Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος για κακούργημα χωρίς ελαφρυντικά

O Στάθης Παναγιωτόπουλος κρίθηκε ένοχος για κακούργημα για την υπόθεση revenge porn 

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος για κακούργημα χωρίς ελαφρυντικά
ΠΡΟΒΟΛΗ

Για κακούργημα κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος καταδικάστηκε για την υπόθεση revenge porn, μετά από την καταγγελία πρώην συντρόφου του, ότι δημοσιοποίησε υλικό με προσωπικές στιγμές της, μέσω του διαδικτύου, κατ’ εξακολούθηση.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών από το τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης. Η Εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του για κακούργημα.

Κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, το δικαστήριο αναβάθμισε την επίδικη πράξη σε κακούργημα (από πλημμέλημα), κρίνοντας ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε με σκοπό να επιφέρει βλάβη στην παθούσα.

Οι δικαστές δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό, ενώ αποφάσισαν να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής ενόψει του Εφετείου, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ.

Η παραπάνω υπόθεση - η πρώτη από τις τρεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, με κοινό ποινικό αντικείμενο - έφτασε στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ύστερα από διαδοχικές εφέσεις κατά της προηγούμενης απόφασης του Πλημμελειοδικείου με την οποία ο 60χρονος είχε καταδικαστεί σε πενταετή φυλάκιση, με αναστολή, (και επιπλέον χρηματική ποινή ύψους 10.000 ευρώ).

Μεταξύ αυτών που είχαν ασκήσει έφεση ήταν ο εισαγγελέας, με το σκεπτικό ότι το συγκεκριμένο αδίκημα (παραβίαση προσωπικών δεδομένων, κατ’ εξακολούθηση) θα έπρεπε να αναβαθμιστεί στην κακουργηματική του μορφή, όπως κι έγινε.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η προηγούμενη απόφαση ακυρώθηκε.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ