκάθαρα για για την τραγική κάλυψη που υπάρχει στα νησιά, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι μέχρι το 2019 είχε δρομολογηθεί αγορά 152 ασθενοφόρων και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καν η προμήθεια του 1/3 απ' αυτά!

Χώρα που καταρρέει, σύστημα υγείας που έχει ήδη καταρρεύσει...

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ