Νέα Δημοκρατία: Προσπαθεί να πετάξει εκτός εξεταστικής των Τεμπών τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Το απόλυτο πάρτι της ΝΔ

Νέα Δημοκρατία: Προσπαθεί να πετάξει εκτός εξεταστικής των Τεμπών τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
ΠΡΟΒΟΛΗ

Γενικότερα η Νέα Δημοκρατία μετά το εκλογικό αποτέλεσμα κόβει και ράβει στη Βουλή, κάνοντας ό,τι απολύτως θέλει για τα πάντα.

Φυσικά και η εξεταστική επιτροπή για το δυστύχημα των Τεμπών δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, με την Κυβέρνηση να φοβάται όποιον οποιοδήποτε άλλον βρεθεί σε αυτή.

Τρανό παράδειγμα αποτελεί και η προσπάθεια της ΝΔ να πετάξει εκτός τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είναι η δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων.

Μάλιστα για να καταφέρει κάτι τέτοιο τα μέλη της υποστήριξαν ότι δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις ως η εκπρόσωπος της Πλεύσης Ελευθερίας λόγω του ρόλου της ως συνήγορος οικογενειών των θυμάτων.

Για το παραπάνω το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής έθεσε θέμα μη συμμετοχής της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην εξεταστική, κάτι που αν γίνει η Νέα Δημοκρατία χάνει έναν πολύ δυνατό «αντίπαλο» στα έδρανα.

Πιο αναλυτικά η γνωμοδότηση: «Όσον αφορά τη σύνθεση της Εξεταστικής επιτροπής, όποιος άσκησε καθήκοντα συνηγόρου υπεράσπισης ή υποστήριξης της κατηγορίας, ή κατέθεσε ως μάρτυρας, δεν μπορεί να ασκήσει καθήκοντα δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού στην αυτή υπόθεση, και επομένως δεν μπορεί να είναι μέλος της. Του νόμου μη διακρίνοντας, είναι άνευ νομικής επιρροής το αν τα καθήκοντα συνηγόρου ασκήθηκαν επ’ αμοιβή ή όχι»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ