Πώς γίνεται κανείς να μην ήξερε για τον Hayate, ρε παιδιά;

Όταν οι βασανισμοί γίνονται live στα μάτια χιλιάδων θεατών, τότε δεν έχεις κανένα δικαίωμα να πεις «δεν ήξερα».

Πώς γίνεται κανείς να μην ήξερε για τον Hayate, ρε παιδιά;
ΠΡΟΒΟΛΗ

Και φτάσαμε στο 2024, σωτήριον έτος θα έλεγε κανείς που αγαπάει τα κλισέ, το παράξενο έτος θα πω εγώ. 

Σε περίπτωση που δεν τα μάθατε, επιτέλους μπήκε φυλακή ο Hayate (πολλοί τον έλεγαν και «Αρχηγό»), με τις κατηγορίες που τον βαραίνουν να τον έχουν και κακουργηματικό χαρακτήρα.

Σε περίπτωση που δεν ξέρετε για τι πράγμα μιλάμε, διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε πολλά ή απλά γκουγκλάρετε το όνομά του. Όλα στο ίντερνετ υπάρχουν. Και αυτό είναι το πρόβλημα...

Πώς γίνεται κανείς να μην ήξερε για τον Hayate;

Πραγματικά, τη στιγμή που μάθαμε ότι συνελήφθη το συγκεκριμένο άτομο, οι περισσότεροι ξέραμε γιατί. Χωρίς να ρωτήσουμε τι έκανε. Και αυτό, πιστέψτε με, είναι θλιβερό και στα όρια της υποκρισίας.

Βλέπετε, χρόνια τώρα ο συγκεκριμένος τύπος κακοποιεί άτομα με αναπηρία σε live μετάδοση στο ίντερνετ, ζητώντας παράλληλα λεφτά από το κοινό του ώστε να κάνει σε αυτά τα άτομα ό,τι του πουν αυτοί που πληρώνουν.

Δεν σταματάει εκεί βέβαια...

Μπορεί το παραπάνω από μόνο του να είναι φρικτό, αλλά δεν είναι το μόνο που έκανε ο... Αρχηγός.

Ο ίδιος σε πάρα πολλά live του έχει για παρέα ανήλικα κορίτσια τα οποία σηκώνει να χορέψουν στην κάμερα, ενώ παράλληλα ζητάει λεφτά από τον κόσμο που παρακολουθεί.

Άλλες φορές βάζει άτομα που βρίσκονται δίπλα του (είτε με ειδικές ανάγκες, είτε τα ανήλικα κορίτσια που προείπαμε) να παίζουν ξύλο μεταξύ τους, είτε να πάνε σε ένα... δωματιάκι που είχε, χωρίς να ξέρουμε γιατί.

Σημείωση: Δεν χρειάζεται να το λέμε συνέχεια, όλα αυτά ζητώντας και παίρνοντας χρήματα από το κοινό που βλέπει.

Μάλιστα δεν σταματάει εκεί, αφού σύμφωνα με καταγγελίες ο Hayate έδινε αλκοόλ στα ανήλικα κορίτσια, ενώ υπάρχουν υπονοούμενα σε βίντεο ότι είχε βρεθεί σεξουαλικά με κοπέλα 15 ετών, με τον ίδιο να είναι 33.

Κανείς δεν μίλησε ποτέ, ενώ όλα γίνονταν μπροστά του

Όλα αυτά τα χρόνια (πάνω από μια τριετία) ποτέ κανείς δεν μίλησε για τα παραπάνω. Όλοι στέκονταν στις... περσόνες των παιδιών με ειδικές ανάγκες και στο γεγονός ότι ο Hayate ήταν μια νέα μορφή της Αννίτας.

Βέβαια όλοι έβλεπαν τι συμβαίνει, όλοι έβλεπαν στα live ότι είχε μαζί του ΑμεΑ. Όλοι έβλεπαν ότι υπήρχε συντονισμένο μπούλινγκ προς αυτά.

Έχοντας τη «συναίνεσή» τους, αφού έπειθε τα θύματα του ότι θα τους δώσει δημοσιότητα και ότι τα κάνει γνωστά με αυτό, άρα όλα καλά...

Μιντιακό εναλλακτικό ξέπλυμα

Ο Hayate δεν είναι άγνωστος στα media και στον πολύ κόσμο, πολλοί είναι αυτοί που έβλεπαν, ήξεραν και απλά υπήρξαν συνένοχοι στο έγκλημα. Γιατί περί τέτοιου μιλάμε…

Αξέχαστα σοκαριστικό το βιντεάκι στο Luben, όπου ναι μεν λέγεται μέσες άκρες το τι είναι ο «Αρχηγός», για το μπούλινγκ και το στιλ των βίντεό του, αλλά περιγράφεται σαν «ένοχη απόλαυση» και «cringe». 

Και όχι, η κακοποίηση ΑμεΑ και το να βάζεις ανήλικα κορίτσια να χορεύουν για να βγάλεις λεφτά δεν είναι «ένοχη απόλαυση». Αλλά κακουργηματική πράξη.

Επόμενο το «αγαπητό» Οneman, το οποίο πριν από δυο χρόνια (όλα αυτά συνέβαιναν τότε) έκανε ένα άρθρο «Ranking: Οι ήρωες του Hayate από τον λιγότερο cringe στον περισσότερο», έχοντας μέσα φωτογραφίες και πολλά ονόματα ΑμεΑ που τους βαθμολογούσε σε... cringe raking και όλα καλά.

Όπως θα δείτε παρακάτω, όμως, αυτό το άρθρο πλέον δεν υπάρχει...

Δεν σταματάμε εκεί όμως, καθώς υπήρχαν και άλλες οπτικές πάνω στο θέμα. Η Lifo, για παράδειγμα, πριν από δυο χρόνια είχε γράψει άρθρο με τίτλο «Το "Hayate Network" του Μιχάλη είναι το νέο "Ερωτοδικείο"», δίνοντας σε έναν κακοποιητή την στάμπα του cult, προφανώς έχοντας και εδώ στη φωτό του κειμένου άτομα με ειδικές ανάγκες τα οποία κακοποιούσε ο Hayate.

Και ο άνθρωπος που σώζει ανήλικα στα βίντεο του Κοψιάλη έκανε live με τον Hayate;

Αυτό το βάζω ξεχωριστά, γιατί είναι ξεχωριστή περίπτωση και πολύ πρόσφατη.

Τα παραπάνω παραδείγματα έχουν χρονικό προσδιορισμό 11 μήνες έως δύο χρόνια πριν. Όχι, δεν μπορεί να πει κανείς πως δεν ήξερε, αλλά ίσως μπορεί να πει ότι δεν είχε πάρει έκταση το θέμα.

Θα ξεκινήσω αλλιώς εδώ.

Θυμάστε πριν από περίπου μια εβδομάδα το viral βίντεο του Κοψιάλη μαζί με τους «αστυνομικούς του TikTok» (που τυχαίνει να είναι και κανονικοί αστυνομικοί και να έχουν όπλα) που συνέλαβαν έναν 43χρονο που παρενοχλούσε ένα κοριτσάκι 13 ετών;

Πολλοί θα θυμάστε.

Σε αυτό συμμετείχε και ο αστυνομικός «BARTALIS», γνωστός για τα βίντεο του στο TikTok και μάλιστα ο ίδιος μετά τον χαμό που είχε γίνει είχε ανεβάσει και βίντεο στην πλατφόρμα λέγοντας πόσο σημαντικό ήταν αυτό που έγινε, που ένας που παρενοχλούσε ανήλικα μπήκε στη φυλακή.

Ο ίδιος αστυνομικός βέβαια φαίνεται πως περίπου πριν από έναν μήνα δεν είχε κανένα πρόβλημα αρκετά βράδια να μας κρατάει συντροφιά μαζί με τον Hayate σε live στο TikTok, όπως θα δείτε και στο παρακάτω screenshot.

Και όχι, αυτός δεν γίνεται να πει πως δεν ήξερε, καθώς είχε ακουστεί από τον Νοέμβρη το τι έρχεται για τον «Αρχηγό».

Κοίτα να δεις, ο καλός αστυνομικός που σώζει ανήλικα στα βίντεο του Κοψιάλη αράζει παρεούλα με κακοποιητή ΑμεΑ και άνθρωπο που έβαζε ανήλικα να χορεύουν ζητώντας λεφτά...

Όντως κάποιος είχε μιλήσει

Σε αντίθεση με όλους τους παραπάνω, και εμάς τους ίδιους ακόμα, υπήρξε και κάποιος που τα είχε πει αυτά. Ο Youtuber Booyah.

Ο ίδιος, στο βίντεό του «Ελληνικο Youtube 4», έδειξε όλα τα παραπάνω με βίντεο, αποκαλύπτοντας παράλληλα συνομιλίες του Hayate όπου μοιράζονταν γυμνές φωτογραφίες κοριτσιών, χτυπούσε ανήλικα και όλα τα αίσχη τα οποία έκανε ο «Αρχηγός»,

Αξίζει να δείτε το συγκεκριμένο κομμάτι και θα καταλάβετε πάρα πολλά:

Γιατί έτσι είμαστε στην Ελλάδα. Οι καλύτεροι υποκριτές στον κόσμο.

Γνωρίζαμε για την κακοποίηση ατόμων με αναπηρία, βλέπαμε ανήλικα κορίτσια στο σπίτι ενός 33χρονου να χορεύουν όσο αυτός ζητάει λεφτά από το κοινό του και απλά κοιτάζαμε αδιάφορα. Συμμέτοχοι. Όλοι μας.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ