Άστεγος με αναπηρία, στα 81 του χρόνια - Πολλοστή φορά απόπειρα έξωσης, χωρίς κανένα όριο

Τι χαρακτηρισμός υπάρχει άραγε για την κυβέρνηση που επιμένει να διώκει τους πιο αδύναμους με λύσσα;

Άστεγος με αναπηρία, στα 81 του χρόνια - Πολλοστή φορά απόπειρα έξωσης, χωρίς κανένα όριο
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μόλις τον προηγούμενο Μάιο, παρακολουθήσαμε την απόπειρα έξωσης στην οικογένεια 81χρονου ανάπηρου συνταξιούχου, στα Φλογητά Χαλκιδικής. 

Ο 81χρονος ήταν εγγυητής σε στεγαστικό δάνειο του γιου του, ο οποίος έμεινε άνεργος και δεν μπορούσε να πληρώνει τις δόσεις. Το σπίτι του 81χρονου εκπλειστηριάστηκε τον Δεκέμβριο για 150.001 ευρώ ενώ η πραγματική του αξία είναι μεγαλύτερη. 

Για ένα δάνειο, όπως λένε οι οικείοι, των 70.000, για το οποίο είχαν πληρώσει 90.000 αλλά τους ζήταγαν κι άλλες 43.000. 

Οι φορείς και ο λαός της περιοχής έχει αποτρέψει ήδη δύο φορές την έξωση, όμως τότε, δικαστικός επιμελητής και αστυνομία, έκαναν γκανγκστερική εισβολή  πρωί – πρωί και πέταξαν έξω τον ίδιο, τη σύζυγο και την άνεργη κόρη τους που συντηρούνται με μοναδικό εισόδημα τη σύνταξή του. 

Ο δικαστικός επιμελητής με την προστασία της Αστυνομίας και τη συνδρομή κλειδαρά, άλλαξε τις κλειδαριές και δεν τους επέτρεψε να πάρουν ούτε κάποια από τα πράγματα τους, όπως καταγγέλλουν.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη μαζί με δικαστικό επιμελητή πέταξαν έξω από το σπίτι του 81χρονο ΑμεΑ. Έναν άνθρωπο με ένα πόδι.

Τότε μέσα στο κλειδωμένο σπίτι τους βρίσκονται τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, τα φάρμακα, τα ρούχα τους. «Αυτό είναι το σπίτι μου, το φτιάχνω από τότε που ήμουν 29 χρόνων. Είμαι ανάπηρος με σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν έχω πουθενά να πάω. Πώς να φύγω και πού να πάω;». 

Η κόρη του ηλικιωμένου, σε δηλώσεις της στην Εφ.Συν, περιέγραψε τι έγινε: «Ήρθαν πρωί πρωί, άρπαξαν τον πατέρα μου, τον έβγαλαν έξω και άλλαξαν αμέσως τις κλειδαριές. Το αναπηρικό του καροτσάκι ήταν αφόρτιστο και δεν τον άφησαν να πάρει ούτε καν τον φορτιστή! Ούτε τα ρούχα μας, τίποτε… Ήταν τόση η αγωνία τους να μας βγάλουν έξω, που έχασαν το κλειδί από την καινούργια κλειδαριά και μετά απ’ αυτά την άλλαξαν δεύτερη φορά».

Σήμερα λίγους μήνες μετά Αστυνομία και μπράβοι μπούκαραν στο σπίτι του 81χρονου στα Φλογητά Χαλκιδικής και τον πέταξαν στον δρόμο. Παράλληλα οδήγησαν την κόρη και τον εγγόνο του στο κρατητήριο.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ