Διώξεις κατά 15 στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ για τα Τέμπη

Οι νέες διώξεις είναι κακουργηματικού χαρακτήρα

Διώξεις κατά 15 στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ για τα Τέμπη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ποινική δίωξη σε βάρος δέκα πέντε (15) στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ άσκησε η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, διευρύνοντας τον κύκλο των κατηγορουμένων για το έγκλημα που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Η δίωξη, σύμφωνα με πληροφορίες του το larissanet.gr, αφορά σε διευθυντικά στελέχη, διευθύνοντες συμβούλους, προέδρους Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και μέλη του Δ.Σ της ΕΡΓΟΣΕ που είχαν τοποθετηθεί ή εργαζόταν στον Οργανισμό από το 2016 μέχρι την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος.

Οι νέες διώξεις είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορούν στη διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών που προκάλεσε τον θάνατο πολλών ανθρώπων δια παραλείψεως καθώς και σε πλημμελήματα, όπως ανθρωποκτονία από αμέλεια, βαριές σωματικές βλάβες από αμέλεια και ελαφρές σωματικές βλάβες από αμέλεια.

Να σημειωθεί ότι είχαν ασκηθεί διώξεις στο πρόσφατο παρελθόν σε 15 διευθυντικά στελέχη, προέδρους Δ.Σ. και μέλη Δ.Σ. του ΟΣΕ καθώς και σε εργαζόμενους στον σταθμό της Λάρισας.

Μέχρι στιγμής, είναι δύο οι προφυλακισμένοι για τη συγκεκριμένη υπόθεση και συγκεκριμένα, ο σταθμάρχης που είχε βάρδια το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου και ο διοικητής επιθεώρησης Θεσσαλίας του ΟΣΕ.

Η άσκηση των διώξεων ήρθε κατόπιν πρότασης του εφέτη ανακριτή που διερευνά την υπόθεση, κ. Σωτήρη Μπακαΐμη, και αφορά τη σύμβαση 717 για την αποκατάσταση του Συστήματος Σηματοδότησης – Τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού τμήματος Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας, και την μη υλοποίηση της κατά τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να καθοριστεί και η σειρά με την οποία θα κληθούν να καταθέσουν στον ανακριτή οι εμπλεκόμενοι.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ