Τα λιπάσματα κέρδισαν τον αγώνα. Τέλος στις ομαδικές απολύσεις

Λιπάσματα Καβάλας. Ο αγώνας τους ξεκίνησε το 2015. Δικαιώθηκε την εβδομάδα που πέρασε. Γιατί υπάρχουν και ιστορίες νίκης.

Τα λιπάσματα κέρδισαν τον αγώνα. Τέλος στις ομαδικές απολύσεις
ΠΡΟΒΟΛΗ

Γράφει η Αρετή Ξενικάκη

Οι 115 απολυμένοι εργαζόμενοι των λιπασμάτων Καβάλας βγήκαν νικητές στον δικαστικό τους αγώνα. Η απόφαση του Εφετείου σηματοδοτεί την ολοκληρωτική νίκη κατά των ομαδικών απολύσεων, καθώς αποτελεί δεδικασμένο και τις υπόλοιπες ομαδικές απολύσεις στα Λιπάσματα Καβάλας.

Η πολύχρονη υπόθεση, ξεκίνησε το 2015 από το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων να αντιδράσουν στην μετατροπή των αορίστου χρόνου συμβάσεων τους σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Με ψέματα, ψεύτικες μηνύσεις και ψευδείς μαρτυρίες, απολύθηκαν 180 εργαζόμενοι χωρίς να τηρήσει η επιχείρηση τις νομικές υποχρεώσεις αποζημίωσης. Οι εργαζόμενοι και το σωματείο κυνήγησαν την υπόθεση και από την πρώτη απόφαση του δικαστηρίου τον Αύγουστο του 2023, που όρισε 133, επαναπροσλήψεις ολοκληρώθηκε τώρα με άλλες 115.

«Οριστικά άκυρες οι απολύσεις μας! Αυτό για το οποίο τόσα χρόνια φωνάζουμε, έρχεται με την απόφαση του Εφετείου να κατοχυρωθεί» Ο πολυετής αγώνας, από το 2015, απέδωσε καρπούς και δικαιώθηκαν οι άδικα απολυμένοι εργαζόμενοι.

Η επιχείρηση υποχρεούται να προχωρήσει σε επαναπροσλήψεις των 115 εργατών και να δοθούν μισθοί υπερημερίας και αποζημιώσεις ηθικής βλάβης, σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου Θράκης. 

Στον απόηχο του νέου βάρβαρου εργατικού νομοσχεδίου, η νίκη αυτή, αποτελεί φάρο ελπίδας για τα εργασιακά δικαιώματα. Τέλος στην εκμετάλλευση από εργοδότες, όλοι μαζί στον αγώνα της δικαίωσης.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ