Κωστής Χατζηδάκης: Φάτε φρεγάτες

Οι φρεγάτες και τα αεροπλάνα, στοιχίζουν. 

Κωστής Χατζηδάκης: Φάτε φρεγάτες
ΠΡΟΒΟΛΗ

Με τον γνωστό καταπληκτικό τρόπο η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μας είπε γνωστά. Ή ανοχύρωτοι και με απλήρωτες συντάξεις ή αύξηση στον Φ.Π.Α.

Οι φρεγάτες και τα αεροπλάνα, στοιχίζουν. Έτσι για να μπορεί η κυβέρνηση να αγοράζει και να τις πληρώνει δεν μειώνει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα.

Ειδικότερα, ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον Ant1 και απαντώντας για ποιο λόγο η κυβέρνηση εμφανίζεται αμετανόητη και δεν προχωρά σε μείωση φόρων, απάντησε:

«Όλα αυτά τα καταλαβαίνω αλλά θα παρακαλούσα μα γίνει κατανοητό ότι κάθε Έλληνας υπουργός Οικονομικών ξεκινάει την προσπάθειά του με μερικά γκολ από τα αποδυτήρια που δεν τα έχουν οι άλλοι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρώτον η εξυπηρέτηση του χρέους που παρά τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει και παρά τη μείωσή του ως ποσοστό του ΑΕΠ παραμένει μεγάλο.

Το δεύτερο είναι οι αμυντικές δαπάνες. Οι φρεγάτες, τα αεροπλάνα, στοιχίζουν, από κάπου πρέπει να βρεθούν (σ.σ. τα χρήματα).

Το τρίτο έχει να κάνει με τις συντάξεις. Δίνουμε 31 δισ. ευρώ ετησίως για τις συντάξεις., Τα μισά από αυτά είναι από τους φορολογούμενους, από τους φόρους. Αν πάμε και μειώσουμε τον ΦΠΑ αλόγιστα, στο τέλος δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε βασικές ανάγκες».

Αύξηση αφεντικό και ευχαριστούμε.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ