Ο Πρωθυπουργός «έκανε άλογο» τον Νότη Μηταράκη!

Δύο πληροφορίες έδωσε ο καψερός χθες στους αστυνομικούς συντάκτες και ο Πρωθυπουργός τον «άδειασε» δύο φορές αποδεικνύοντας πως το Επιτελικό Κράτος έχει ονοματεπώνυμο.

Ο Πρωθυπουργός «έκανε άλογο» τον Νότη Μηταράκη!
ΠΡΟΒΟΛΗ

Και τι ζήτησε; Έξι αλογάκια για να παίζει ζήτησε ο δύσμοιρος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ ενημέρωσε τους αστυνομικούς συντάκτες πως έχει ήδη υπογραφεί η απόφαση και ο κακός ο Πρωθυπουργός έσπευσε να τραβήξει τα…γκέμια. Πέρα λοιπόν από το γεγονός πως ο Νότης Μηταράκης δεν θα παίζει με αλογάκια τα Χριστούγεννα (μπορεί πάντα να προτείνει Χριστουγεννιάτικη Αστυνομία με ταρανδάκια), ο Πρωθυπουργός τον άδειασε στο πανελλήνιο δείχνοντας ποιος είναι το αφεντικό.

Καταργήθηκε η λέξη «κατάργηση» ως ομολογία αποτυχίας

Στην πρώτη περίπτωση ανακοίνωσε με περισπούδαστο ύφος την κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Η Κυβέρνηση συμφωνεί μαζί του, όμως η λέξη «κατάργηση» κρίθηκε τουλάχιστον αντιεπικοινωνιακή γιατί συνιστά αποδοχή ακόμη μιας «αστοχίας» (σ.σ. ο επικοινωνιακός τρόπος να πεις «Επιτελική Γκάφα») από την Κυβέρνηση του παραλόγου. Για αυτό και θα μεταταχθούν κανονικά όλοι οι αστυνομικοί της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας σε άλλες υπηρεσίες και θα κρατήσουν 10-20 από δαύτους, έτσι για να μην καταργηθεί το σώμα και φανεί πως δημιουργήθηκε για την ιδεοληψία της Κυβέρνησης που πήρε ένα ακροδεξιό μέτρο, παίζοντας τον σκοπό της «ανομίας στα Πανεπιστήμια», μέχρι πριν κάποιους μήνες που τα ΜΑΤ έδερναν φοιτητές στις σχολές τους και πέταγαν δακρυγόνα στο ΑΠΘ. Με λίγα λόγια καταργήθηκε η κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας μονάχα επικοινωνιακά.

Στην δεύτερη περίπτωση ο Νότης Μηταράκης είπε να δημιουργήσει την έφιππη αστυνομία που εδώ έχουμε δύο σενάρια: Το ένα λέει πως το είχε προτείνει και δεν του έδωσε κανείς σημασία και το έκανε μόνος του (Update: Εν τέλει το είχε προτείνει ξανά), ενώ το άλλο σενάριο λέει πως το ανακοίνωσε απευθείας στους αστυνομικούς συντάκτες που βρήκαν θέμα να παίξουν πως γίναμε Ευρώπη. Σε κάθε περίπτωση ισχυρίστηκε πως η απόφαση έφερε ήδη την υπογραφή του. Υπολόγιζε όμως χωρίς τον ιδιοκτήτη του Επιτελικού Κράτους. Να θυμίσουμε πως το Επιτελικό Κράτος σημαίνει πως όλες οι αποφάσεις περνούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μοίρασε τους περιβόητους μπλε φακέλους με αυτά που έπρεπε να κάνουν οι υπουργοί του. Έτσι ο Παύλος Μαρινάκης άδειασε τον Νότη Μηταράκη σαν κάδο με καβαλίνες, λέγοντας πως ο Πρωθυπουργός είπε όχι.

Δεν γνωρίζουμε αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τάξει άλογο ή πόνυ στον Νότη Μηταράκη, όμως αυτά τα δύο -τουλάχιστον άκομψα- αδειάσματα δείχνουν εκνευρισμό. Με την σειρά μας ευχόμαστε στον Νότη Μηταράκη να αγοράσει άλογο, πόνυ, μονόκερο ή φτερωτό άλογο και να ακολουθήσει τα όνειρά του.

Αν θέλετε να δείτε το τι έπαθαν οι αστυνομικοί συντάκτες, δείτε κατά σειρά τις δύο παραπομπές. Ο δε Πρωθυπουργός έχει αποδείξει ξανά και ξανά πως θέλει την απόλυτη δύναμη και δεν διστάζει να το δείχνει σε κάθε τετραετία, αδειάζοντας πολλούς από τους υπουργούς όταν παίρνουν δικές τους πρωτοβουλίες. Κυβέρνηση με υπουργούς-μαριονέτες; Ναι και πρέπει να νιώθουν πως του οφείλουν την ίδια τους την ύπαρξη.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ