Από τα ζεϊμπέκικα στους απόρρητους χάρτες και από το κακό στο χειρότερο

Σαν παραμύθι ακούγεται αλλά πρόκειται για πραγματικό γεγονός. Ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος διεκδικεί πλέον, μετά το λεβέντικο ζεϊμπέκικο του Πατούλη, την περιφέρεια Αττικής, δημοσίευσε φωτογραφία του με απόρρητο χάρτη. Είπαμε, μπορεί να δημοσιεύει ο καθένας ότι θέλει - ποιοι είμαστε εμείς να κρίνουμε - αλλά αυτό πάει πολύ. 

Από τα ζεϊμπέκικα στους απόρρητους χάρτες και από το κακό στο χειρότερο
ΠΡΟΒΟΛΗ

Πολλές γκάφες έχει να διαχειριστεί τώρα τελευταία το Μαξίμου και κάθε φορά που πάει να μαζέψει την μια ξεπηδάει και μια καινούργια. Θα έλεγε κανείς ότι αυτό δεν είναι συμβατό με μια κυβέρνηση Αρίστων, αλλά μια οι διακοπές του Μηταράκη, μια το ζεϊμπέκικο του Πατούλη, την ώρα που η μισή χώρα καιγόταν, μας έχει μπερδέψει.

Ο Γιώργος Πατούλης, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της περιφέρειας Αττικής, καθώς την ώρα που άνθρωποι εκκένωναν τα σπίτια τους και έμπαιναν σε βάρκες για να σώσουν τις οικογένειες τους από τις φωτιές, εκείνος αποφάσισε να το γλεντήσει στο Ζάππειο, σε μια εκδήλωση με καλεσμένη την Κατερίνα Στανίση, αφήνοντας έκθετη την κυβέρνηση ΝΔ. 

Ο Γιώργος Πατούλης έσπευσε να απολογηθεί, ζητώντας συγνώμη και κάνοντας λόγο, αρχικά, για μια «κακή στιγμή» και πως «κάποιες από τις παρευρισκόμενες μου ζήτησαν να χορέψω μαζί τους». Αργότερα βέβαια «το μάζεψε», σε μια προσπάθεια να μην δείξει ότι τον παρέσυραν στον χορό και η πρόταση έγινε «κάποιες από τις παρευρισκόμενες μου ζήτησαν να τιμήσω την εκδήλωση τους με ένα χορό».

Η Νέα Δημοκρατία, ωστόσο, δεν του έδωσε το χρίσμα για την περιφέρεια Αττικής, και ενώ αρχικά οι πληροφορίες τον ήθελαν να διεκδικεί την περιφέρεια χωρίς την στήρικη της Κυβέρνησης, τελικά - και μάλλον ύστερα από πίεση - ο ίδιος απέσυρε την υποψηφιότητα του λέγοντας ότι δεν «δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου» και πως δεν πρόκειται να το κάνει ούτε και τώρα. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, είχε επιχειρήσει να καταστήσει σαφές στον Γιώργο Πατούλη ότι η Πειραιώς δεν θα τον στηρίξει, ανακοινώνοντας ότι με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής θα είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

Ωστόσο, ο υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς,  κατάφερε να εκθέσει το Μαξίμου για την επιλογή του, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του στην οποία φαινόταν ένας απόρρητος χάρτης. 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε περιοδεία σε μονάδες του στρατού, προκειμένου να επιθεωρήσει τα μέτρα προστασίας - ετεροχρονισμένα - μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών της Αεροπορίας Νέα Αγχίαλο, κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς. 

Εκεί, λοιπόν, έβγαλε ορισμένες - κάποιος καλοπροαίρετος θα έλεγε ότι είναι στημένες - φωτογραφίες, οι οποίες δημοσιεύθηκαν σε σχετικό δελτίο τύπου. Σε μια από αυτές φαινόταν να κοιτάζει με προσοχή ένα χάρτη, στον οποίο υπήρχε σήμανση «απόρρητο» γραμμένη με κεφαλαία γράμματα. 

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αφού απέτυχε να αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση στην οποία βρέθηκαν οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Ν. Αγχίαλο, έστειλε τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και πλέον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής  κ. Χαρδαλιά, να επιθεωρήσει στρατιωτικές εγκαταστάσεις» σχολίασε το τμήμα Άμυνας το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφορικά με το σφάλμα του υφυπουργού, τονίζοντας παράλληλα ότι ο «κ. Χαρδαλιάς, όμως, «κατάφερε» να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες με απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες ενώ κατονόμασε όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που επιθεώρησε, θυσιάζοντας κάθε έννοια στρατιωτικού απορρήτου στο βωμό μιας κούφιας επικοινωνιακής πολιτικής, μιας εφήμερης προβολής».

«Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση κινείται μόνο με επικοινωνιακούς όρους, αλλά τόση επιπολαιότητα μας ξεπερνάει» επισήμανε τέλος το τμήμα Άμυνας.

Το ζήτημα σχολίασε και ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος έκανε λόγο για «σοβαρή παραβίαση του απορρήτου» τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «οι επιθεωρήσεις από τον υφυπουργό απαξιώνουν την υπόσταση, τον επαγγελματισμό και την αξιοπιστία των στρατιωτικών, δίνοντας τη χειρότερη εικόνα προς τα έξω».

Φυσικά, το ολίσθημα του κ. Χαρδαλιά δεν άργησε να γίνει πρώτο θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ, με την Haber να γράφει: «Το λάθος που προκάλεσε κρίση στην Ελλάδα. Το υπουργείο Άμυνας μοιράστηκε κατά λάθος μυστικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις». 

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ο συγκεκριμένος απόρρητος χάρτης φέρεται να σχετίζεται με βάσεις στα νησιά. «Αφού παρατηρήθηκε το «επικίνδυνο» σφάλμα, ο εν λόγω χάρτης τροποποιήθηκε ώστε να μην είναι διακριτός και δημοσιεύτηκε ξανά», προσθέτει η Haber, η οποία μάλιστα δημοσίευσε την φωτογραφία χωρίς να την επεξεργαστεί με αποτέλεσμα να φαίνεται μέρος του χάρτη και η λέξη «ΑΠΟΡΡΗΤΟ» που είναι γραμμένη με κεφαλαία γράμματα.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ