Τα στοιχεία εναντίον της Παλαιστινιακής υπηρεσίας του ΟΗΕ βασίζονται στο λόγο της Μοσάντ

Πολλά και διαφορετικά μέσα ενημέρωσης εξέτασαν στα στοιχεία του Ισραήλ στο περίφημο ντοσιέ των 6 σελίδων απέναντι στον UNRWA και εν τέλει δεν υπάρχουν αποδείξεις, μόνο ισχυρισμοί. 

Τα στοιχεία εναντίον της Παλαιστινιακής υπηρεσίας του ΟΗΕ βασίζονται στο λόγο της Μοσάντ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Κάποιοι από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες, έκοψαν την χρηματοδότηση, πριν ζητήσουν ή απαιτήσουν τα στοιχεία.

Μετά την προπαγάνδα για τα μωρά στο φούρνο ή τους βιασμούς ως όπλο της Χαμάς εναντίον των Ισραηλινών (πάλι δεν έχουν παρουσιαστεί εκθέσεις ή στοιχεία και έγινε αμέσως αποδεκτό), φαίνεται πως η αυτοθυματοποίηση του Ισραήλ είναι ο καλύτερος τρόπος να καμουφλαριστεί μια εθνοκάθαρση, ένας γενοκτονικός πόλεμος εναντίον των Παλαιστινίων. Δαιμονοποιώντας τους ίδιους, τον ΟΗΕ, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο. 

Την ίδια στιγμή οι χώρες της Δύσης όχι μόνο στηρίζουν την πολιτική του Ισραήλ χωρίς αστερίσκους, αλλά χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Μ. Βρετανία και ο Καναδάς υποβοηθούν την γενοκτονία, πουλώντας όπλα και εξαρτήματα στο Ισραήλ, όπως έφτασε να καταγγείλει η Νικαράγουα.,

Ο βρετανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας Channel 4 News δήλωσε ότι ο φάκελος των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών που αποτελεί τη βάση για τους ισχυρισμούς ότι οι υπάλληλοι της UNRWA συμμετείχαν στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, δεν περιλαμβάνει στοιχεία που να στηρίζουν την καταγγελία, παρά μόνον ισχυρισμούς.

Το πρόγραμμα του Channel 4 ανέφερε ότι το Ισραήλ «δεν παρέχει κανένα στοιχείο για να στηρίξει τον εκρηκτικό νέο ισχυρισμό του ότι το προσωπικό της UNRWA συμμετείχε στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ισραήλ» στο έγγραφο.

Σύμφωνα με το Channel 4 News, ο φάκελος αναφέρει απλώς ότι «από πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, έγγραφα και ταυτότητες που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών, είναι πλέον δυνατόν να επισημανθούν περίπου 190 τρομοκράτες της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ που υπηρετούν ως υπάλληλοι της UNRWA. Περισσότεροι από 10 υπάλληλοι της UNRWA έλαβαν μέρος στην έβδομη Οκτωβρίου».

Όταν οι ισχυρισμοί καταλαμβάνουν την θέση των στοιχείων και των αποδείξεων.

Μέχρι στιγμής όλα τα μέσα που πήραν την έκθεση στα χέρια τους εκφράζουν τουλάχιστον αμφιβολίες

Την εμπιστευτική έκθεση ζήτησαν και έβγαλαν μεταξύ άλλων το Sky News και οι Financial Times (FT), τα οποία εξέφρασαν επίσης αμφιβολίες σχετικά με το πόσο στέρεα είναι τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν και κατέληξαν επίσης στο ίδιο συμπέρασμα. Πως «Η αξιολόγηση των μυστικών υπηρεσιών, την οποία είδαν οι FT, δεν παρέχει καμία απόδειξη για τους ισχυρισμούς, οι οποίοι, όπως λέει, βασίζονται σε υποκλοπές μέσω smartphone και κατεσχεμένες ταυτότητες», ανέφερε το δημοσίευμα.

Υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε πολλές χώρες του κόσμου έχουν προειδοποιήσει ότι η αποχρηματοδότηση του UNRWA θα επιδεινώσει την ανθρωπιστική κρίση για εκατομμύρια Παλαιστίνιους πρόσφυγες στη Γάζα. Αυτός ίσως να ήταν ο σκοπός της εκστρατείας παραπληροφόρησης μαζί με τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Παρόλα αυτά, δεν ακούγεται καθόλου παράλογο στα 2,3 εκατομμύρια κατοίκων της Γάζας και τους 13.000 υπαλλήλους του UNRWA να υπήρχαν και 10 άνθρωποι που εργάζονταν για την Χαμάς. Αντιθέτως. Ας θεωρήσουμε ως αληθινό πως όλοι οι δημοσιογράφοι που είδαν το ντοσιέ έχουν άδικο.

Δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως η Χαμάς είναι η εκλεγμένη από τους πολίτες κυβέρνηση στη Γάζα. Η Χαμάς δεν έχει μονάχα στρατιωτικό βραχίονα, αλλά και πολιτικό. Ένας οδοκαθαριστής στην κυβέρνηση της Χαμάς στη Γάζα, επ ουδενί δεν μπορεί να θεωρηθεί μάχιμός. Μπορεί να ήταν μέλος της, χωρίς να ανήκει στο ένοπλο τμήμα. Αντίστοιχα αν ο ένας στους 1.300 υπαλλήλους του UNRWA, οι 10 στις 13.000 μπορεί να είχε λάβει μέρος στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, χωρίς αυτό να είναι φυσικά εν γνώσει του ΟΗΕ, αυτό είναι ίσως λόγος να βραβευτούν οι υπάλληλοι του UNRWA. Το στατιστικό είναι απίστευτα μικρό σε οποιονδήποτε δείκτη εγκληματικότητας. Αν εξεταστεί εξονυχιστικά ένα τυχαίο δείγμα 13.000 ανθρώπων είναι βέβαιο πως περισσότεροι από 10 θα έχουν διαπράξει κάποια αδίκημα. Είναι ξεκάθαρο πως η δαιμονοποίηση του UNRWA και του ΟΗΕ, έχει ως μοναδικό σκοπό την περαιτέρω εξαθλίωση του παλαιστινιακού λαού. 

Μπορείτε να γίνετε δωρητές στην Υπηρεσία Έργων και Αρωγής για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή, απευθείας με το ποσό που επιθυμείτε, σε αυτό το λινκ και να διευκολύνετε την ζωή εκτοπισμένων συνανθρώπων μας, που αντιμετωπίζουν τον θάνατο στην Ράφα, την Χαν Γιουνίς και όλη την Γάζα

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ