Προ των πυλών νέο κύμα ακρίβειας στα ύψη και η βενζίνη - αδιάφορη η Κυβέρνηση

Από εδώ και πέρα για ό,τι και αν διαμαρτυρηθεί κανείς η απάντηση θα είναι μόνο μια: 41%.

Προ των πυλών νέο κύμα ακρίβειας στα ύψη και η βενζίνη - αδιάφορη η Κυβέρνηση
ΠΡΟΒΟΛΗ

Δύσκολοι αναμένονται να είναι οι επόμενοι μήνες στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, όσον αφορά τις τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ, καθώς ένα ακόμα κύμα ακρίβειας είναι προ των πυλών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, ο πληθωρισμός στη χώρα μας τον Ιούλιο ανέβηκε το 3,4% από το 2,8% που ήταν το Ιούνιο σε αντίθεση με τον μέσο όρο που της Ευρωζώνης ο οποίος έπεσε από το 5,5% στο 5,3%.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, αλλά και τις συνεχόμενες ανατιμήσεις τιμών που υπάρχουν στα τρόφιμα, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι η ακρίβεια αναμένεται να χτυπήσει "κόκκινο" τους επόμενους μήνες και με την είσοδο του χειμώνα η συγκεκριμένη είδηση μόνο ευχάριστη δεν είναι.

Ένα άλλο ανησυχητικό γεγονός που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες είναι η συνεχόμενη αύξηση της τιμής της βενζίνης που μας ξυπνά μνήμες από τον χειμώνα του 2022, όπου είχαμε δει το λίτρο να φτάνει ακόμα και κοντά στα 2.5 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Καυσίμων  η μέση τιμή της αμόλυβδης στο τέλος του προηγούμενου μήνα ήταν στο 1,942 ευρώ ανά λίτρο, σε σχέση με το 1,863 ευρώ που ήταν μια εβδομάδα νωρίτερα.

Οι παραπάνω τιμές φυσικά αφορούν την Αττική, πράγμα που μας κάνει εύκολα να καταλάβουμε ότι στην περιφέρεια ήδη σε πολλές περιοχές η μέση τιμή έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ και κινείται προς τα 3 ευρώ, με χαρακτηριστική περίπτωση την Kω, στα 2,99 ευρώ!

Μάλιστα αν συνεχιστεί η συγκεκριμένη ανοδική τάση στις τιμές, δεν αποκλείεται να δούμε ξανά τα αστρονομικά νούμερα της περσινής χρονιάς.

Για όλα τα παραπάνω βέβαια η Κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία εξήγηση.

Άλλωστε αν κάποιος της πει τίποτα για αυτά, η απάντηση της θα είναι μια και μοναδική: 41%.

Άρα αυτό κρατάμε και εμείς για τα επόμενα τέσσερα χρόνια όπου η ζωή μας θα γίνεται όλο και πιο ακριβή: 41%...

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ