Δημοσιογράφος απαντά πως η λογοκρισία δεν είναι λογοκρισία απέναντι στην Δ. Κουτσούμπα! (video)

Η αγάπη του για την Λίνα Μενδώνη ξεπερνά την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου κλάδου.

Δημοσιογράφος απαντά πως η λογοκρισία δεν είναι λογοκρισία απέναντι στην Δ. Κουτσούμπα! (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μια από τις πιο μαύρες στιγμές της Ελληνικής Δημοσιογραφίας χάρισε ο δημοσιογράφος Στ. Ζαχαρός, ο οποίος απάντησε πως δεν θεωρεί λογοκρισία ένας δημοσιογράφος να χάσει την δουλειά του επειδή έφερε καλεσμένο που δεν άρεσε στο αφεντικό, γιατί... μπορεί να βγει στο youtube! Μια δήλωση-ροχάλα στα μούτρα κάθε Έλληνα δημοσιογράφου που απολύθηκε επειδή έγραψε αυτό που θεωρούσε σωστό και αληθές.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, αρχικά υπερτίμησε τις ικανότητές του καλώντας την Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στην εκπομπή του για να μιλήσουν για τις κλοπές στο Βρετανικό Μουσείο, αλλά και την επιστροφή των αρχιτεκτονικών γλυπτών του Παρθενώνα. Αν έμενε εκεί θα ήταν όλα καλά, αλλά προσπάθησε να ρωτήσει την Δέσποινα Κουτσούμπα με μια απλότητα πως από τις διακοπές του παρακολούθησε «μια τεράστια κόντρα με την κυρία Μενδώνη και ένα κτίριο» και γιατί επιμένουν σε αυτό το κτίριο και γιατί είναι τόσο σημαντικό για αυτούς!

Η Δέσποινα Κουτσούμπα προσπάθησε να «εξηγήσει» στον δημοσιογράφο (μια χαρά ήξερε τι έλεγε, προσπαθούσε να υποβαθμίσει το ζήτημα) πως η απόφαση για την έξωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων ήταν στην βάση της διαφωνίας του Υπουργείου Πολιτισμού με την εκδήλωση για το Ναυάγιο της Πύλου και πως αυτό συνιστά λογοκρισία. Εκεί ο δύσμοιρος δημοσιογράφος -που πήγε για μαλλί και οκ δεν βγήκε κουρεμένος, καραφλός είναι- εξοπλίστηκε με alt right επιχείρημα λέγοντας πως «Δεν είναι λογοκρισία γιατί δεν σας απαγορεύει να λέτε αυτά που θέλετε, το κτίριο σας παίρνει!».

Τι τα ήθελε ο καψερός; Τότε η Δέσποινα Κουτσούμπα τον ρώτησε, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να καταλάβει αν ο δημοσιογράφος κάθεται ευτυχισμένος στην θέση 107 της Ελευθερίας του Τύπου, το εξής: Αν αύριο έρθει κάποιος και σας πει: «Διαφωνώ με την απόφασή σου να φέρεις στην εκπομπή σου την Δέσποινα Κουτσούμπα και σου κόβω την εκπομπή, αυτό δεν συνιστά λογοκρισία;».

Ο δημοσιογράφος με το μεγαλύτερο θράσος του κόσμου απάντησε πως «Όχι, Μπορώ να βγω στο youtube και να λέω ό,τι θέλω» και αμέσως μετά πήγε να αλλάξει συζήτηση πως οι συνδικαλιστές στάθηκαν ενάντια στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων. Για να φάει νέα τάπα από την Δέσποινα Κουτσούμπα, καθώς κάποιοι από τους υπογράφοντες είναι υπόδικοι για κακουργήματα!

Λυπούμαστε πολύ για αυτό που τράβηξε η κυρία Κουτσούμπα, με έναν δημοσιογράφο πιο κυβερνητικό και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να χρησιμοποιεί alt right διαλεκτική λέγοντας ψέματα και υποβαθμίζοντας την νοημοσύνη του τηλεοπτικού κοινού και είμαστε περήφανοι για τις απαντήσεις της.
Μετά από όλο αυτό θα έπρεπε κάποιος να του παραδώσει ένα βραβείο Mendonitzer με την τσιμεντωμένη Ακρόπολη σε κλίμακα 1/10 να το κοιτάει και να νιώθει όμορφα.

Προσωπικά επαγγελματίες σαν τον κύριο Ζαχαρό με κάνουν να ντρέπομαι που δημοσιογράφοι διαστρεβλώνουν λέξεις που γνωρίζουμε τόσο καλά και ειδικά λέξεις που πονάνε την ελληνική δημοσιογραφία.
Ντραπείτε και εσείς μαζί μας περίπου από το 13ο λεπτό του παρακάτω βίντεο.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ