Για 12η ημέρα χωρίς πόσιμο νερό ο Βόλος

200.000 κάτοικοι στον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή παραμένουν χωρίς νερό. Μια κατάσταση που θα παραμείνει έτσι για τουλάχιστον 20 μέρες ακόμη. 

Για 12η ημέρα χωρίς πόσιμο νερό ο Βόλος
ΠΡΟΒΟΛΗ

Συνεχίζει να μετρά πληγές η Θεσσαλία, με τα προβλήματα ύδρευσης να ταλαιπωρούν ακόμα τους κατοίκους του Βόλου, όπου για 12η συνεχόμενη ημέρα δεν υπάρχει πόσιμο νερό. 

Στον Βόλο, οι καθημερινές ανάγκες των περίπου 200.000 κατοίκων γίνεται όλο ένα και πιο δύσκολη, καθώς εδώ και δώδεκα ημέρες δεν υπάρχει πόσιμο νερό ούτε στα σπίτια ούτε και στις επιχειρήσεις.

Η ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου, σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ, προσπαθούν να αποκαταστήσουν την υδροδότηση με πόσιμο νερό, αλλά η πλήρης σχεδόν καταστροφή του συστήματος άντλησης και διανομής κάνει την κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη.

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ανακοίνωσε χθες (Παρασκευή 15/09)  σε συνέντευξή του ότι το καθαρό πόσιμο νερό θα τρέξει ξανά στις βρύσες μετά από περίπου ένα 20ήμερο.

Παράλληλα, τεχνικά συνεργεία καθαρίζουν τον χείμαρρο Κραυσίδωνα αφού η κοίτη του ανέβηκε πάνω από ένα μέτρο, εξαιτίας των φερτών υλών και των τεραστίων ποσοτήτων πέτρας που κατέβασε από το Πήλιο.

Κλειστά τα σχολεία σε Μαγνησία και Θεσσαλία

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία γενικότερα δεν θα λειτουργήσουν ούτε την προσεχή εβδομάδα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Επίσης, ζητήθηκε από το Κοινωφελές Ίδρυμα Λασκαρίδη να διατεθεί το σκάφος Typhoon που κινείται στο Αιγαίο και περισυλλέγει απορρίμματα στη θάλασσα, να μετακινηθεί στον Παγασητικό και να συλλέξει τους χιλιάδες τόνους φερτών υλών που υπάρχουν στην επιφάνεια του κλειστού κόλπου και στις ακτές.

Η αγωνία για το επίπεδο των νερών της λίμνης Κάρλας συνεχίζεται, παρόλο που έχει σταματήσει να ανέρχεται η στάθμη των νερών και να απειλούνται τα παρακάρλια χωριά και κωμοπόλεις.

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ