Έκθετη ξανά η ΕΛΑΣ, στη σκιά του πολέμου της Greek Mafia - Γνώριζε για το συμβόλαιο θανάτου στον Νέο Κόσμο

Φαίνεται πως η εσπευσμένη αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του Σώματος της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης που επιχειρεί ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δεν είναι αρκετή για να υπερκαλύψει το γεγονός ότι για ακόμη μια φορά, η Ελληνική Αστυνομία είναι πιο εκτεθειμένη από ποτέ.

Έκθετη ξανά η ΕΛΑΣ, στη σκιά του πολέμου της Greek Mafia - Γνώριζε για το συμβόλαιο θανάτου στον Νέο Κόσμο
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο λόγος είναι τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την μαφιόζικη εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη στο Νέο Κόσμο.

Το ξήλωμα στην ηγεσία της ΕΛΑΣ

Ας σταθούμε αρχικά λίγο στην αλλαγή ηγεσίας της ΕΛΑΣ, μια αλλαγή προεξοφλημένη θα λέγαμε, επιφανειακή ωστόσο. Με απόφαση, λοιπόν, του επανακάμψαντος Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο Λάζαρος Μαυρόπουλος αντικαθίσταται από τον μέχρι σήμερα επικεφαλής του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας, Συνόρων Δημήτρη Μάλλιο, ενώ ακόμη τέσσερις αξιωματικοί στον βαθμό του υποστρατήγου προήχθησαν σε αντιστρατήγους προκειμένου να καταλάβουν τις θέσεις του υπαρχηγού, του προϊσταμένου του Επιτελείου και των επιθεωρητών Βορείου και Νοτίου Ελλάδος.

Ωραία ακούγονται όλα αυτά, όμως αυτό που κρατάμε στην πραγματικότητα είναι πως πέρα από το πυροτέχνημα της είδησης, δεν θα αλλάξει κάτι επί του πρακτέου. Το επιτελικό κράτος έχει αποτύχει πολλές φορές να ξυπνήσει το αίσθημα της ασφάλειας στον πολίτη, πόσω μάλλον να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα. Πόσο πιο πειστικοί να γίνουν εκεί στην κυβέρνηση, όταν κάθε λίγο αλλάζει ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ γύρω μας πεθαίνουν απροστάτευτοι πολίτες;

Για να μην αναφέρουμε την επική πατάτα με το ανατριχιαστικό βίντεο που δείχνει τον Βαγγέλη Ζαμπούνη νεκρό λίγο μετά το μαφιόζικο χτύπημα, για το οποίο συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί της ΔΙΑΣ για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Η ΕΛΑΣ γνώριζε εδώ και καιρό για το συμβόλαιο θανάτου

Πίσω στη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη, λοιπόν. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega, υπάρχουν πληροφορίες μέσα από SMS πως στις αρχές του Ιουνίου του 2023, η ΕΛΑΣ γνώριζε για δύο συμβόλαια θανάτου στο οργανωμένο έγκλημα. Πρόκειται για τα συμβόλαια θανάτου που θα εκτελούνταν στον Κορυδαλλό και στον Νέο Κόσμο, την περιοχή όπου δολοφονήθηκε το Σαββατοκύριακο ο Βαγγέλης Ζαμπούνης.

Η ΕΛΑΣ φαίνεται μάλιστα πως γνώριζε και ποια θα ήταν τα θύματα των συμβολαίων θανάτου, τους φυσικούς και τους ηθικούς αυτουργούς των δολοφονικών επιθέσεων, αλλά και τον λόγο πίσω από αυτές. Την ίδια ώρα, το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι ελληνικές αρχές διερευνούν το ενδεχόμενο η εντολή να έχει δοθεί μέσα από τις φυλακές, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν τα άτομα που έδωσαν την εντολή να  έχουν συνεργαστεί με άτομα μέσα από τη φυλακή.

Το έγγραφο-ντοκουμέντο που «καίει» την ΕΛΑΣ 

Ένα έγγραφο-ντοκουμέντο με τον τίτλο «Υπόθεση ΣΚΙΕΣ», στο οποίο αναφερόντουσαν πρόσωπα που εμπλέκονταν στον πόλεμο της νύχτας, έχει έρθει στο φως και «καίει» την ΕΛ.ΑΣ.

Η επιχείρηση είχε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια και περιλάμβανε επιτήρηση των συγκεκριμένων ποινικών και ταυτόχρονα κάποιες φιλικές ανακρίσεις προκειμένου να σταματήσει ο μέχρι τότε πόλεμος της νύχτας. Μάλιστα, κάτι τέτοιο είχε επιτευχθεί για αρκετούς μήνες, αλλά σταμάτησε για άγνωστους λόγους από την ελληνική αστυνομία, καθώς είχαν διατυπωθεί απόψεις πως η ΕΛΑΣ δεν μπορεί να έρχεται σε επαφή με νονούς της νύχτας. Το τέλος του προγράμματος ωστόσο, σηματοδότησε έναν νέο κύκλο αίματος. 

Το έγγραφο αναφέρει οκτώ ονόματα με πρώτο εκείνο του Βαγγέλη Ζαμπούνη. Χαρακτηριστικό είναι πως το δεύτερο όνομα που αναφέρεται είναι εκείνου που δολοφονήθηκε προ μερικών μηνών στον Κορυδαλλό.

Επίσης, από την ΕΛΑΣ είχε ερευνηθεί το ενδεχόμενο το όνομα του θύματος να έχει εμπλακεί σε 11 συμβόλαια θανάτου από τα 24 που υπάρχουν  από το 2017. Σημειώνεται όμως, πως δεν είχε αποδειχτεί οτιδήποτε σε βάρος του και είχαν μείνει μόνο κάποιες υπόνοιες. Μερικά από αυτά τα συμβόλαια αφορούσαν τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, μιας γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και άλλα.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ