Χωρίς φαγητό μέσα στην εξεταστική οι φοιτητές του ΑΠΘ!

Πολλοί φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες δεν έχουν τη δυνατότητα της δωρεάν σίτισης, καθώς η λέσχη της σχολής έκλεισε πριν τελειώσει η εξεταστική!

Χωρίς φαγητό μέσα στην εξεταστική οι φοιτητές του ΑΠΘ!
ΠΡΟΒΟΛΗ

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν, για ακόμα μια φορά, στο ΑΠΘ. Αυτή τη φορά οι φοιτητές της συμπρωτεύουσας έρχονται αντιμέτωποι με ένα γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν, καθώς είναι αναγκασμένοι να πορευτούν μέχρι το τέλος της εξεταστικής χωρίς φαγητό απ' τη φοιτητική λέσχη.

Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί, όπως ορίζει η σύμβαση που υπάρχει κάθε χρόνο, η λέσχη σίτισης είναι προγραμματισμένη να κλείνει στις 30 Ιουνίου. Φέτος όμως η εξεταστική των φοιτητών θα διαρκέσει παραπάνω (πιο συγκεκριμένα μέχρι 15 Ιουλίου) με αποτέλεσμα για μισό μήνα φοιτητές που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες να μην έχουν τη δυνατότητα να για δωρεάν φαγητό.

Οι ίδιοι, όπως είναι λογικό, οργάνωσαν διαμαρτυρία έξω απ' την Πρυτανεία του ΑΠΘ με σύνθημα: «Τώρα να εξασφαλιστεί η δωρεάν σίτιση των φοιτητών στην λέσχη του ΑΠΘ το καλοκαίρι».

Μάλιστα σε δηλώσει που έκανε στο Thesstoday.gr η Μαρία Πουρλή, μέλος του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου Νομικής, ανέφερε: «Η απόφαση έρχεται ενάντια στο δικαίωμα του φοιτητή στη δωρεάν σίτιση από τη στιγμή μάλιστα που οι εξεταστικές συνεχίζονται μέχρι τις 15 Ιουλίου και άρα ένα μεγάλο μέρος των φοιτητών θα παραμείνουν στην πόλη και θα έχουν ανάγκη για πρόσβαση στη λέσχη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια τέτοια στάση από την πρυτανεία και την εργολαβία καθώς καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς υπήρχαν ζητήματα σε σχέση με την λέσχη καθώς προσπαθούσαν να επιβάλουν ελέγχους με την επίδειξη πάσο για είσοδο στη λέσχη και μάλιστα πολλές φορές έφτασαν σε σημείο να την κλείσουν εκδικητικά με αποτέλεσμα πολλοί φοιτητές να μείνουν χωρίς φαγητό».

Απ' την αντίπερα όχθη η προϊσταμένη διεύθυνσης της φοιτητικής λέσχης του ΑΠΘ, με δηλώσεις τις στο «Ethnos» ανέφερε για το συγκεκριμένο θέμα «Το ότι η λέσχη έκλεισε στις 30 Ιουνίου, δεν έχει να κάνει με την υπάρχουσα σύμβαση με τον εργολάβο. Πάντοτε την ίδια ημερομηνία έκλεινε η φοιτητική λέσχη και αυτό δε θα μπορούσε να αλλάξει φέτος. Οι φοιτητές έχουν το δίκιο τους, αλλά, αφού αυτό ορίζεται, δε θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο», πετώντας ουσιαστικά την ευθύνη αλλού!

Το αποτέλεσμα φυσικά στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι πάρα πολλοί φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες δεν έχουν τη δυνατότητα για δωρεάν σίτιση και αναμένεται να συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους αν μέσα στις επόμενες δυο ημέρες δεν ανοίξει ξανά η φοιτητική λέσχη!

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ