Στη Βουλή ποινική δικογραφία κατά του Κώστα Καραμανλή για τα Τέμπη

Τέσσερις ποινικές δικογραφίες διαβιβάστηκαν στην Βουλή για 6 υπουργούς της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ανάμεσα τους και ο Κώστας Καραμανλής, αναφορικά με το έγκλημα στα Τέμπη. 

Στη Βουλή ποινική δικογραφία κατά του Κώστα Καραμανλή για τα Τέμπη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Τέσσερις ποινικές δικογραφίες για 6 υπουργούς και υφυπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ διαβιβάστηκαν την Παρασκευή 07.07 στη Βουλή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος προήδρευσε κατά την συνεδρίαση της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης της ΝΔ. 

Οι ποινικές δικογραφίες αφορούν στους πρώην υπουργούς Κώστα Καραμανλή, Θάνο Πλεύρη, Κώστα Σκρέκα, Λευτέρη Αυγενάκη, Θεόδωρο Σκυλακάκη και Απόστολο Βεζυρόπουλο. 

Η πρώτη ποινική δικογραφία που έφτασε στη Βουλή αφορά τον τον πρώην υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή και την εθνική τραγωδία στα Τέμπη. 

Η δικογραφία προσφεύγει κατά του Καραμανλή για παράβαση καθήκοντος, μετά από μήνυση που κατέθεσε επιζήσασα του δυστυχήματος, για εγκληματικές παραλείψεις που οδήγησαν στο δυστύχημα. 

Οι υπόλοιπες δικογραφίες που αφορούν τους άλλους 5 υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκης είναι:

  • Κατά του πρώην υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για παράβαση καθήκοντος έπειτα από μήνυση πολίτη επειδή δεν δόθηκε αναρρωτική άδεια στη σύζυγό του, 
  • Κατά του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα και του πρώην υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για παράβαση καθήκοντος έπειτα από μήνυση του ΠΑΚΟΕ για την ύπαρξη εντερόκοκκων άνω του επιτρεπομένου ορίου σε νερά παραλίας της Βουλιαγμένης
  • Κατά των πρώην υπουργών Αυγενάκη, Σκυλακάκη και Βεσυρόπουλου από την Κίνηση Ελευθέρων Ποδοσφαιριστών για τη χρηματοδότηση των ΠΑΕ μέσω στοιχήματος.

Οι ποινικές δικογραφίες είχαν διαβιβαστεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το διάστημα κατά το οποίο η Βουλή ήταν κλειστή λόγω εκλογών, και διαβιβάστηκαν χθες στην Βουλή, μετά το άνοιγμα της, όπως ορίζει το άρθρο 86 του Συντάγματος και ο νόμος 3126/2003 περί ευθύνης υπουργών. 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ