Πριν δύο μήνες όλη η Ελλάδα ήταν μπλε, τώρα είναι όλη μαύρη

Δεν έχουν περάσει δύο μήνες από την θριαμβευτική επανεκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη με συντριπτικό ποσοστό και από τις 15 Ιουλίου μέχρι σήμερα έχουν καεί περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια στρέμματα δάσους.

Πριν δύο μήνες όλη η Ελλάδα ήταν μπλε, τώρα είναι όλη μαύρη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το ζήτημα δεν είναι μόνο το γιατί το επιτελικό κράτος είναι σε πλήρη σύγχυση. Το πιο φριχτό είναι η επικοινωνιακή διαχείριση από την Κυβέρνηση, αλλά και λογής ακροδεξιούς, που στοχοποιούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως υπεύθυνους των εμπρησμών. Δεν έχει υπάρξει ένα κανάλι, ένα έστω, που να μην έχει αναφέρει πλάγια, ύπουλα ή ευθέως, πως οι πρόσφυγες φταίνε για τις πυρκαγιές. Αυτό δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τον «Εθνικό κορμό». Δεκάδες «συνάνθρωποί» μας, αντί να πάνε να βοηθήσουν, να σώσουν οτιδήποτε κι αν σώζεται, κάνουν περιπολίες για... μετανάστες τους οποίους και συλλαμβάνουν παράνομα ή ποιος ξέρει πώς και τι.

Σε αυτό το θέμα έχουν συνδράμει τα ΜΜΕ που μας έπρηξαν με τους «νεκρούς μετανάστες» (άνθρωποι ρε, νεκροί άνθρωποι ρε μαυρόψυχοι είναι, που κάηκαν ζωντανοί), βουλευτές και υπουργοί σε ανώτατο επίπεδο. Όλοι χρησιμοποιούν ως άλλοθι για την επιτελική ανικανότητα τους μετανάστες, παίζοντας με το φαντασιακό των «Ελληνόψυχων» μπατριωτών από τα LIDL. Συγνώμη LIDL.

Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι ο άνω Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, ο Πάρης Παπαδάκης, ο οποίος καλεί ανοιχτά τα μέλη του Συλλόγου του οποίου ηγείται για να «κάνουν αυτό που ξέρουν καλά». Μάλιστα αν δεν έχετε φρικάρει αρκετά, με το ελληνόψυχο IQ, κατηγορούν τους πρόσφυγες πως εμπόδιζαν τα ελικόπτερα να σβήσουν τις φωτιές, πετώντας πέτρες. Δηλαδή αποδεικνύεται περίτρανα πως ο νεοφασισμός έχει ως προαπαιτούμενο την φυγή της λογικής και της κριτικής σκέψης ανεπιστρεπτί. Οι μικροί θεοί των κοινωνικών δικτύων θα πουν τις μπάλες τους και το κοινό από κάτω ζητά αίμα

Tώρα το αν κάποιοι εκμεταλλεύονται τις περιόδους κρίσης για να αυξήσουν την δημοφιλία τους, αυτό είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο. Άκου εκεί πως «κάποιοι πετούν πέτρες στα ελικόπτερα»; Κόψατε καπίστρι μωρέ;

Ο μεταναστευτικής -παρακαλώ- καταγωγής συμπολίτης μας (ευχαριστούμε Ζάβαλε για το λινκ), αφομοιώθηκε με τον ελληνικό μπολιτισμό. Πώς; Ο αλλοδαπός κυνηγά αλλοδαπούς μετανάστες, τους απάγει και τους φυλακίζει σε τρέιλερ. Από τις πληροφορίες μας, αναμένεται να κατηγορηθεί με δύο ημεδαπούς από την... ημεδαπία για διακίνηση «παράτυπων» μεταναστών. Ευτυχώς η ΕΛΑΣ δεν χρησιμοποιεί πια τον όρο «λαθρομετανάστες», αλλά είναι ακόμα χειρότερα.

Η Αστυνομία της Ημεδαπίας

«Εντοπίστηκε, προσήχθη και κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ο ιδιοκτήτης του οχήματος (αλλοδαπός υπήκοος), το οποίο εμφανίζεται σε video να έλκει τρέιλερ, εντός του οποίου κρατούνταν παράνομα 13 παράτυποι μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής. Το συμβάν έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα, πλησίον της Αλεξανδρούπολης. Επιπλέον του ιδιοκτήτη του οχήματος, προσήχθησαν και κρατούνται δύο ημεδαποί, οι οποίοι φέρονται να τον συνέδραμαν (σ.σ. φερόμενοι συνδρομητές). Οι συλληφθέντες παραπέμπονται στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Η Ελληνική Αστυνομία επαγρυπνά (σ.σ.!!!) και, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες κρατικές Αρχές, επιχειρεί εντατικά και συστηματικά για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την εξάρθρωση των εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, μεριμνώντας παράλληλα για την τήρηση της νομιμότητας και αποσκοπώντας στο δραστικό περιορισμό του προβλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία στη διάρκεια του Αυγούστου αποτρέπει κατά μέσο όρο στον Έβρο περίπου 900 ημερησίως παράνομες εισόδους στη χώρα μας και συλλαμβάνει εκατοντάδες διακινητές (σ.σ. Με ποιον τρόπο γίνεται αυτή η αποτροπή; Απέτρεψε η Αστυνομία την είσοδο 20.000 προσφύγων; ΠΩΣ;)

Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της».

ΟK, η Αστυνομία της Ημεδαπίας αναφέρει πως «παιδιά είναι δική μας δουλειά οι επαναπροωθήσεις - όχι στην αυτοδικία».

Άλλος ένας μπατριώτης.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης που μηνύει όσους τον αποκαλούν ακροδεξιό και φασίστα, εδώ επικροτεί την σύλληψη αυτών που αποκαλεί ειρωνικά «επενδυτές». Όχι μόνο ξεσηκώνει τον κόσμο δείχνοντας ποιες κινήσεις επικροτεί το κοινοβουλευτικό κόμμα του, αλλά ακροβατεί στην διασπορά μίσους ακουμπώντας τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου.

«Ναι ρε μεγάλε», θα μου πείτε, «εσύ όμως κατηγορείς την Κυβέρνηση». Hold my coffee. 

Το επίσημο προπαγανδιστικό όργανο της Νέας Δημοκρατίας που δίνει γραμμή στον κομματικό στρατό αλλά και τα ΜΜΕ, βγάζει τον Γιάννη τον Αρτοποιό Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημ..., συγνώμη της Πυροσβεστικής, όπου αναφέρει στον Open πως οι πυρκαγιές λαμβάνουν χώρα στα περάσματα των παράτυπων μεταναστών. Ναι αυτών που κρύβονταν από την φωτιά. Βέβαια αυτή ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου, αιχμή για εμπρησμούς άφησε, σε αυτό απάντησε. Τις ίδιες αιχμές άφησε και στην επίσημη ενημέρωση.

Ευτυχώς που έχουμε ανθρωπιστή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής που δεν κοιτά την κομματική προπαγάνδα.

«Να ερχόσασταν νόμιμα», μας λέει ο Υπουργός. Αλλά μην μείνουμε εκεί, το λέει και το Υπουργείο από τον επίσημο λογαριασμό του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (#διπλής το «Ασύλου»). Είναι η επίσημη γραμμή της Κυβέρνησης δηλαδή. «Αυτά έχει η ζωή, πέθαναν 18 μετανάστες, να ερχόντουσαν νόμιμα» (οι πηγές μας από Αλεξανδρούπολη λένε για περισσότερα άτομα, κάτι το οποίο προσπαθούμε να διασταυρώσουμε).

«Κοιμόμαστε. Μια βόλτα από τη Χιλή και έχω φορτώσει 25 κομμάτια έχω μέσα στο τρέιλερ. Ωπ, βλέπετε; 25 κομμάτια τα μπάσταρδα. Έχει γεμίσει όλο το βουνό. Όλο το βουνό έχει γεμίσει γαμ@ την τρέλα τους μέσα. Αυτοί είναι ορκισμένοι να μας κάψουν. Γεμάτα τα πουρνάρια. Παντού. Αυτό σας λέω, οργανωθείτε, βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε, θα μας κάψουν. Αυτό σας λέω μόνο».
Αυτά έλεγε ο αυτόκλητος αλλοδαπός τιμωρός αλλοδαπών του Έβρου.


Ο τρόμος στα μάτια του ανθρώπου, λέει μια άλλη ιστορία. Τα σχόλια των ταλιμπάν, λένε την δική τους.

Εντάξει ρε συ. Το γεγονός πως το Υπουργείο, η ΕΛ.ΑΣ., η Πυροσβεστική και η Ομάδα Αλήθειας και ράντομ ακροδεξιοί είναι στην ίδια γραμμή, κάτι λέει. Όπως το λέει και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Πολλοί φοβούνται ή αποφεύγουν να το αναφέρουν, αλλά είναι περίεργο -κι ας το εξετάσουν οι ειδικοί- ότι οι περισσότερες νέες εστίες φωτιών εμφανίζονται την ίδια ώρα, σε σχετικά μικρές αποστάσεις μεταξύ τους, κατά μήκος της οροσειράς της Ροδόπης και κατά μήκος των ορεινών μονοπατιών που διέρχονται κατά κανόνα μαζικά όλο το προηγούμενο διάστημα παράνομοι μετανάστες. Αυτό δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Έχουμε ζητήσει κατ’ επανάληψη να στελεχωθεί με συνοριοφύλακες ο Νομός Ροδόπης με κριτήρια εντοπιότητας, ώστε οι ίδιοι οι χωριανοί να μπορούν να περιφρουρούν τον τόπο και την οικογένειά τους».

Η επίσημη Κυβερνητική γραμμή είναι αυτή της «υπέρμετρης απειλής» και του «ασσύμετρου πολέμου». Δεν έχει σχέση που λείπουν 3.500 χιλιάδες πυροσβέστες, δεν έχει σχέση που δεν υπάρχουν συντονιστές με γνώση των δασικών όγκων, δεν έχει σχέση που ο Βασίλης ο Κικίλιας είναι σε σύγχυση, όπως και το Επιτελικό κράτος. Είναι πιο εύκολο το «Δεν φταίμε εμείς, φταίνε οι παράτυποι μετανάστες». 
Ακόμα και αν όλα έχουν πάει κατά διαόλου, κάποιοι προτιμούν να πιστέψουν θεωρίες συνομωσίας από το να αποδεχθούν την επιτελική ανικανότητα. Μια ανικανότητα που κοστίζει σε ζωές, σε σπίτια, με συνανθρώπους μας να χάνουν τους κόπους μιας ζωής στις φλόγες. Μια ανικανότητα που οδήγησε στην απορρόφηση από την περσινή Κυβέρνηση μόνο 0,5% από τα κονδύλια της πολιτικής προστασίας.

Πλέον η Κυβέρνηση δηλώνει μέσω των εκπροσώπων της πως έχει αναθέσει στην ΕΥΠ την διερεύνηση της περίπτωσης εμπρησμών στον Έβρο. Η ΕΥΠ που υπάγεται στο γραφείο του Πρωθυπουργού εδώ και 4 χρόνια.  

Και μην ξεχνάτε: Το σημαντικό είναι να διαχειριστούν τις πυρκαγιές και μετά να αποδώσουν ευθύνες. «Μετά θα λογαριαστούμε». Όχι, δεν υπάρχει καμία απόδοση ευθυνών. Την έχουμε κάνει ήδη. Εσείς φταίτε. 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ