8 σκίτσα ζητούν πληγές να μαλακώσουν

Υπερταλαντούχα πλάσματα, σχεδιάζουν ενάντια στην πατριαρχία, τον φόβο και τον σεξισμό για το 20/20.

8 σκίτσα ζητούν πληγές να μαλακώσουν

"Μέσ’ στα δάση της ελπίδας φυσά ο παράφορος άνεμος", γράφει ο Καρούζος και κάπως μου αρκεί για να περιγράψω την εποχή που συνθλίβει τις αντοχές μας, σε ένα κράσπεδο που συμπιέζονται δάκρυα και κραυγές μοναξιάς και φόβου, τη στιγμή που ελπίδες χύνονται απ’ τα μάτια μας, με την πιο μικρή ευκαιρία.

Μόνο που αυτές οι μέρες δεν είναι μικρές, δεν είναι καν μεγάλες, είναι απλώς ανείπωτες. Ένα κουβάρι πόνου κατρακυλά στην ανηφόρα, λύνοντας κόμπους χρόνων, ελευθερώνοντας ίνες της ψυχής ανθρώπων, που για χρόνια ζούσαν στον απόηχο της σιωπής.
Από τη Σοφία Μπεκατώρου, στη Ζέτα Δούκα και από εκεί σε δεκάδες ανθρώπους που ενώθηκαν στο "μαζί" κάνοντας μας να γράψουμε χιλιάδες λέξεις ξορκίζοντας όσα μας στοιχειώνουν.

Εδώ όμως όσα γράψαμε, γράψαμε. Σειρά παίρνουν τα χρώματα, οι μπογιές και τα μολύβια ανθρώπων, που δέχτηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη να σκιτσάρουν όσα η εποχή μας καλεί για το 20/20. Τις ευχαριστώ και τους ευχαριστώ όλους πολύ, όπως και τον Ηλία Γεροντόπουλο που πάντα βάζει πλάτη, χρόνια τώρα.

Είστε υπέροχες/οι, είμαστε μαζί, για να μη βρεθεί ποτέ ξανά καμία και κανένας μας, μόνος.

  • Θεοδωροπούλου Έφη
  • Γιώργος Μικάλεφ
  • Annaio
  • Sarantapozarousa

Μια πόλη με εκατομμύρια ζευγάρια μάτια. Άλλα θλιμμένα, άλλα χαρούμενα, άλλα αγχωμένα. Πολλά ζευγάρια μάτια που θέλουν να μιλήσουν.
Σκάλες στα μάτια έβαλα λοιπόν. Να ανεβαίνει πιο γρήγορα η χαρά για να τη δείς και να κυλάει πιο γρήγορα το δάκρυ για να φύγει.

  • Δήμητρα Αδαμοπούλου
  • Θανάσης Καραμπάλιος
  • Frik.adela
  • Κωνσταντίνος Κάτσος
  • Κουραφέλκυθρα
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.