Συγκάλυψη καταγγέλλουν, έξι μήνες μετά την τραγωδία των Τεμπών, οι συγγενείς των θυμάτων

Μισό χρόνο μετά από την τραγική νύχτα, η ΝΔ ξέχασε τα Τέμπη

Συγκάλυψη καταγγέλλουν, έξι μήνες μετά την τραγωδία των Τεμπών, οι συγγενείς των θυμάτων
ΠΡΟΒΟΛΗ

Πέρασαν κιόλας έξι μήνες από εκείνη την τραγική νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, όταν δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το δυστύχημα που έμελλε να μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων μας για πάντα.

Μισό χρόνο μετά από τα Τέμπη, φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία το αντιμετωπίζει με το ίδιο μοτίβο που αντιμετωπίζει οτιδήποτε από τότε που έγινε Κυβέρνηση. Σαν να μην συνέβη ποτέ.

Στις 28 Αυγούστου, τη μέρα του μνημόσυνου για την τραγωδία, οι συγγενείς των θυμάτων μέσω αναρτήσεων τους αναφέρουν ότι τα θύματα των Τεμπών δεν είναι απλά αριθμοί, ενώ παράλληλα μιλάνε για Κυβερνητική συγκάλυψη.

Πιο συγκεκριμένα ο Βαγγέλης Βλάχος, αδερφός θύματος στα Τέμπη, μέσω ανάρτησης του στο "X" ανέφερε:

Τι έγινε; Τα ξεχάσατε τα Τέμπη;

Αύριο, 6 μήνες μετά, δεν θα έχει πορείες, δεν θα έχει συμβολικές δράσεις και απεργίες απέναντι σε αυτήν την εγκληματική κυβέρνηση της οποίας τα ψέματα καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο από την πραγματικότητα.

Φαντάζομαι ότι για πολλά κόμματα όλες αυτές οι δράσεις είχαν νόημα προεκλογικά. Τώρα που πήραν το ποσοστάκι που ήθελαν, τις θεσούλες που ήθελαν, όλα καλά, σιωπή.

Όχι όλα, έτσι; Να λέμε πάντα την αλήθεια.

Η Ελληνική Λύση έστειλε στη Βουλή πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, αμέσως μετά τις εκλογές. Τι έγινε με αυτό; Ξέρω, δεν θα βρεθούν οι ψήφοι με τίποτα, αλλά έτσι για την ιστορία, κάντε κάτι!

Σήμερα, μόνο έναν υποψήφιο για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ βλέπω να μιλάει ανοιχτά και να κάνει δημόσια αντιπολίτευση για τα Τέμπη και την Τηλεδιοίκηση. Με το ίδιο εσωκομματικό και δημόσιο κόστος που είχε αυτή η δράση και για τον προκάτοχό του. Αλλά ρε γαμώτο, τουλάχιστον το κάνει!

Αυτοί τιμούν την υπόσχεση που έδωσαν σε γονείς που έχασαν τα παιδιά τους στα Τέμπη.

Οι άλλοι που είστε; Το ΠΑΣΟΚ; Το ΚΚΕ; Η Πλεύση; Το ΜεΡΑ25; Και εσείς δώσατε υποσχέσεις σε χαροκαμένους ανθρώπους. Κάποιοι μάλιστα εκπροσωπείτε και μερικούς από αυτούς.

Γιατί ξεχνάτε το μεγαλύτερο έγκλημα που διαπράχθηκε στις μαζικές μεταφορές στην Ελλάδα;

Μια χούφτα δημοσιογράφοι γράφουν, ρωτούν, επιμένουν.

Στα σόσιαλ μίντια έχουν μείνει μόνο μερικοί, να φυλάνε τις Θερμοπύλες, και δέχονται και απειλές.

Και δεν είναι ότι δεν κάναμε τίποτα, όλα σας τα είπαμε. Τα ψέματα, τις αλήθειες, τα γεγονότα. Πώς κάποιους μας τους κάψαν ζωντανούς, πως ορισμένα και πολύ συγκεκριμένα στοιχεία δεν δίνονται και δεν θα δοθούν ποτέ. Όλα σας τα έχουμε πει, με όλους τους πιθανούς τρόπους.

Το ξέρω, στους δρόμους δε θα βγείτε, και ούτε θα τρεντάρει αύριο το #Τέμπη_έγκλημα #Τέμπη_δολοφονία #Τέμπη_δικαιοσύνη

Σας το ζήτησα από την πρώτη μέρα, να μην το κάνετε αυτό, αλλά τελικά ο αδερφός μου έγινε ακόμη ένας αριθμός για εσάς.

Αλλά ξέρετε κάτι; Οι αριθμοί μπορεί να αλλάξουν, είναι οι ιστορίες, τα πρόσωπα και τα ονόματα που μένουν ίδια.

Hasta la justicia siempre carajo».

class="twitter-tweet">

Τι έγινε? Τα ξεχάσατε τα Τέμπη?

Αύριο, 6 μήνες μετά, δεν θα έχει πορείες, δεν θα έχει συμβολικές δράσεις και απεργίες απέναντι σε αυτήν την εγκληματική κυβέρνηση της οποίας τα ψέματα καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο απο την πραγματικότητα.
Φαντάζομαι ότι για πολλά κόμματα όλες…

— Βαγγέλης Βλάχος | Evan Vlachos (@EvanVlacho) August 27, 2023 async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

Ενώ από την πλευρά της η Κατερίνα Βουτσινά, επίσης αδερφή θύματος, και αυτή μέσω του "X" σημείωσε:

«Σήμερα τελέστηκε το μνημόσυνο του δολοφονημένου αδερφού μου, που έχασε βάναυσα και βίαια , αποτρόπαια τη ζωή του. Μαζί με άλλες ψυχές. Είδα τη μητέρα μου να ακροβατεί μεταξύ ζωής και θανάτου.

Όπως και εγώ, βλέποντας από τότε που είδα 21 φωτογραφίες του "μετά" όπως και το ιατροδικαστικό πόρισμα. Πολτοποίηση κεφαλής. Δεν θα σταματήσω να αναφέρω αλήθειες και όταν ξεκινήσει το δικαστήριο μέλημα θα είναι η διάδοση της αλήθειας».

 class="twitter-tweet"><p lang="el" dir="ltr">1.Σήμερα τελέστηκε το μνημόσυνο του δολοφονημένου αδερφού μου, που έχασε βάναυσα και βίαια , αποτρόπαια τη ζωή του.Μαζί με άλλες ψυχές.Είδα τη μητέρα μου να ακροβατεί μεταξί ζωής και θανάτου.

Όπως και εγώ, βλέποντας από τότε που είδα 21 φωτογραφίες του "μετά"; όπως και το…</p>&mdash; katerina voutsina (@katerinavoutsi5) <a href="https://twitter.com/katerinavoutsi5/status/1695443929460519273?ref_src=twsrc%5Etfw">August 26, 2023</a></blockquote>  async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ