Πρώτη έκθεση πεπραγμένων της ΕΥΠ με το Προσφυγικό στην κορυφή – Απουσιάζουν οι υποκλοπές!

Στην πρώτη ετήσια έκθεση πεπραγμένων της ΕΥΠ, παρακολουθούμε το Προσφυγικό να βρίσκεται στην κορυφή της «επικινδυνότητας» για την «Εθνική Ασφάλεια», αλλά να απουσιάζουν παντελώς οι υποκλοπές και το Predator! 

 

Πρώτη έκθεση πεπραγμένων της ΕΥΠ με το Προσφυγικό στην κορυφή – Απουσιάζουν οι υποκλοπές!
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στην πρώτη ετήσια έκθεση πεπραγμένων της ΕΥΠ, το Προσφυγικό βρίσκεται στην κορυφή της «επικινδυνότητας» για την «Εθνική Ασφάλεια», αλλά απουσιάζουν παντελώς οι υποκλοπές και το Predator

Γίνονται μόνο πλάγιες αναφορές που αφορούν τις «μεταρρυθμίσεις» για τις παρακολουθήσεις. Με λίγα λόγια η έκθεση είναι μια κυβερνητική μπροσούρα, πυο ταυτόχρονα δαινομοποιεί τους πρόσφυγες.

Σε κάθε πτυχή της έκθεσης ο εχθρός είναι οι πρόσφυγες και οι ΜΚΟ

Κοινώς παρονομαστής όλων των πεπραγμένων της ΕΥΠ είναι το Προσφυγικό. «Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης της Ανθρωπιάς και Παρακολουθήσεων» θα έπρεπε να ονομάζεται.

Η υπηρεσία θεωρεί πως στις εγκληματικές ομάδες που παρακολουθεί, στα ζητήματα τρομοκρατίας και βίαιου εξτρεμισμού και για την παράνομης μετανάστευσης σε όλα ο εχθρός είναι οι πρόσφυγες και οι ΜΚΟ.

Η πρώτη ετήσια έκθεση προτεραιοτήτων και τομέων δράσης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

Οι έξι ενότητες στις οποίες αναφέρεται η έκθεση είναι οι εξωτερικές απειλές, οι κατασκοπευτικές δράσεις, η τρομοκρατία και ο βίαιος εξτρεμισμός, η παράνομη μετανάστευση, το οργανωμένο έγκλημα και η Κυβερνοασφάλεια και οι νέες τεχνολογίες.

Οι μοναδικές αναφορές στο ζήτημα των υποκλοπών δεν αναφέρουν τις πράξεις και τις παραλείψεις της ΕΥΠ, αλλά τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης!

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα ζητήματα για την παρακολούθηση. Αντιγράφοντας από την έκθεση Γυμνασίου την οποία η ΕΥΠ αποκαλεί «έκθεση προτεραιοτήτων και τομέων δράσης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών» έχουμε τις εξής αναφορές:

 (…)

Επίσης, αυστηροποιήθηκε το πλαίσιο για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών με την εμπλοκή δύο (2) ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών στη διαδικασία, ενώ εξειδικεύθηκε νομοθετικά ο όρος «εθνική ασφάλεια».

Περαιτέρω, ειδικά για την άρση του απορρήτου που αφορά πολιτικά πρόσωπα, απαιτείται διαπίστωση άμεσης και εξαιρετικά πιθανής διακινδύνευσης της εθνικής ασφαλείας και άδεια του Προέδρου της Βουλής, ενώ έπειτα από τρία χρόνια ο πολίτης μπορεί να ζητήσει τη γνωστοποίηση του σε βάρος περιοριστικού μέτρου, (δηλ. της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών για λόγους εθνικής ασφάλειας), υπό την προϋπόθεση ότι δεν διακυβεύεται ο σκοπός για τον οποίο αυτό διατάχθηκε.

Ως «λόγοι εθνικής ασφαλείας» ορίζονται πλέον οι λόγοι που συνάπτονται με την προστασία των βασικών λειτουργιών του κράτους και των θεμελιωδών συμφερόντων των Ελλήνων πολιτών, όπως, ιδίως, λόγοι σχετικοί με την εθνική άμυνα, την εξωτερική πολιτική, την ενεργειακή ασφάλεια και την κυβερνοασφάλεια

Τέλος, απαγορεύτηκε η διακίνηση λογισμικών και συσκευών παρακολούθησης, με την χρήση αυτών από ιδιώτες να μετατρέπεται σε κακούργημα και την εμπορία και απλή κατοχή να χαρακτηρίζονται ως πλημμελήματα. Επιπλέον, τα κακόβουλα λογισμικά και οι συσκευές παρακολούθησης καταγράφονται σε ειδικό κατάλογο, ενώ οι όροι τυχόν προμήθειας λογισμικών παρακολούθησης από το Δημόσιο θα πρέπει να καθοριστούν νομοθετικά.

Ουσιαστικά η ΕΥΠ διαφημίζει το κυβερνητικό έργο που δεν έχει την παραμικρή σχέση με το έργο της, ενώ αναφέρει και ως θετικό πως ένας παρακολουθούμενος, μπορεί μετά από τρία χρόνια να ζητήσει ενημέρωση για την παρακολούθησή του… Αν γνωρίζει πως τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ!

Οι εχθροί είναι οι πρόσφυγες - Ο συστημικός ρατσισμός στα καλύτερά του

Το προσφυγικό βρίσκεται σχεδόν σε κάθε κεφάλαιο της έκθεσης. Στην πρώτη ενότητα που τιτλοφορείται Εξωτερικές Απειλές, δεν αναφέρεται ευθέως, αλλά τονίζεται η συνδρομή της Αστυνομία και του Λιμενικού στις «εθνικά ευαίσθητες περιοχές».

Στην ενότητα τρομοκρατία και βίαιος εξτρεμισμός αναφέρονται τρομοκρατικές οργανώσεις συνδεόμενες με το Ισλαμικό Κράτος. Κάτι απόλυτα έωλο καθώς το ισλαμικό κράτος έχει πολεμηθεί ακόμα και από κατονομαζόμενες ως τρομοκρατικές οργανώσεις καθώς είναι ακραίο ακόμα και για άλλες ομάδες.

Εκεί στοχοποιείται η τζιχαντιστική προπαγάνδα στον χώρο του διαδικτύου, θέλοντας να στοχοποιήσουν στην πράξη τις πλατφόρμες στο Telegram που αναφέρουν δράσεις ομάδων όπως η Χαμάς και η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ.

Στις εκτρεμιστικές ενέργειες περιλαμβάνει στον αναρχικό και τον ακροδεξιό χώρο σε μια καταφανή λογική της κυβερνητικής «θεωρίας των δύο άκρων», ενώ αναφέρει και ομάδες που δημιουργήθηκαν από το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Αν η ΕΥΠ θεωρεί τρομοκράτες τους γραφικούς μπαρμπάδες των Θεματοφυλάκων του Συντάγματος, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό.

Παράλληλα ως Νο1 επιτυχία αναφέρουν τα δύο άτομα που παρουσιάστηκαν ως τρομοκράτες εναντίον του Ισραήλ που οργάνωναν επίθεση.

Κάτι για το οποίο δεν έχουμε καμία πληροφόρηση, πέραν του ότι κάποιος προσπαθούσε να τους πείσει να χτυπήσουν Ισραηλινούς στόχους και θα τους έδινε χρήματα.

Η ΕΥΠ αναφέρει πως δικάστηκαν και καταδικάστηκαν. Σε μια υπόθεση που γελάσαμε με το ρεζιλίκι της ΕΥΠ, αλλά δεν γελάσαμε καθόλου με την σύλληψη δύο τυχαίων ως τρομοκράτες.

Στο τέταρτο κεφάλαιο αναφέρεται ξεχωριστά η παράνομη μετανάστευση, όπου κατηγορούνται μετανάστες και ΜΚΟ. Εκεί υπάρχει αναφορά για παραπληροφόρηση από ξένους δρώντες, όπου ουσιαστικά η ΕΥΠ αναφέρεται στις αποκαλύψεις για τις παράνομες επαναπροωθήσεις. Αναφέρεται η περίπτωση της «Μικρής Μαρίας», όπου οι περισσότεροι πρόσφυγες και μάρτυρες, εν τέλει χάθηκαν, πήραν άσυλο και βρέθηκαν εκτός χώρας.

Ύστερα αναφέρεται ακόμα μια κατάπτυστη δικογραφία όπου αναφέρονται μέλη ΜΚΟ ως διακινητές, από τις συνήθεις περιπτώσεις που γελάει όλη η Ευρώπη με τις διάτρητες δικογραφίες. Τέλος αναφέρεται μια 3η επιτυχία με την «εξάρθρωση διεθνικού κυκλώματος».

Στο οργανωμένο έγκλημα, πάλι αναφέρεται το προσφυγικό και οι ομάδες διακινητών στις οποίες συχνά πυκνά βλέπουμε τους γενναίους της ελληνικής αστυνομίας. Στην πιο γραφική και από το ηλιοβασίλεμα στην Σαντορίνη έκθεση αναφέρεται το εξής:

«Οι πλέον επικίνδυνες μορφές του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα είναι η παράνομη διακίνηση μεταναστών, το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων, η λαθραία διακίνηση αγαθών, η εμπορία ανθρώπων και η δράση οργανωμένων εγκληματικών ομάδων που ελέγχουν τομείς και λειτουργούν με οργάνωση και δομή «μαφίας» (μαστροπεία, προστασία, εκβιασμοί, απαγωγές κ.ά.)».

Όπου η ΕΥΠ κάνει γαργάρα την Μαφία που πυροβολεί στόχους μέρα μεσημέρι σε όλη την Ελλάδα και αναφέρει ως Νο1 ζήτημα την παράνομη διακίνηση μεταναστών, όπου το αστυνομικό ρεπορτάζ  -επαναλαμβάνουμε- εμφανίζει πολύ πιο συχνά αστυνομικούς ως μέλη αυτών των μαφιών.

Αυτή είναι μια πρώτη ανάγνωση της πρώτης κωμικοτραγικής έκθεσης της ΕΥΠ, η οποία αναμένεται να διαφημιστεί ως διαφάνεια εκ μέρους της.

Ο γραφών είναι στην διάθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για την δεύτερη έκθεση, ώστε να είναι έστω σε επίπεδο έκθεσης τρίτης Λυκείου μπας και περάσουν σε καμιά σχολή.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ