Έγκλημα πολέμου: Κρατούσε λευκή σημαία και τον δολοφόνησαν on camera

Ένας άμαχος Παλαιστίνιος δολοφονήθηκε κρατώντας με τους φίλους του λευκή σημαία στο Χαν Γιουνίς. Πήγαινε να βρει την μητέρα και τον αδερφό του που δεν τους άφησαν να εκκενώσουν.

 

Έγκλημα πολέμου: Κρατούσε λευκή σημαία και τον δολοφόνησαν on camera
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μια ομάδα ανδρών στη Γάζα, κρατώντας λευκή σημαία, είπαν στο ITV News που τους σταμάτησε πως πήγαιναν να σώσουν τα μέλη της οικογένειάς τους. Ελάχιστα λεπτά αργότερα ένας από αυτούς πυροβολήθηκε πέφτοντας νεκρός. Σε κάτι που περιγράφηκε μέχρι και στο βρετανικό κοινοβούλιο ως έγκλημα πολέμου.

Ο αγγλόφωνος άνδρας εξέφρασε το παράπονο του για το γεγονός ότι αφού εγκατέλειψαν την πόλη της Γάζας όταν ξεκίνησε αυτός ο πόλεμος, η οικογένεια τώρα έπρεπε να εκτοπιστεί από...την εκτόπιση, εγκαταλείποντας αυτή τη φορά το Χαν Γιουνίς για να κατευθυνθούν προς τη Ράφα.

Μιλώντας στην κάμερα του ITV, ο κ. Abu Sahloul είπε ότι προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τη μητέρα και τον αδελφό του για να τους συνοδεύσουν εκτός κινδύνου - Τους βρήκε ο κίνδυνος

Οι προσπάθειές τους να ξεφύγουν από τον πόλεμο ήταν χωρίς αντίκρισμα καθώς αυτός ο πόλεμος κυνηγά τον άμαχο πληθυσμό. Βρίσκονται ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους εγκλωβισμένους, με την πλάτη τους στα αιγυπτιακά σύνορα και τις ισραηλινές δυνάμεις να τους καταδιώκουν. Προσοχή: Οι εικόνες στο βίντεο είναι σκληρές. Αν δεν επιθυμείτε να το δείτε, σταματήστε το βίντεο του ITV που βρίσκεται στο τέλος του άρθρου πριν το 02:40.

«Πουθενά δεν υπάρχει ασφάλεια στη Γάζα», είπε σε στον εικονολήπτη του ITV News

«Παντού υπάρχει ο ισραηλινός στρατός. Μας πυροβολούν στο σπίτι, σε κάθε κτίριο και στο δρόμο». Δεν μπορούσε να γνωρίζει πόσο αληθινά θα έβγαιναν τα λόγια του, με μάρτυρες όλο τον κόσμο διότι στιγμές αργότερα, ο εικονολήπτης κινηματογράφησε τον αθώο πολίτη να πυροβολείται στο δρόμο. Ο εικονολήπτης πρόσεξε αρχικά τον Ramzi Abu Sahloul επειδή ήταν ανάμεσα σε μια ομάδα πέντε ανδρών που στέκονταν ακίνητοι, με τα χέρια ψηλά, ενώ ένας από αυτούς κρατούσε μια λευκή σημαία.

Μιλώντας στην κάμερα, ο κ. Abu Sahloul είπε ότι προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τη μητέρα και τον αδελφό του για να τους συνοδεύσουν εκτός κινδύνου. Δεν τους άφησαν να φύγουν από την Χαν Γιουνίς παρότι είχαν δώσει εντολή εκκένωσης. Στην περιοχή βρίσκονται 520.000 άνθρωποι μέσα στο πεδίο των μαχών. Αβοήθητοι στις βόμβες, τις οβίδες και τις σφαίρες φανατικών στρατιωτών που διεξάγουν γενοκτονία.

Οι καπνοί και ο ήχος των πυροβολισμών έδειχναν ότι η μάχη γινόταν σε κοντινή απόσταση. Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε και ο εικονολήπτης απομακρύνθηκε. Στη συνέχεια γύρισε για να τραβήξει μια τελευταία φωτογραφία της ομάδας, όταν ξαφνικά ακούστηκε μια απότομη και δυνατή ομοβροντία πυροβολισμών. Οι πέντε άρχισαν να τρέχουν, αλλά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο κ. Abu Sahloul κατέρρευσε στο έδαφος. Είχε πυροβοληθεί στο στήθος. Ένας από τους άνδρες τοποθέτησε τη σημαία στις πληγές του. Μεταξύ τους, τον σήκωσαν και καθώς τον μετέφεραν μακριά μπορούσες να διακρίνεις καθαρά τη λευκή σημαία να γίνεται κόκκινη.

Ισραηλινός στρατιώτης: Το κατώτερο στάδιο της ανθρώπινης ύπαρξης

Ο 51χρονος σύζυγος και πατέρας δεν κουνιόταν και φαίνεται ότι ο θάνατός του ήταν σχεδόν ακαριαίος. Τον σκότωσαν με τον ίδιο τρόπο και για τον ίδιο λόγο που σκότωσαν 3 Ισραηλινούς ομήρους: Κρατούσε λευκή σημαία.

Καθώς προσπαθούσαν να τον μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος, ακούστηκε ο ήχος περισσότερων πυροβολισμών και ο θόρυβος μιας σφαίρας που πέρασε από κοντά υποδήλωνε πως ήθελαν να σκοτώσουν και τους υπόλοιπους.

Τελικά μετέφεραν το πτώμα σε ένα ασφαλέστερο μέρος, όπου η σύζυγός του, η χήρα του, άρχισε να θρηνεί και να θρηνεί την απώλειά της. Ο κ. Abu Sahloul πουλούσε παιδικά ρούχα για να ζήσει.

Η θέση του ισραηλινού στρατού

Απαντώντας σε αίτημα του ITV News, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι αρνούνται κατηγορηματικά την ύπαρξη εκτελέσεων στο πεδίο. Θεωρούμε κάτι περισσότερο από χρήσιμο να αναπαράγουμε την θέση των IOF, τόσο για την χρήση alt right λόγου, επειδή πετούν την μπάλα στην εξέδρα και επειδή θεωρούν πως όλος ο πλανήτης κατοικείται από σαnοφάγους. Που δεν είναι σε θέση να καταλάβουν ένα έγκλημα πολέμου, ούτε όταν συμβαίνει μπροστά στα μάτια τους. 

Σχετική δήλωση του ισραηλινού στρατού αναφέρει: «Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει καμία σχέση με τις εκτελέσεις: Είναι επιτακτική ανάγκη να τονιστεί ότι ο ανησυχητικός, συκοφαντικός και χονδροειδής λανθασμένος χαρακτηρισμός του πολέμου με αυτές τις κατάπτυστες κατηγορίες μπορεί να θεωρηθεί μόνο ως επέκταση της προπαγανδιστικής προσπάθειας της Χαμάς να δυσφημίσει τον ισραηλινό στρατό και να υπονομεύσει τον στόχο μας να διαλύσουμε τη Χαμάς και να διασφαλίσουμε ότι η τρομοκρατική οντότητα δεν θα έχει ποτέ ξανά τη δύναμη να δημιουργήσει έναν τρομοκρατικό στρατό, να εισβάλει στο Ισραήλ, να δολοφονήσει, να κάψει, να βιάσει και να απαγάγει Ισραηλινούς».

Ο -καθόλου- αγαπητός γραφιάς του στρατού κατοχής μπορούσε να γράψει πως οι Παλαιστίνιοι έψησαν μωρά στον φούρνο με πατάτες, αλλά είπε να αφήσει τα fake news που έχουν αποκαλυφθεί. Τον ευχαριστούμε για αυτό.

Το συμβάν στην Γάζα είναι ακόμα ένα έγκλημα πολέμου που υπογραμμίζεται από το γεγονός πως ο άτυχος Παλεστίνιος δολοφονήθηκε από ελεύθερο σκοπευτή. Σημάδι πως έβλεπε ξεκάθαρα από τον τηλεφακό την λευκή σημαία.

Υ.Γ. Είμαστε ένα μέσο που τα μέλη του επιλέγουν τα θέματα που γράφουν. Η επιλογή μας είναι να μην σταματήσουμε να γράφουμε για τα εγκλήματα στη Γάζα. Εγκλήματα που υποστηρίζουν η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι ΗΠΑ, οι χώρες-δορυφόροι των ΗΠΑ όμως όχι οι πολίτες. Όχι στο όνομά μας.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ