Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία: «Αλληλεγγύη στη 16χρονη αντιφασίστρια» (φωτορεπορτάζ)

Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία στην πλατεία Συντάγματος. Για τον ξυλοδαρμό της 16χρονης, που θα μπορούσε να είναι συμμαθήτριά τους, φίλη τους. Θύμα αστυνομικής βίας, με αποτέλεσμα να υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία: «Αλληλεγγύη στη 16χρονη αντιφασίστρια» (φωτορεπορτάζ)
ΠΡΟΒΟΛΗ

ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΑΡΙΑ ΓΑΛΑΤΗ

«Καμία ανοχή στη βία των ΟΠΚΕ» και «Αλληλεγγύη στη 16χρονη αντιφασίστρια» έγραφαν τα πανό, στη συγκέντρωση διαμαρτυρία στο πλαίσιο πανελλαδικής ημέρας δράσης για την ανήλικη.

Η Συνέλευση Αλληλεγγύης στο κάλεσμά της αναφέρει ότι «το Σάββατο 28 Οκτώβρη στην πλατεία Νέου Ηρακλείου διοργανώθηκε αντιφασιστική συναυλία στο πλαίσιο των καλεσμάτων ενάντια στη φασιστική φιέστα της 10ετούς επετείου της 1ης Νοέμβρη (εκτέλεση 2 μελών της ΧΑ από τις Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις). Κατά τη διάρκεια της συναυλίας ομάδα αντιφασιστ(ρι)ών πραγματοποίησε περιπολία στους δρόμους του Ν. Ηρακλείου. Στο τέλος της περιπολίας η ομάδα διασταυρώθηκε με αυτοκίνητα της ΟΠΚΕ».

«Οι μπάτσοι δίχως τη παραμικρή αφορμή και ενώ ήταν ξεκάθαρο πως η ομάδα δεν είχε διάθεση συμπλοκής μαζί τους, επιτέθηκαν στο σώμα διαλύοντάς το, τραυματίζοντας βαριά τη 16χρονη Βασιλική, στέλνοντάς την στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση».

Μέσω της δικηγόρου Άννυς Παπαρούσου, η μητέρα της 16χρονης του περιστατικού ξυλοδαρμού στο Νέο Ηράκλειο της 28ης Οκτωβρίου δημοσιοποίησε τα παρακάτω:

«Το Σάββατο 28/10/2023 και ενώ βρισκόμουν στην εργασία μου, ενημερώθηκα από μία φίλη της κόρης μου ότι το παιδί βρίσκεται χτυπημένο στο νοσοκομείο. Έφυγα για εκεί και κατά τη διαδρομή είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πατέρα του παιδιού, τον οποίο είχαν καλέσει από το νοσοκομείο οι γιατροί βρίσκοντάς τον μέσω του κινητού τηλεφώνου του παιδιού και τον είχαν ενημερώσει ότι βρίσκεται στα επείγοντα.

Φτάνοντας στο νοσοκομείο κατά τις 12:10 στα επείγοντα, είδα απ' έξω τεράστια αστυνομική δύναμη (ΟΠΚΕ) και μπαίνοντας στο νοσοκομείο υπήρχε στα επείγοντα αστυνομικός της ασφάλειας, ο οποίος με ενημέρωσε ότι είναι εκεί για να μάθει για την υγεία της και ότι δεν υπάρχει το ενδεχόμενο σύλληψης για το παιδί, κάτι το οποίο μου διαβεβαίωσε και ο επόμενος αστυνομικός της ασφάλειας που ήρθε όταν αποχώρησε ο πρώτος. Κατά τις πρωινές ώρες και ενώ το παιδί είναι στην εντατική ήρθαν δύο αστυνομικοί για να μας ανακοινώσουν τη σύλληψη του παιδιού με κατηγορίες που με το σταγονόμετρο και μασώντας τα λόγια του και τρώγοντας τα χείλια του μας ανέφερε μαζί με το ότι κρίνανε ότι από το ντύσιμό της ήταν σε ομάδα ατόμων που είχαν επιτεθεί σε αστυνομικούς την ώρα του περιστατικού ενώ την ίδια στιγμή ο ίδιος μας έλεγε ότι η πρώτη εικόνα που είχαν οι αστυνομικοί από το παιδί ήταν να είναι πεσμένο χωρίς τις αισθήσεις του. Όταν τον ρώτησα πώς γίνεται να κατηγορείτε ένα παιδί που εσείς βρίσκετε χωρίς τις αισθήσεις του και εσείς οι ίδιοι λέτε ότι απλά βρήκατε έτσι και βοηθήσατε, έπειτα από λίγες ώρες να το κατηγορείτε, μου απάντησε το ίδιο περί ενδυμασίας με μαύρα ρούχα που μοιάζει στην ομάδα που επιτέθηκε.

Το παιδί αφού έκανε και δεύτερη αξονική, μπήκε σε μονάδα ΜΑΦ όπου παρέμεινε κάποιες μέρες τις πρώτες εκ των οποίων δίχως επαφή με το περιβάλλον. Μετά τις πρώτες μέρες και αφού το παιδί είχε ανακτήσει μια πρώιμη επαφή με το περιβάλλον, κυκλοφορούσε στο νοσοκομείο και μάλιστα το λέγανε στο ίδιο το παιδί ότι θα πάρει εξιτήριο. Αρκετοί γιατροί ενημέρωναν πως τα ευρήματα δείχνουν ότι είναι θύμα ξυλοδαρμού. Αλλά και το ιατροδικαστικό πόρισμα εκεί παραπέμπει όπως μάθαμε έπειτα. Άξιο απορίας είναι το γεγονός ότι ο διευθυντής της ΜΑΦ απέφευγε συνεχώς να με ενημερώσει και σε μια επαφή μαζί του είπε ότι δεν θα του κάνουμε το νοσοκομείο τσίρκο και ότι δεν μιλάει με τον κάθε τυχόντα (τη μητέρα του παιδιού). Όπως και ο θεράπων ιατρός δεν ήρθε ο ίδιος να ενημερώσει για την πορεία της υγείας του παιδιού με το εξιτήριο αλλά αντ' αυτού με ενημέρωσε ένας μαθητευόμενος ιατρός. Αμέσως μετά εμφανίστηκε όμως για να πει ότι δεν θα μιλήσει με την αστυνομία (τμήμα ανθρωποκτονιών) και ότι έχει ήδη μιλήσει με τον δικηγόρο του προκειμένου παρουσία του και με χαρτί εισαγγελέα να το κάνει.

Το παιδί εξετάστηκε, αφότου πήρε εξιτήριο, από τον νευροχειρουργό κ. Παπανικολάου που κι αυτός καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα.

Αυτήν τη στιγμή το παιδί αναρρώνει στο σπίτι του και θα χρειαστεί καιρός για να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους και με όποιον τρόπο είναι δίπλα μας σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση και περιμένουμε την ελληνική δικαιοσύνη να συμβάλει τα μέγιστα ώστε να βρεθούν οι δράστες αυτής της απροκάλυπτης (δολοφονικής) επίθεσης στο παιδί.

Παρακαλούμε για άλλη μια φορά να μη δημοσιεύονται στοιχεία του παιδιού. Ούτε καν αρχικά ή το μικρό του όνομα. Παρακαλούμε όχι άλλες πλαστές ή ψεύτικες ειδήσεις».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ