Κάλεσμα για διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ

Μια συγκέντρωση ως ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πολιτική και την εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας. 

Κάλεσμα για διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Συλλογικότητες, κόμματα της αριστεράς και αντιεξουσιαστικές ομάδες καλούν για συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πολιτική και την εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας. 

Η συγκέντρωση θα γίνει σήμερα (09/10), στις 19:00 το απόγευμα, έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, στο Παλαιό Ψυχικό.

Αντίστοιχα καλέσματα έχουν γίνει και για την Θεσσαλονίκη, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτηρίας την Τρίτη 10/10, στις 18:30 στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Ακολουθούν ορισμένα από τα καλέσματα

Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

«Αλληλεγγύη στη μαρτυρική Γάζα - Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής Αντίστασης - Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 7 Οκτώβρη, με μια αστραπιαία και καλά οργανωμένη στρατιωτική επιχείρηση, η Παλαιστινιακή Αντίσταση χτύπησε τους σιωνιστές μέσα στα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη, δίπλα στην Γάζα, προκαλώντας πανικό στους έποικους και πιάνοντας στην κυριολεξία στον ύπνο τον ισραηλινό στρατό.

Παλαιστίνιοι μαχητές γκρέμισαν σε διάφορα σημεία τον συνοριακό φράχτη, ανατίναξαν ισραηλινά άρματα μάχης και προωθήθηκαν μέσα στους ισραηλινούς οικισμούς που περιβάλλουν τη Γάζα. Εκεί κατέλαβαν αστυνομικά τμήματα, βάσεις του ισραηλινού στρατού και το συνοριακό πέρασμα του Ερέζ, σκοτώνοντας μεγάλο αριθμό ισραηλινών στρατιωτών, παίρνοντας απροσδιόριστο αριθμό όπλων και στρατιωτικών οχημάτων και συλλαμβάνοντας δεκάδες ισραηλινούς στρατιώτες και έποικους, τους οποίους μετέφεραν στη Γάζα. Οι ισραηλινοί αιχμάλωτοι πολέμου θα αποτελέσουν τμήμα συμφωνίας ανταλλαγής αιχμαλώτων μεταξύ σιωνιστών και Αντίστασης, που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση πολλούς από τις χιλιάδες παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους. Παράλληλα χιλιάδες ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα εναντίον ισραηλινών στόχων μέσα στο Ισραήλ, φτάνοντας μέχρι το Τελ Αβίβ.

Το Ισραήλ πανικόβλητο από τα πανίσχυρα χτύπηματα της Αντίστασης και από την ολοκληρωτική κατάρρευση του αφηγήματος της στρατιωτικής παντοδυναμίας που έχτιζε με κόπο μέχρι σήμερα, πιστό στη ναζιστικής έμπνευσης αρχή της συλλογικής ευθύνης, ξεκίνησε τους βομβαρδισμούς πολιτικών υποδομών στην Γάζα.

Ο λαός της Παλαιστίνης, για 75 χρόνια, έχει χύσει ποτάμια αίματος για την λευτερία του και είναι προετοιμασμένος να πολεμήσει για αυτή για όσο χρειαστεί. Η σιωνιστική οντότητα, όπως και κάθε δύναμη κατοχής και καταπίεσης, ούτε ήταν ούτε είναι σε θέση να πληρώσει το τίμημα ενός πολέμου, όταν αυτός δεν γίνεται από τα πιλοτήρια των μαχητικών αεροσκαφών με μαζικούς βομβαρδισμούς πολιτικών στόχων και δολοφονίες αμάχων».

Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΣΕΚΕ)

«Η απόφαση Νετανιάχου για χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας είναι μια φρικαλέα κλιμάκωση των Ισραηλινών εκκαθαρίσεων σε βάρος των Παλαιστίνιων. Όλο το προηγούμενο διάστημα, πολύ πριν από την τελευταία επιχείρηση της Χαμάς, οι δυνάμεις του Ισραήλ χτυπούν συστηματικά ό,τι έχει απομείνει από τα παλαιστινιακά εδάφη, καταπατώντας κάθε πρόσχημα συμφωνιών με την Παλαιστινιακή Αρχή. Τώρα, επιχειρούν ξανά να καταλάβουν τη Γάζα με πρόσχημα την "καταπολέμηση της τρομοκρατίας".

Η παλαιστινιακή αντίσταση δεν είναι "τρομοκρατία". Είναι αγώνας ύπαρξης ενός ηρωικού λαού ενάντια σε ένα ρατσιστικό κράτος-τρομοκράτη που θέλει να τον ξεριζώσει από τις εστίες του. Είναι χρέος του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς παντού να σταθεί στο πλευρό των Παλαιστίνιων ενάντια στο ισραηλινό απαρτχάιντ και τους ιμπεριαλιστές συμμάχους του.

Αυτό το καθήκον είναι ακόμη πιο επιτακτικό για εμάς εδώ, καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει σαν προτεραιότητα τον "άξονα" Ελλάδας-Ισραήλ που λειτουργεί σαν "μετόπισθεν" για τις ισραηλινές επιθέσεις και σαν "εμπροσθοφυλακή" για τις φιλοδοξίες του ελληνικού καπιταλισμού στην Ανατολική Μεσόγειο και τις ΑΟΖ.

Απαιτούμε να διακοπεί άμεσα κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, να κλείσουν οι αμερικάνικες βάσεις που συνεργάζονται με τις ισραηλινές επιθέσεις. Καλούμε όλες και όλους τους αγωνιστές/ριες του εργατικού κινήματος, της νεολαίας και της Αριστεράς να σταθούμε στο πλευρό των Παλαιστίνιων μέχρι τη νίκη. Για μια Παλαιστίνη ελεύθερη από τον Ιορδάνη μέχρι τη Μεσόγειο».

Ταξική Αντεπίθεση

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη- Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση - Θάνατος στον Σιωνισμό και τον Ιμπεριαλισμό - Κάτω ο πολεμοκάπηλος άξονας Ελλάδας Ισραήλ!

75 χρόνια από την υλοποίηση του ιμπεριαλιστικού σχεδίου για τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη γη τους, ο παλαιστινιακός λαός συνεχίζει να αντιστέκεται και να ματώνει, με τη μια γενιά να παραδίδει τη σκυτάλη στην άλλη, μέχρι την τελική νίκη, την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Διαχρονική πηγή έμπνευσης και ανεξάντλητη παρακαταθήκη για τους λαούς όλου του κόσμου που μάχονται την αποικιοκρατία, την κατοχή και τον ιμπεριαλισμό, η παλαιστινιακή αντίσταση βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με την πιο μεγάλη κλίμακας επίθεση εναντίον της των τελευταίων χρόνων. Από τις αρχές του 2023 και με την εκλογή της νέας ακροδεξιάς κυβέρνησης ( Νετανιάχου -Μπεν Γκβιρ) οι επιθέσεις "αφανισμού" εναντίον Παλαιστίνιων όλων των ηλικιών σε όλη την Παλαιστίνη (Ναμπλούς, Χεβρώνα, Ιεριχώ, Τζενίν, Γάζα) είναι συνεχείς. Τα παραδείγματα των επιθέσεων "αφανισμού" πολλά. Δολιοφθορές ισραηλινών εποίκων σε μαγαζιά Παλαιστινίων, πυροβολισμοί και βανδαλισμοί σε σπίτια, λιντσάρισματα, ενώ ταυτόχρονα ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπά αδιάκοπα με εισβολές, συλλήψεις, πυροβολισμούς από ελεύθερους σκοπευτές και επεμβάσεις σε στρατόπεδα προσφύγων, πυραυλικές επιθέσεις και βομβαρδισμούς με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες - ανάμεσά τους πολλά παιδιά.

Η κλιμάκωση της σιωνιστικής επιθετικότητας στην Παλαιστίνη ασφαλώς δεν είναι συμπτωματική. Αποτελεί έκφραση των αυξημένων αναγκών του ευρατλαντικού άξονα για θωράκιση της κρίσιμης αυτής γεωστρατηγικά ζώνης, σε μια συγκυρία που ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται. Ως τέτοια είναι αναπόφευκτο να έχει νέες κορυφώσεις, με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ, της ακροδεξιάς κυβέρνησης Νετανιάχου, να ομολογεί απροκάλυπτα ότι εξετάζει πιο «ριζικές και ριζοσπαστικές λύσεις».Όπως κάθε σιωνιστική επίθεση ωστόσο, έτσι και αυτή βρίσκει απέναντι της τη θέληση ενός ολόκληρου λαού να αντισταθεί. Βρίσκει απέναντι της τη θέληση ενός ολόκληρου λαού να ζήσει ελεύθερος στον τόπο του, ενός λαού που έχει εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές στις τάξεις του έτοιμους να κάνουν πράξη το «Ελευθερία ή Θάνατος» του νεκρού απεργού πείνας πολιτικού κρατούμενου Αντνάν, ενός λαού του οποίου ο αγώνας λιπαίνεται καθημερινά από τις θυσίες των αγωνιστών και των αγωνιστριών του»

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση

«Μετά από 75 χρόνια διαρκούς καταστροφής, διαρκούς "Νάκμπα", 75 χρόνια όπου το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, η ΕΕ, ο ΟΗΕ επιτίθενται άμεσα ή έμμεσα στο λαό της Παλαιστίνης, ο παλαιστινιακός λαός υψώνει ξανά το λάβαρο της Αντίστασης.

Τους τελευταίους μήνες, η πολιτική της μηδενικής ανοχής του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ ειναι ξεκάθαρη. Οι σιωνιστικές αυταρχικές πολιτικές έχουν οδηγήσει σε αλλεπάλληλα πογκρόμ εναντίον παλαιστινιακών οικισμών με διωγμούς, κατεδαφίσεις και εμπρησμούς σπιτιών, τόσο στη Δυτική Όχθη, όσο και σε άλλες περιοχές, ενώ εκατοντάδες είναι και οι εκτελέσεις αγωνιστών, αλλά και απλών κατοίκων, οι μαζικές συλλήψεις, αλλά και η γενικότερη αναβάθμιση του "αντιτρομοκρατικού" νομικού οπλοστασίου κατά της αντίστασης.

Πρόκειται ακριβώς για την επεκτατική αποικιοκρατική πολιτική του Ισραηλινού κράτους με τη συνυπογραφή του αντιδραστικού άξονα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που δολοφονεί όσους αντιστέκονται.

Μετά από τόσα χρόνια διαρκών εκτοπισμών, επιθέσεων, βομβαρδισμών και συνεχόμενων εποικισμών από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ οι μαχητές της Παλαιστίνης επιχειρούν από τα ξημερώματα στην ενδοχώρα του Ισραήλ με ένοπλες συγκρούσεις, μπαράζ εκτόξευσης ρουκετών, κατάληψη ισραηλινής βάσης και σημείων ελέγχου, με πρωτοφανείς απώλειες στον Ισραηλινό στρατό με δεκάδες νεκρούς, τραυματίες και αιχμαλώτους.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ βομβαρδίζει με αεροσκάφη την Γάζα, στοχοποιώντας αδιακρίτως αμάχους, και αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα, με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση αξιωματούχων ασφαλείας, κηρύσσοντας την έναρξη χερσαίων επεμβάσεων στα εδάφη της λωρίδας της Γάζας.

Η τοποθέτηση του ισραηλινού κράτους ως τοποτηρητή του δυτικού ιμπεριαλισμού και των αμερικάνικων επιδιώξεων στην ευρύτερη περιοχή, όλα αυτά τα χρόνια, ουσιαστικά οδήγησε στη συσσώρευση ειδεχθών εγκλημάτων κατά των λαών της περιοχής και δίκαιης λαικής οργής, με αποτέλεσμα την επίμονη αντίσταση-εξέγερση και τελικά την αντεπίθεση του παλαιστινιακού λαού. Και σε αυτη την εξέλιξη, ο αραβικός κόσμος φαίνεται να συνενώνεται δημιουργώντας όρους ευρύτερης ανάφλεξης στην περιοχή. Οι εκρηκτικές απελευθερωτικές δυνάμεις που ξεσπούν αυτή τη στιγμή στα αραβικά εδάφη, οι ασύμμετρες συγκρούσεις και ο άτακτος πόλεμος μάζι με τη φαινομενική σύμπλευση κρατών και λαών της περιοχής, (Λίβανος, Ιράν, πολεμική ετοιμότητα Αιγύπτου, Χεζμπολάχ), δημιουργούν το πλαίσιο γενικευμένων μεταβολών και αλλαγών.

Από την άλλη, η Δύση ,που όλα τα προηγούμενα χρόνια -αν δεν ήταν άμεσος συνεργός- σιωπούσε εκκωφαντικά στα συνεχόμενα εγκλήματα του σιωνιστικού κρατους, αυτή τη στιγμή συστρατεύεται στη καταδίκη της Παλαιστινιακής αντίστασης, φανερώνοντας ότι ο πραγματικός φόβος των καπιταλιστών - ιμπεριαλιστών είναι η εικόνα του καταπιεσμένου που εξεγείρεται απέναντι στον καταπιεστή του, μία εικόνα που δικαιώνει την επιμονή στην αντίσταση, η οποία εδώ και λίγες ώρες δίνει δύναμη και ελπίδα στους λαούς όλου του κόσμου.

Απέναντι στη θανατοπολιτική του ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού και πλάι με τον παλαιστινιακό λαό που αυτή τη στιγμή σχηματοποιεί την έμπρακτη δυνατότητα των λαών να εξεγερθούν κόντρα στους δυνάστες τους, οι οργανωμένες ριζοσπαστικές δυνάμεις οφείλουν άμεσα να καταδικάσουν τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους και να σταθούν αλληλέγγυα στον λαό της Παλαιστίνης.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών απέναντι στη λαίλαπα του ιμπεριαλισμού και του καπιταλισμού».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ