Στα ορεινά του… Στρέφη, ο Κώστας Μπακογιάννης. Με μόνο 49 λέξεις απάντησε ο Χάρης Δούκας

Έξαλλος ο πρώην δήμαρχος για τη διακοπή της ανάπλασης του Στρέφη.

Στα ορεινά του… Στρέφη, ο Κώστας Μπακογιάννης.  Με μόνο 49 λέξεις απάντησε ο Χάρης Δούκας
ΠΡΟΒΟΛΗ

Βγήκε στο βουνό ο πρώην δήμαρχος με ανακοίνωση 597 λέξεων που εξέδωσε για την ανάπλαση που ΘΑ έκανε στον Στρέφη. 

Μια ανάπλαση που ακολουθώντας εκείνη της Πανεπιστημίου έγινε γεφύρι της Άρτας. Αλλά ο Κώστας Μπακογιάννης τη θυμήθηκε μόλις -και επειδή- την τερμάτισε ο Χάρης Δούκας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων είχε προαναγγείλει σε π συνέντευξή του στην ΕΦ.ΣΥΝ. την κίνηση αυτή: «Είναι προφανές ότι ήταν μια αποτυχημένη ιστορία. Απόφαση και δέσμευσή μου είναι η εταιρεία να αποχωρήσει». 

Έτσι ακύρωσε τα σχέδια της κτηματομεσιτικής εταιρείας Prodea Investments και κατ’ επέκταση της απερχόμενης δημοτικής αρχής, προϋπολογισμού 1,15 εκατ. Ευρώ, προκαλώντας -γιατί άραγε- την οργισμένη αντίδραση του πρώην δημάρχου που ζητά εξηγήσεις.

Στην ανακοίνωση Μπακογιάννη, μάθαμε ποιες είναι οι εργασίες που δεν υλοποιούνται λόγω της… διακοπής.

  • Τοποθέτηση νέων ιστών και φωτιστικών. 
  • Τοποθέτηση αγκυρούμενων πλεγμάτων στα βραχώδη πρανή για να αποφευχθεί περαιτέρω αποδόμηση και για την προστασία των επισκεπτών  από πιθανές πτώσεις βράχων.
  • Δίκτυο αποχέτευσης όμβριων κορυφογραμμής για την προστασία του εδάφους - ιδιαίτερα στο βορεινό τμήμα του λόφου - από τις διαβρώσεις.
  • Τοποθέτηση  γεωπλεγμάτων σε περιοχές με έντονη διάβρωση για την συγκράτηση του χώματος και την υγιή ανάπτυξη της βλάστησης.
  • Τοποθέτηση φράχτη ανάσχεσης βραχοπτώσεων για την προστασία των επισκεπτών του λόφου.
  • Εργασίες αντιστήριξης μονοπατιού κορυφογραμμής στην περιοχή της πλατείας χαρταετού για την αντιμετώπιση της περαιτέρω διάβρωσης του κεντρικού μονοπατιού.
  • Εργασίες ανακαίνισης του υφιστάμενου κτηρίου για τη δημιουργία wc ΑΜΕΑ.

Ανακοίνωση που προκαλεί το εύλογο ερώτημα: Γιατί δεν τα έκανες δήμαρχε; Ερώτημα που απηύθυνε ο Χάρης με 49 λέξεις.

«Να μην ανησυχεί ο κ. Μπακογιάννης», σημειώνεται και παράλληλα χαρακτηρίζει «ωραίες» τις επισημάνσεις του τέως δημάρχου. Στη συνέχεια ο δήμαρχος Αθηναίων κάνει ένα, περισσότερο, ρητορικό ερώτημα:

«Ωραίες οι επισημάνσεις του Κώστα Μπακογιάννη», αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων και προστίθεται «ας μας πει όμως, γιατί δεν προχώρησαν όσα αναφέρει, εδώ και δύο χρόνια που έχει στηθεί το εργοτάξιο στον λόφο του Στρέφη». Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως «εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο, με σχέδιο, μαζί με τους κατοίκους».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ