Ηράκλειο: Εκκενώθηκε η κατάληψη Ευαγγελισμού μετά από 21 χρόνια

Ακόμη μια επίθεση της ΕΛΑΣ σε έναν χώρο που ανθίζει η αντίσταση, η αυτοοργάνωση και η αλληλεγγύη. Ακόμα μια επίθεση του κράτους στον κόσμο του αγώνα. Όμως οι ιδέες δεν εκκενώνονται.

Ηράκλειο: Εκκενώθηκε η κατάληψη Ευαγγελισμού μετά από 21 χρόνια
ΠΡΟΒΟΛΗ

Επίθεση δέχτηκε ακόμα μια φορά ένας αυτοδιαχειριζόμενος χώρος, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο, όταν, τα ξημερώματα του Σαββάτου 30/09, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν την Καταληψη Ευαγγελισμού, ένας χώρος που λειτουργεί εδώ και 21 χρόνια. 

Εντός του κτηρίου βρίσκονταν 10 άτομα τα οποία συνελήφθησαν, ενώ ένας ακόμη συνελήφθη έξω από το κτήριο, μετά από ανθρωποκυνηγητό.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, ένας από τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο κατέφυγε στην ταράτσα και λόγω του κυνηγητού από την αστυνομία, έπεσε από ύψος περίπου 12 μέτρων. Αν και αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, εντούτοις οι αστυνομικοί τον πήραν με σπασμένα κάτω άκρα στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου όπου συνεχίστηκε η διαδικασία της ανάκρισης παρά τους αφόρητους πόνους και τις διαμαρτυρίες του.

«Από θαύμα ζει και δεν έμεινε παράλυτος. Το βασανιστήριο του όμως συνεχίστηκε καθώς είχε την ατυχία να πέσει σε βάρδια γιατρού από το Βενιζέλειο που προσπάθησε να κουκουλώσει την υπόθεση, ξαναστέλνοντας τον πίσω στην Αστυνομική διεύθυνση», γράφει αυτόπτης μάρτυρας του σοβαρού τραυματισμού φοιτητή στο στο mpalothia.net, μετά την αστυνομική επέμβαση για την εκκένωση της κατάληψης του Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Όπως καταγγέλλει η Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας, στη διαδικασία της σύλληψης η αστυνομία βασάνισε τους συλληφθέντες ενώ το ίδιο πρωί έπνιξε στα χημικά μι αολόκληρη γειτονιά, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας. 

Μάλιστα, ένας αστυνομικός επιβεβαίωσε, μέσω ανάρτησής του, την βαρβαρότητα και την μανία με την οποία εκκένωσαν την κατάληψη. 

Ο εν λόγω αστυνομικός φωτογραφήθηκε έξω από τη σφραγισμένη πόρτα του κτιρίου της κατάληψης του Ευαγγελισμού, ανάρτησε τη φωτογραφία και έγραψε:

«Η διμοιρία μου τα κατάφερε πετάξαμε μετά από 22 χρόνια τους άπλυτους από τον Ευαγγελισμό στο Ηράκλειο. Γαμώ τα σπίτια σας βρωμιάρηδες, η πόλη είναι δική μας. Καρκίνος στα σπίτια σας».

Η ανάρτηση του προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, η οποία τον οδήγησε σε νέα ανάρτηση για να δικαιολογήσει την χυδαιότητα, αναφέροντας ότι έπεσε θύμα χάκινγκ του προσωπικού του λογαριασμού και σημειώνοντας ότι η αλήθεια θα αποκατασταθεί, χωρίς να εξηγεί πώς ανέκτησε ξανά τους κωδικούς του λογαριασμού του.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης προχώρησε σε ΕΔΕ και στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως «σχηματίζεται ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης». Αναφέρεται ακόμα: «όπως προέκυψε κατά δήλωση των αστυνομικών οι προσωπικοί τους λογαριασμοί έχουν παραβιαστεί από άγνωστο δράστη και ως εκ τούτου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Μετά την αστυνομική εισβολή ξεκίνησαν εργασίες σφράγισης του κτιρίου, το οποίο παραμένει υπό ασφυκτική αστυνομική περιφρούρηση υπό τον φόβο ανακατάληψης, όπως έχει γίνει και στην κατάληψη Rosa Nera στα Χανιά η οποία επαναλειτουργεί κανονικά.

Με αφορμή την εκκένωση της κατάληψης από δυνάμεις της Αστυνομίας, συλλογικότητες καλούν σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στις καταλλήψεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο, σήμερα Πέμπτη, 05.10. 

Στο Ηράκλειο, στις 19:00 στην Πλατεία Αγοράς

Στην Αθήνα, στις 18:00, στα Προπύλαια

Στην Θεσσαλονίκη, στις 19:00, στην Καμάρα

Cover Photo: Facebook - Αγωνιστικές Κινήσεις

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ