Μεροκάματα του τρόμου, εξώσεις, πλειστηριασμοί για χρέος... 881 ευρώ!

Νέα έξωση, αυτή τη φορά υπερπαραγωγή, με την συνδρομή αμέτρητων ΜΑΤατζήδων, έλαβε χώρα στα Άνω Πατήσια, για να μας θυμίσει ότι οι πυρκαγιές που κατακαίνε στην χώρα δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην πτωχευτική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

Μεροκάματα του τρόμου, εξώσεις, πλειστηριασμοί για χρέος... 881 ευρώ!
ΠΡΟΒΟΛΗ

Εικόνες ντροπής και απερίγραπτης βαρβαρότητας ήρθαν την Πέμπτη 27.07 από τα Άνω Πατήσια, όταν, νωρίς το πρωί, επιχειρήθηκε έξωση μονογονεϊκής οικογένειας, λόγω χρέους κοινοχρήστων ύψους 881 ευρώ, με την αμέριστη συμβολή των ΜΑΤ.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έκλεισαν τον δρόμο μπροστά από την οικία, φροντίζοντας να απωθήσουν ακόμα και με την βία τους αλληλέγγυους και τους διαδηλωτές που είχαν σπεύσει στο σημείο. 

Την παρουσία της αστυνομίας ενίσχυσαν ακόμη πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία είναι άγνωστο τι σχέση είχαν με την έξωση και κυρίως γιατί απασχολούνταν την στιγμή που θα ήταν σίγουρα περισσότερο χρήσιμα σε κάποιο μέτωπο.

Οι εικόνες ντροπής όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς τα όσα έλαβαν χώρα εντός του σπιτιού είναι ακόμα πιο σοκαριστικά. Οι αστυνομικοί έσπασαν  την κλειδαριά και διέλυσαν την πόρτα με τροχό, ισχυριζόμενοι ότι είναι υποχρέωση τους να συνδράμουν τον δικαστικό επιμελητή, ο οποίος είχε το θράσος να ζητήσει να λυθεί το θέμα με  «ωραίο τρόπο».

Έξω από την πολυκατοικία συγκεντρώθηκε γρήγορα περισσότερος κόσμος, τον οποίο προφανώς και οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να απωθήσουν ρίχνοντας χημικά και προπηλακίζοντας συγκεντρωμένους. μεταξύ των οποίων και ο Νάσος Ηλιοόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, άτομο λιποθύμησε λόγω των δακρυγόνων.

Οι αλληλέγγυοι ωστόσο δεν το βάζουν κάτω και η διαμαρτυρία συνεχίζεται με τη συμμετοχή σωματείων, μελών της Ενωτική Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών, του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ, του ΜέΡΑ25 και ο Νάσος Ηλιόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που ζητούν να σταματήσει η επιχείρηση.

«Ζητάμε μαζί με εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους να ανέβουμε πάνω, να δούμε την οικογένεια, δεν μας επιτρέπεται η πρόσβαση στο σημείο λόγω της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων. Δεν γίνεται κανένας άνθρωπος να χάνει το σπίτι του, να πετιέται στον δρόμο, ακόμη περισσότερο όταν μιλάμε για ένα χρέος τόσο μικρό. Είναι ο ορισμός της βαρβαρότητας και πρέπει να σταματήσει» είπε ο κ. Ηλιόπουλος.

«Ενώ καίγεται όλη η χώρα τα πυροσβεστικά οχήματα αξιοποιούνται για να βγάλουν οικογένεια από το σπίτι της στα Πατήσια για χρέος 800 ευρώ» καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. Η κυβέρνηση «αξιοποίησε τις αστυνομικές δυνάμεις την ώρα που καίγεται η χώρα για να επιτεθεί στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους που διαδηλώνουν ενάντια σε έξωση λαϊκής κατοικίας» σημειώνει.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου, τονίζει πως η έξωση είναι «αποτέλεσμα μεθοδεύσεων κυκλώματος λωποδυτών». «Αυτή είναι η εγγύηση για την α κατοικία της κυβέρνησης της ΝΔ, να στην αρπάζουν τις μέρες των φονικών πυρκαγιών με τέσσερις νεκρούς» σημειώνει και προσθέτει: «Μαθαίνουμε ότι η Δήμητρα απελπισμένη βάζει μαχαίρι στο λαιμό της. Η κυβέρνηση των κορακιών είναι ώρα να ανατραπεί».

Προηγούμενη απόπειρα έξωσης από την αστυνομία και τον δικαστικό επιμελητή είχε αποτραπεί τον Ιανουάριο, χάρη σε κινητοποίηση, με αίτημα να κηρυχθεί άκυρος ο πλειστηριασμός. Η οικία της κ. Δήμητρας Κλαδή είχε εκπλειστηριαστεί ηλεκτρονικά για οφειλή κοινοχρήστων μόλις 881,42 ευρώ και αγοράστηκε στην τιμή των 71.000 ευρώ.

Ο νέος ιδιοκτήτης αρνούνταν τον περασμένο μήνα πρόταση, ώστε να παραιτηθεί από τα ένδικα μέσα, να του επιστραφούν τα χρήματα για να επιστρέψει η γυναίκα με τα δύο παιδιά στο σπίτι, όπου μένουν είκοσι χρόνια.

Τελικά, η έξωση απετράπη. Όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, «Η αστυνομία φεύγει. Η οικογένεια θα μείνει στο σπίτι. Άλλη μια νίκη της γειτονιάς απέναντι στην βαρβαρότητα».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ