Όσο πεθαίνουμε, χρέη διασωστών θα εκτελούν οι πυροσβέστες εν μέσω αντιπυρικής περιόδου

«Μα γιατί να μην υπάρχουν συνέργειες με τον Στρατό και την Πυροσβεστική;», αναρωτήθηκε ο Μάκης Βορίδης εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, συνεχίζοντας πως έχει δρομολογήσει χιλιάδες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ. Οι προσλήψεις βέβαια είναι σε άσχετα πόστα ή έρχονται για να καλύψουν τις αποχωρήσεις και συνταξιοδοτήσεις. 

Όσο πεθαίνουμε, χρέη διασωστών θα εκτελούν οι πυροσβέστες εν μέσω αντιπυρικής περιόδου
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ταυτόχρονα, όλα τα κανάλια παίζουν ρεπορτάζ όπου το ΕΚΑΒ, χωρίς πολιτική εποπτεία, ένα ΕΚΑΒ μόνο του, αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις αυξημένες κλήσεις εξαιτίας της τουριστικής περιόδου. Την ώρα που ο Πρωθυπουργός και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου της καρδιάς μας υπέγραψαν μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου-«μπάλωμα» και αποδοχής της ευθύνης, μια γυναίκα στην Λέσβο περίμενε το ΕΚΑΒ, έχοντας χάσει τις αισθήσεις της, δίνοντας μάχη να κρατηθεί στην ζωή. Το ασθενοφόρο του κοντινότερου Κέντρου Υγείας Αντίσσας είχε μεταβεί σε άλλο περιστατικό, οπότε η ζωή της άτυχης γυναίκας κρεμόταν από την ταχύτητα που θα έφτανε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την Καλλονή.

Η Θανατοπολιτική της Κυβέρνησης είναι σαφής και επικροτείται από τα ΜΜΕ: Θα πεθάνουν όσοι χρειαστεί, θα βάλουμε τον στρατό και την πυροσβεστική να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, μέχρι να ιδιωτικοποιήσουμε και τις υπηρεσίες διακομιδής ασθενών. Στο ακριτικό… Περιστέρι χάσαμε ακόμα έναν συνάνθρωπό μας που περίμενε το ΕΚΑΒ με πόνους στο στήθος. Μετέβη σε ιδιωτική κλινική με ιδιωτικό ασθενοφόρο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Να αναφερθεί πως τα ιδιωτικά ασθενοφόρα κλινικών διακομίζουν τους ασθενείς μόνο στις δικές τους κλινικές.

Υποστελέχωση, απαξίωση και μετά η πώληση θα φανεί ως σανίδα σωτηρίας στον κόσμο που μέχρι τότε θα πεθαίνει σε παγκάκια και ακτές. Είναι σχέδιο και εδώ είμαστε, δυστυχώς, να δικαιωθούμε για ακόμα μια φορά. Στο τέλος θα ευχαριστούμε κιόλας τον σωτήρα Κυριάκο που ιδιωτικοποίησε το ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ. Τα περισσότερα συμπολιτευόμενα ΜΜΕ περιέργως δεν θάβουν τις ειδήσεις, αλλά κινούνται σε μια διαλεκτική μεταξύ «Ε και τι να κάνουμε;» και «Δεν φταίει κανείς» μένοντας μόνο στην πληροφορία πως δεν μπορείς να στηρίζεσαι στο ΕΚΑΒ. Οι κλινικάρχες την ίδια στιγμή τρίβουν τα χέρια τους.

Είμαι καλά ανθυποπυραγέ μου;

Σήμερα εκδόθηκε μια κατάπτυστη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εντάσσει οδηγούς από τον Στρατό, την Πυροσβεστική και τους Δήμους στο ΕΚΑΒ και αφορά όλους τους νησιωτικούς δήμους και κάποιους ορεινούς. Ο τουρισμός πάει κατά διαόλου και την ώρα που η Κυβέρνηση θέλει τα ωραία λεφτά των τουριστών, δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλειά τους.

Η ιδέα τους ήρθε από τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Αλλονήσου, που κατά παράβαση των πρωτοκόλλων και με το μυαλό να σώσουν τις ζωές των συμπολιτών τους (προς τιμήν τους οι άνθρωποι), οδηγούσαν το ασθενοφόρο στα έκτακτα περιστατικά. Το ίδιο έχει συμβεί και σε ορεινές περιοχές του νομού Ιωαννίνων και μάλιστα έγιναν ρεπορτάζ επί ρεπορτάζ.

Καλή ιδέα, σκέφτηκε ο Πρωθυπουργός, και πλέον ο ανθυποπυραγός και ο ανθυπίλαρχος (από το ιππικό, ναι) θα σε κάνουν βόλτα με το ασθενοφόρο κατά παράβαση κάθε κανονισμού. Που όποιος έχει κάνει σεμινάρια πρώτων βοηθειών ξέρει πόσο ειδική μεταχείριση έχει κάθε τραυματισμός. Μιλάμε για μόνιμο προσωπικό πάντα και όχι για γιατρούς, νοσηλευτές και άλλο εξειδικευμένο προσωπικό που υπηρετεί την θητεία του. Τα σώματα ασφαλείας δεν έχουν δικαίωμα να αρνηθούν τις εντολές μετάταξης ή απόσπασης και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να συντάξουν αναφορά, για κάτι που τους επιβάλλεται κατά παράβαση κάθε κανονισμού του στρατού, της πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και την περιγραφή εργασίας στις συμβάσεις τους.

Πρόκειται για άτομα ανεκπαίδευτα που θα εκπαιδευτούν πάνω σε τραυματισμένα κορμιά και πονεμένους ανθρώπους. Όλους εμάς.

Στην περίπτωση της Πυροσβεστικής είναι ακόμα χειρότερα, γιατί θα αφαιρέσουν οδηγούς από τα πυροσβεστικά οχήματα εν μέσω αντιπυρικής περιόδου. Μιας αντιπυρικής περιόδου όπου ήδη ο Βασίλης Κικίλιας έδωσε το στίγμα: Εκκενώσεις, προστασία της ανθρώπινης ζωής. Δηλαδή για τρίτη συνεχή χρονιά, θα αφήσουν να καεί το σύμπαν, αφήνοντας τους πολίτες να προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές και να σώσουν τις περιουσίες τους.

Οι προϋποθέσεις για τους οδηγούς ασθενοφόρων θα είναι να έχουν κάνει σεμινάριο πρώτων βοηθειών και να έχουν δίπλωμα οδήγησης Β’ κατηγορίας, αν το διανοείστε.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ