Δημήτρης Λιγνάδης: 17 Νοεμβρίου ξεκινάει η δίκη στο Εφετείο

Ο Δημήτρης Λιγνάδης καταδικάστηκε τον Ιούλιο του 2022, αλλά αφέθηκε ελεύθερος. Μήπως ήρθε η ώρα να αποδοθεί δικαιοσύνη;

Δημήτρης Λιγνάδης: 17 Νοεμβρίου ξεκινάει η δίκη στο Εφετείο
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στις 17 Νοεμβρίου ξεκινάει η δίκη σε δεύτερο βαθμό του καταδικασμένου Δημήτρη Λιγνάδη, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου των Αθηνών, δεκαέξι μήνες μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης καταδικάστηκε πρωτόδικα σε κάθειρξη 12 ετών για τον βιασμό δύο 17χρονων αγοριών το 2015. 

Για τον βιασμό ενήλικου το 2018 ο Δημήτρης Λιγνάδης αθωώθηκε ομόφωνα, ενώ για τον βιασμό ενός 16χρονου το 2011, αθωώθηκε κατά πλειοψηφία.

Το δικαστήριο είχε αποφασίσει να χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του κατηγορουμένου και έτσι ο Δημήτρης Λιγνάδης αποφυλακίστηκε με την επιβολή όρων, την επομένη της ολοκλήρωσης της δίκης, μετά από 17 μήνες προσωρινής κράτησης.

Η απόφαση του δικαστηρίου να αναστείλει την έκτιση της ποινής του είχε προκαλέσει θυελλώδεις αντιδράσεις. Λίγες μέρες μετά την ετυμηγορία, η Εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση κρίνοντας ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με μεγαλύτερη ποινή, καθώς και να δικαστεί εκ νέου για την τρίτη κατηγορία βιασμού ανηλίκου.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό θα κρίνει αν είναι βάσιμη η έφεση που ασκήθηκε από την Εισαγγελέα Εφετών και αν τελικά ο Δημήτρης Λιγνάδης πρόκειται να καταδικαστεί σε βαρύτερη ποινή που θα τον οδηγήσει και πάλι στη φυλακή.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ